GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Πολεμικές προετοιμασίες με αφορμή την Γάζα και την επίθεση του Ιράν; Το Μετρό της Αθήνας θα γίνει πολεμικό καταφύγιο σε περίπτωση πολέμου

“Οι πολίτες θα μπορούν να καταφύγουν και στις πλατφόρμες έκδοσης εισιτηρίων και στις αποβάθρες, αλλά μόνο υπό προϋποθέσεις θα μπορούν να βρί...

“Οι πολίτες θα μπορούν να καταφύγουν και στις πλατφόρμες έκδοσης εισιτηρίων και στις αποβάθρες, αλλά μόνο υπό προϋποθέσεις θα μπορούν να βρίσκονται στις μήκους πολλών χιλιομέτρων σήραγγες”

Το Μετρό στην Αθήνα, το οποίο είναι ένα πραγματικά τεράστιο και τιτάνιο έργο, αναμένεται με νομοθετική ρύθμιση να γίνει πολεμικό καταφύγιο για χιλιάδες κατοίκους σε περίπτωση αεροπορικής επίθεσης.

Όπως είπε στα «ΝΕΑ» ο Συνταγματάρχης Νικόλαος Παππάς, προϊστάμενος της Υπηρεσίας Πολιτικής Άμυνας – Πολιτικής Σχεδίασης Εκτάκτου Ανάγκης (ΠΑΜ-ΠΣΕΑ) του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, αλλά και ο Ιωάννης Κατσανεβάκης, τμηματάρχης της Ε’ Διεύθυνσης της Υπηρεσίας που είναι υπεύθυνη για την Αθήνα, η υπηρεσία πράγματι συμπεριλαμβάνει το μετρό στον σχεδιασμό της.

Σύμφωνα με το ίδιο “οι πολίτες θα μπορούν να καταφύγουν και στις πλατφόρμες έκδοσης εισιτηρίων και στις αποβάθρες, αλλά μόνο υπό προϋποθέσεις θα μπορούν να βρίσκονται στις μήκους πολλών χιλιομέτρων σήραγγες”.

Η νομοθετική ρύθμιση θα λάβει σύντομα χώρα για να υπάρχει επίσημο πλάνο για την χρήση του μετρό ως καταφυγίου.

Στην Αθήνα υπάρχουν 1000 σχεδόν ειδικά καταφύγια που μπορούν να φιλοξενήσουν εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες με ολοκληρωμένο εξοπλισμό,  ύδρευση, αποχέτευση εξαερισμό κά.

Το κύριο ερώτημα όμως είναι γιατί τώρα όλα αυτά 
 
Ο πόλεμος στην Γάζα και η συγκέντρωση μιας τεράστιας αεροναυτικής δυνάμεως ανάμεσα σε Κρήτη και Κύπρο, τα σενάρια για εμπλοκή του Ιράν, και τέλος η πιθανότητα περιφερειακού πολέμου έδωσαν την ευκαιρία να κλείσουμε όλες τις εκκρεμότητες και με αυτά τα ζητήματα.

Η Χεζμπολάχ διαθέτει σχεδόν κανονικό τακτικό στρατό και εμπειροπόλεμα στελέχη και εφόσον εισέλθει στον πόλεμο με το Ισραήλ, είναι μαθηματικά σίγουρο ότι θα έχουμε περιφερειακό πόλεμο στην Μέση Ανατολή, εμπλέκοντας και το Ιράν, για αυτό και οι Βρετανοί προσπαθούν να πείσουν την Τεχεράνη να σταματήσει την λιβανέζικη οργάνωση.

Όποιος δεν βλέπει καθαρά δεν κατανοεί ότι έχουμε σκηνικό έναρξης πιθανού παγκοσμίου πολέμου με θρησκευτική χροιά, και ανεξέλεγκτες διαστάσεις οι οποίες θα πυροδοτήσουν οικονομικό κραχ και χιλιάδες θύματα.

Η αφορμή για έναν περιφερειακό πόλεμο θα ήταν για παράδειγμα επιθέσεις με πυραύλους Κρουζ και μη επανδρωμένα αεροσκάφη από την «Ισλαμική Αντίσταση στο Ιράκ» με σπόνσορα το Ιράν σε στρατιωτικές βάσεις των ΗΠΑ στην περιοχή, πιθανόν στο Κουβέιτ, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και τη Σαουδική Αραβία, καθώς και το ίδιο το Ισραήλ.

Είναι σαν το σοβαρό θέμα των πλημμυρών για παράδειγμα, δεν θα περιμένουμε να φρακάρουν τα μεγάλα ρέματα για να τα καθαρίσουμε.

Το σίγουρο όμως είναι ότι έχουμε εισέλθει πλέον σε μια εποχή, που η λέξη πόλεμος δεν είναι ταμπού, ειδικά μετά τον πόλεμο στην Ουκρανία που έχει επιφέρει εκατόμβες θυμάτων.

Η χώρα πρέπει και οφείλει να κάνει ότι είναι απαραίτητο να καλύψει όλα τα σενάρια, ακόμα και αυτό ενός πολέμου με την Τουρκία, ή ενός περιφερειακού πολέμου μεταξύ ΝΑΤΟ-Ιράν και τρομοκρατών, ειδικά όταν έχουμε τόσες χιλιάδες παράνομους μετανάστες να εισέρχονται στην χώρα μας  εδώ και μεγάλο διάστημα.