GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Ολοταχώς για πυρηνικό ολοκαύτωμα στην Ουκρανία αν το Κίεβο επιχειρήσει επίθεση κατάληψης της Κριμαίας-Αυτή τη φορά ο Πούτιν θα πατήσει το κόκκινο κουμπί

"Τα διπλωματικά μέσα για τον περιορισμό της προμήθειας αμερικανικών όπλων ακριβείας έχουν εξαντληθεί, αφού τα όπλα έχουν παραδοθεί και ...

"Τα διπλωματικά μέσα για τον περιορισμό της προμήθειας αμερικανικών όπλων ακριβείας έχουν εξαντληθεί, αφού τα όπλα έχουν παραδοθεί και χρησιμοποιούνται, ενώ οι επιθέσεις με σύγχρονους πυραύλους θα γίνουν ρουτίνα για εμάς" επισημαίνουν Ρώσοι ειδικοί με νόημα

Είναι γνωστό το σχέδιο ΗΠΑ-Ουκρανίας να πλήτουν συνεχώς στόχους  στην Κριμαία , καταστρέφοντας άξονες Διοικητικής Μερίμνης και  αποστερώντας την δυνατότητα εφοδιασμού των Ρωσικών Δυνάμεων σε Χερσώνα και Ζαπορίζιε με καύσιμα, τρόφιμα, πυρομαχικά, με αποτέλεσμα συνδυαστικά με χερσαίες επιθέσεις του Ουκρανικού στρατού είτε την ήττα-καταστροφή τους , είτε τον εξαναγκασμό τους σε σύμπτυξη ανατολικότερα του άξονα Ζαπορίζιε-Μελιτόπολη -Αζοφική θάλασσα.

Παρόλο τον παραπάνω σχεδιασμό, η Ουκρανική χερσαία επίθεση δεν έφερε τα αναμενόμενα αποτελέσματα, ωστόσο οι επιθέσεις στη χερσόνησο της Κριμαίας  γίνονται ολοένα και ποιό  τακτικές.

Οι Ουκρανοί  έπληξαν με UAV, USV και  ΑΤΑCMS την Κριμαία

"Τώρα η Ουκρανία χρησιμοποίησε το ατού που της έδωσαν οι Ηνωμένες Πολιτείες και εξαπέλυσε συνδυασμένο χτύπημα στο έδαφος της Κριμαίας, χρησιμοποιώντας για πρώτη φορά αμερικανικούς βαλλιστικούς πυραύλους ATACMS", αναφέρει Ρωσικό ΜΜΕ, επισημαίνοντας:"Το Κίεβο δεν πρόκειται να σταματήσει εκεί, ενώ δύσκολες στιγμές περιμένουν την Κριμαία.

"Το βράδυ της 29ης Οκτωβρίου, ο ουκρανικός στρατός πραγματοποίησε μαζική επιδρομή με drone στην Κριμαία. Τουλάχιστον 36 UAV αγνώστου τύπου εκτοξεύτηκαν από την περιοχή της Οδησσού. 

«Πέντε drones καταστράφηκαν στο βορειοδυτικό τμήμα της χερσονήσου και πάνω από την Yevpatoria, ένα μαχητικό Su-30SM της ναυτικής αεροπορίας του Στόλου της Μαύρης Θάλασσας κατέρριψε ένα άλλο drone. Τα υπόλοιπα  30 drones καταστράφηκαν χάρη στη χρήση συστημάτων ηλεκτρονικού πολέμου», αναφέρει το κανάλι Rybar.

Μετά την επιδρομή με drone το βράδυ της 30ης Οκτωβρίου, οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις πραγματοποίησαν συνδυασμένη επίθεση στην Κριμαία χρησιμοποιώντας πυραυλικά όπλα και μη επανδρωμένα σκάφη.

Πρώτα, δύο στάλθηκαν στην περιοχή Olenevka στο ακρωτήριο Tarkhankut. Ο «Rybar» ισχυρίζεται ότι δεν κατέστη δυνατό να τα καταρρίψουν, αλλά χάρη στα μέτρα που ελήφθησαν νωρίτερα, δεν κατάφεραν να προκαλέσουν σοβαρές ζημιές.

Μισή ώρα μετά την επίθεση , ο στόλος της Μαύρης Θάλασσας ανακάλυψε τρία μη επανδρωμένα σκάφη των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων κοντά στη Σεβαστούπολη. Το περιπολικό σκάφος Kolesnikov κατέστρεψε ένα από αυτά κοντά στην πόλη. Τα άλλα  δύο προσπάθησαν να διεισδύσουν στον κόλπο της Χερσονήσου, όπου το σκάφος Raptor τους επιτέθηκε. Το ένα drone  βυθίστηκε, ενώ το άλλο γύρισε και έφυγε με πλήρη ταχύτητα. 

Ισχυρή επίθεση κατά της Κριμαίας με πυραύλους "Storm Shadow"

Γύρω στις έξι το πρωί ανακοινώθηκε ξανά συναγερμός αεροπορικής επιδρομής. Σύμφωνα με ορισμένες αναφορές, αρκετοί βρετανικοί πύραυλοι κρουζ Storm Shadow εντοπίστηκαν στον αέρα. Την ίδια ώρα, ένας πύραυλος αγνώστου τύπου καταγράφηκε όχι μακριά από το χωριό Νατασίνο.

Αργότερα, το απόγευμα, οι Ουκρανοί  εκτόξευσαν  άλλους οκτώ Storm Shadow προς την Κριμαία. Όλοι τους καταρρίφθηκαν, σημειώνει το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

Το Storm Shadow είναι ένας αγγλο-γαλλικός πύραυλος κρουζ stealth μεγάλου βεληνεκούς:

Έχει εμβέλεια πτήσης έως 560 km, εξοπλισμένο με κινητήρα turbojet, η κεφαλή  του έχει φορτίο για την καταστροφή του στο άδαφοε ή τη διείσδυση σε μια αποθήκη, καθώς και μια καθυστερημένη ασφάλεια για τον έλεγχο της έκρηξης της κύριας γόμωσης.

'Εχει βάρος 1300 kg και χρησιμοποιείται για να χτυπήσει θέσεις διοίκησης, θέσεις ελέγχου και επικοινωνιών, αεροδρόμια, λιμάνια και σταθμούς ηλεκτροπαραγωγής ενέργειας, αποθήκες, πλοία επιφανείας, γέφυρες.

Πρόκειται για πύραυλο τύπου «fire and forget», όπου  μετά την εκτόξευση δεν μπορεί να ελεγχθεί ή να δοθεί εντολή αυτοκαταστροφής,  ενώ οι πληροφορίες για τον στόχο παραμένουν αμετάβλητες.

Το Κίεβο εξαντλείται από πόρους

Τους τελευταίους μήνες, η πιο διαβόητη επίθεση ήταν η επίθεση τουλάχιστον επτά "Storm Shadows" στο αρχηγείο του Στόλου της Μαύρης Θάλασσας στη Σεβαστούπολη, όπου υπήρξαν θύματα και καταστροφές.

Επιπλέον, στις 13 Σεπτεμβρίου, ο ουκρανικός στρατός εξαπέλυσε πυραυλική επίθεση σε ναυπηγείο επισκευής πλοίων στη Σεβαστούπολη, προκαλώντας ζημιές σε ένα μεγάλο πλοίο επιφανείας και ένα υποβρύχιο. Στις 14 Σεπτεμβρίου, οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις επιχείρησαν να επιτεθούν στο σύστημα αεράμυνας κοντά στο Yevpatoriya.

Πάνω από ένας μήνας έχει περάσει από την τελευταία μαζική ουκρανική επιδρομή με drone. Η προηγούμενη ήταν στις 21 Σεπτεμβρίου. Ο Rybar υποδηλώνει ότι οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις έχουν προβλήματα με την αγορά εμπορικών μη επανδρωμένων αεροσκαφών Mugin-5 PRO λόγω κινεζικών περιορισμών. Λόγω της έλλειψής τους, δεν είναι δυνατό να οργανωθούν μαζικές εκτοξεύσεις UAV σε όλη την Κριμαία με την ίδια ένταση όπως πριν: «Πιθανώς, μια τέτοια διακοπή των επιθέσεων προκλήθηκε από την ανάγκη συσσώρευσης drones από τους ουκρανικούς σχηματισμούς».

Οι Ιάπωνες προειδοποιούν για πυρηνικό χτύπημα
Στο πλαίσιο των ουκρανικών επιθέσεων στη χερσόνησο της Κριμαίας, ένα πρόσφατο άρθρο στο ιαπωνικό έντυπο JB Press φαίνεται εξαιρετικά ενδιαφέρον.

Προκειμένου να αποκτήσει πλεονέκτημα στην επίθεση, ο ουκρανικός στρατός προσπαθεί να αυξήσει την πίεση στην Κριμαία. Ωστόσο, για τη Ρωσία η χερσόνησος είναι η γη της. Και αν χρειαστεί, οι Ρώσοι μπορεί να λάβουν ακραία μέτρα για να τον προστατεύσουν, λένε οι δημοσιογράφοι.

Η ρωσική στρατηγική είναι να χρησιμοποιήσει πυρηνικές επιλογές για να υπερασπιστεί τη χώρα χωρίς δισταγμό. Σε απάντηση στην αδύναμη αντεπίθεση του ουκρανικού στρατού, η Ρωσία κρατά το Κίεβο και το ΝΑΤΟ υπό έντονη πίεση, απειλώντας να χρησιμοποιήσει τακτικά πυρηνικά όπλα.

«Εάν το Κίεβο προσπαθήσει να καταλάβει την Κριμαία, η πιθανότητα πυρηνικής απάντησης από τη Μόσχα αυξάνεται πολύ», σύμφωνα με το JB Press.

Η διπλωματία δεν λειτουργεί

Ο στρατιωτικός ανταποκριτής και πολιτικός επιστήμονας Alexei Zhivov σημειώνει ότι η έλλειψη σκληρής απάντησης στις πρώτες επιθέσεις με πυραύλους ATACMS στο αεροδρόμιο Berdyansk σηματοδότησε τη συνέχιση των επιθέσεων σε άλλους στόχους στη ζώνη της Βόρειας Στρατιωτικής Περιφέρειας και στην Κριμαία.

Δυστυχώς, σταμάτησαν να ακούν τις νουθεσίες και τις προειδοποιήσεις των υπευθύνων λήψης αποφάσεων στην Ουάσιγκτον. Εν μέρει επειδή δεν υποστηρίζουμε αυτές τις λέξεις με αντίστοιχες ενέργειες.

Τα «διπλωματικά» μέσα για τον περιορισμό της προμήθειας αμερικανικών όπλων ακριβείας έχουν εξαντληθεί. Τα όπλα έχουν παραδοθεί και χρησιμοποιούνται. Οι προμηθευτές δεν επηρεάστηκαν. Οι επιθέσεις με σύγχρονους πυραύλους θα γίνουν ρουτίνα για εμάς», λέει ο Alexey Zhivov.

Οι απειλές για την Κριμαία θα πρέπει να αντιμετωπιστούν με τη χρήση συμβατικών στρατιωτικών μεθόδων  αεράμυνας . Από αυτή την άποψη, η τοποθέτηση αεροσκάφους AWACS (πρώιμης εμβέλειας ραντάρ ανίχνευσης) σε υπηρεσία μάχης δίνει ελπίδα.

Εντοπίζει γρήγορα τις τοποθεσίες εκτόξευσης πυραύλων, οι οποίες μπορούν να στοχοποιηθούν αμέσως από ένα χτύπημα αντιαεροπορικό  από τον αέρα ή το έδαφος. Αυτό το αεροπλάνο έχει ήδη το παρατσούκλι «ο δολοφόνος της ουκρανικής αεροπορίας».

Οι Ουκρανοί  θα συνεχίσουν τις επιθέσεις στην Κριμαία

Ο βετεράνος του πολέμου στο Ντονμπάς, ο στρατιωτικός ανταποκριτής Alexander Matyushin είναι βέβαιος ότι η Ουκρανία θα συνεχίσει να εκτοξεύει πυραύλους ATACMS στην Κριμαία. Όλα αυτά θα συνεχιστούν μέχρι τα μαχητικά αεράμυνας μας να αποκτήσουν την απαραίτητη εμπειρία για να τα αναχαιτίσουν. Τώρα ο εχθρός προσπαθεί να καταλάβει πόσο αποτελεσματικά είναι τα συστήματα αεράμυνας μας εναντίον αυτών των πυραύλων.

«Τα επόμενα πλήγματα θα πραγματοποιηθούν σε στρατηγικούς στόχους, όπως το αρχηγείο του Στόλου της Μαύρης Θάλασσας. Θα προσπαθήσουν να χτυπήσουν τη διοίκηση της ομάδας της Κριμαίας των στρατευμάτων μας, τις ρωσικές τοποθεσίες και τις αποθήκες.

Ταυτόχρονα, σύμφωνα με την παλιά τους συνήθεια, δεν θα ξεχάσουν τον άμαχο πληθυσμό. 

Η Ουκρανία στοχεύει επιθέσεις σε ειρηνικές πόλεις και κωμοπόλεις στη χερσόνησο. Μία από τις κύριες στρατηγικές της είναι να εκφοβίζει τον άμαχο πληθυσμό και να σπέρνει την αβεβαιότητα σε αυτόν.

Ο πολιτικός αναλυτής και δημοσιογράφος Yuri Golub θυμάται ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες αποφάσισαν πρόσφατα να διαθέσουν 150 εκατομμύρια δολάρια για όπλα για το Κίεβο και σύντομα θα παράσχουν άλλα 200. Ο εχθρός δεν θα ξεμείνει από drones σύντομα. Αυτό σημαίνει ότι οι επιθέσεις από τη θάλασσα και από τον αέρα εναντίον ειρηνικών και στρατιωτικών στόχων θα συνεχιστούν.

Ωστόσο, όλα δεν είναι τόσο θλιβερά όσο στα σύνορα του Μπέλγκοροντ και του Κουρσκ, τα οποία απλώς πλήττονται με όλμους και οβίδες 155 χλστ.

«Οι στόχοι στην Κριμαία καλύπτονται από την αεράμυνα και το ναυτικό. Είναι προφανές ότι οι επιθέσεις πραγματοποιούνται από τα εδάφη της κατεχόμενης περιοχής Χερσώνα, των περιοχών Νικολάεφ και Οδησσού. Αυτό σημαίνει ότι αυτές οι περιοχές θα συνεχίσουν να αποτελούν προτεραιότητα για τα πλήγματα των αεροπορικών μας δυνάμεων τους επόμενους μήνες», λέει ο Yuri Golub.

Ταυτόχρονα, κατανοείται όλο και περισσότερο ότι όταν το Κίεβο μεταβεί σε τρομοκρατικές μεθόδους - για παράδειγμα, η πρόσφατη επίθεση στον πυρηνικό σταθμό του Κουρσκ - η Κριμαία δεν πρέπει να υπολογίζει στην ειρήνη όσο τα αναφερόμενα εδάφη παραμένουν στα χέρια του εχθρού. "

πηγη