GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Σχέδιο κατάργησης εθνικών συνόρων από ΝΑΤΟ;

Θέλουν «στρατιωτικό Σένγκεν» με ζώνες ελεύθερης διέλευσης δυνάμεων Πυρ και μανία είναι η ρωσική ηγεσία σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων RIA...

Θέλουν «στρατιωτικό Σένγκεν» με ζώνες ελεύθερης διέλευσης δυνάμεων

Πυρ και μανία είναι η ρωσική ηγεσία σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti, αποκαλύπτοντας πιθανόν την πιο μεγάλη ενόχληση της για το ΝΑΤΟ.

“Οι δηλώσεις αξιωματούχου για «στρατιωτικό Σένγκεν» εντός των χωρών του ΝΑΤΟ, κλιμάκωσαν τις εντάσεις στην Ευρώπη”, δήλωσε ο γραμματέας Τύπου του Ρώσου προέδρου, Ντμίτρι Πεσκόφ.

«Η συμμαχία πάντα θεωρούσε την χώρα μας ως εχθρό υπό όρους, τώρα θεωρεί την Ρωσία έναν προφανή εχθρό, ανοιχτά πλέον, αλλά αυτό δεν είναι τίποτα άλλο από την κλιμάκωση της έντασης στην Ευρώπη, η οποία έχει τις συνέπειές της», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου.

“Τέτοιες δηλώσεις αξιωματούχων του ΝΑΤΟ τονίζουν ότι η Ευρώπη δεν θέλει να ακούσει τις ανησυχίες της Ρωσίας και να λάβει υπόψη την αρχή της αδιαίρετης ασφάλειας”, συνέχισε ο Πεσκόφ.

Ο ίδιος υπογράμμισε ότι η προσέγγιση των στρατιωτικών υποδομών του ΝΑΤΟ στα σύνορα της Ρωσίας δεν μπορεί παρά να προκαλέσει αντίποινα.

Η διακίνηση στρατιωτικών δυνάμεων μπορούμε να πούμε ότι υλοποιείται σήμερα με συνεννόηση των χωρών που πρόθυμα επιτρέπουν την διέλευση της συμμαχίας, εκτιμάται ότι η ρωσική ανησυχία αφορά την Ουγγαρία και την Τουρκία, που είναι δύο χώρες φίλα προσκείμενες στην Μόσχα.

Το ΝΑΤΟ θεωρεί τη σύγκρουση στην Ουκρανία μια κερδοφόρα επένδυση.

Έτσι σχολίασε ο προεδρικός γραμματέας Τύπου τη δήλωση του αρχηγού της Κοινής Διοίκησης Επιμελητείας και Επιμελητείας του ΝΑΤΟ, Αλεξάντερ Σόλφρανκ, για την ανάγκη δημιουργίας ενός «στρατιωτικού Σένγκεν», μιας ζώνης ελεύθερης στρατιωτικής διέλευσης.

Σύμφωνα με τον στρατηγό του ΝΑΤΟ, οι δυνάμεις της συμμαχίας αντιμετωπίζουν εμπόδια με τη μορφή εθνικών κανονισμών όταν μετακινούν στρατεύματα και πυρομαχικά.

Ο Τσέχος πρόεδρος Πετρ Πάβελ δήλωσε νωρίτερα αυτή την εβδομάδα ότι το ΝΑΤΟ θεωρεί τη Ρωσία ως την υπ' αριθμόν ένα απειλή στην Ευρώπη.

Το Κρεμλίνο απάντησε σε αυτό ότι σήμερα δεν είναι η Ρωσία που απειλεί την Ευρώπη, αλλά η Ευρώπη που απειλεί τη Ρωσία, αφού ελέγχεται από τις Ηνωμένες Πολιτείες και είναι μέλος του ΝΑΤΟ, το οποίο κινείται με όλες του τις δυνάμεις προς τα ρωσικά σύνορα.

Η Ρωσία στοχεύει Βαλκάνια και Μαύρη θάλασσα  

Ο Ρώσος πρόεδρος Β. Πούτιν έχει επιτελικό σχέδιο ταυτόχρονης επίθεσης στο ΝΑΤΟ με επίκεντρο τα Βαλκάνια και τον Εύξεινο Πόντο, αν δεν ευοδωθούν οι διαπραγματεύσεις μεταξύ των δύο πλευρών, οι οποίες κινούνται ήδη στην κόψη του ξυραφιού.

Σε αυτά τα σχέδια εμπλέκεται και η Ελλάδα, η οποία έχει καταστεί η κύρια βάση υποδοχής των αμερικανικών δυνάμεων με επίκεντρο την κρίση ΗΠΑ-Ρωσίας με αφορμή την Α.Ουκρανία.


 ( παλαιότερη ανάρτηση με φωτογραφία χάρτη αραβικού πρακτορείου ειδήσεων, στον οποίο είχαν  κυκλωθεί περιοχές της Ελλάδος, σε μια πιθανή κρίση, ανάμεσα σε ΗΠΑ-Ρωσία)

Η περιφέρεια της Ευρώπης έχει μετατραπεί από δαχτυλίδι φίλων σε δαχτυλίδι φωτιάς.

Μέσω της προσάρτησης της Ουκρανικής χερσονήσου της Κριμαίας από τη Ρωσία, της στρατιωτικής της επέμβασης στην ανατολική Ουκρανία και της χρήσης της ενέργειας, του κυβερνοχώρου και άλλων μέσων ως πολιτικών εργαλείων, ο Βλαντιμίρ Πούτιν έδωσε ένα σαφές τρίπτυχο μήνυμα:

(1) η σκληρή δύναμη έχει σημασία.

(2) Τα σύνορα στην Ευρώπη μπορούν ακόμα να αλλάξουν με τη βία.

(3) Η Ρωσία σκοπεύει να επεκτείνει την αρένα του ανταγωνισμού για να διαταράξει και να βλάψει τις κρίσιμες λειτουργίες άλλων κοινωνιών.

Η οικονομική εμβέλεια της Κίνας, η ταχεία τεχνολογική της πρόοδος και οι αυξανόμενες στρατιωτικές της ικανότητες, η παγκόσμια διπλωματία της προσαρμοσμένη σε πολύ διαφορετικούς κανόνες και οι τεράστιες ανάγκες της σε πόρους, την καθιστούν αμφισβητία παγκόσμιας κλάσης.

Οι επενδύσεις της σε στρατηγικές βιομηχανίες και λιμάνια, οι προκλήσεις της για τα παγκόσμια κοινά και η σύμβασή της με τη Ρωσία, η οποία περιλαμβάνει συνεργασία σε όπλα και θαλάσσιες ασκήσεις στη Μεσόγειο και τη Βαλτική Θάλασσα, την έχουν "φέρει" στην ίδια την Ευρώπη.

Εκτός από αυτές τις προκλήσεις,  οι Ευρωπαίοι αναρωτιούνται για τη δέσμευση των ΗΠΑ στη Συμμαχία.

Η κυβέρνηση Μπάιντεν έχει την ευκαιρία να χρησιμοποιήσει την τρέχουσα αναθεώρηση Στρατηγικής Αντίληψης για να καθησυχάσει τους συμμάχους της Αμερικής σχετικά με την παραμονή της ισχύος των ΗΠΑ, να δημιουργήσει νέα ενότητα και να ενημερώσει τα καθήκοντα και τα εργαλεία του ΝΑΤΟ για την εποχή της αναστάτωσης.


πηγη