GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Γάζα: Κτυπήθηκε κομβόι ασθενοφόρων – Πάνω από 70 νεκροί – Ισραήλ: «Μετέφεραν μέλη της Χαμάς»

Το Al-Quds, το Al-Shifa και το ινδονησιακό νοσοκομείο - Επιβεβαιώνει το κτύπημα το Ισραήλ Το Ισραήλ επιβεβαιώνει το κτύπημα στα ασθενοφόρα έ...

Το Al-Quds, το Al-Shifa και το ινδονησιακό νοσοκομείο - Επιβεβαιώνει το κτύπημα το Ισραήλ

Το Ισραήλ επιβεβαιώνει το κτύπημα στα ασθενοφόρα έξω από το νοσοκομείο Al-Shifa, από την οποία σκοτώθηκαν και τραυματίστηκαν πάνω από εκατοντάδες άτομα (πάνω από 70 νεκροί σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της Γάζας), υποστηρίζοντας ότι μετέφεραν μαχητές της Χαμάς. 

Ο στρατός ισχυρίζεται ότι χρησιμοποιούνταν από μαχητές της Χαμάς και ότι η περιοχή που έγινε το χτύπημα είναι «περιοχή μάχης». «Κατά την επίθεση σκοτώθηκαν αρκετοί πράκτορες της Χαμάς. Έχουμε πληροφορίες που αποδεικνύουν ότι η μέθοδος λειτουργίας της Χαμάς είναι να μεταφέρει τρομοκράτες και όπλα σε ασθενοφόρα», ανέφερε η ανακοίνωση τη στιγμή που ο ΠΟΥ δηλώνει σοκαρισμένος από την επίθεση σε ασθενοφόρα και νοσοκομεία.

Το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας στη Γάζα δήλωσε ότι τα ασθενοφόρα μετέφεραν τραυματισμένους ασθενείς στο συνοριακό πέρασμα της Ράφα με την Αίγυπτο.

Συνολικά κτυπήθηκαν τρία νοσοκομεία το μεσημέρι της Παρασκευής, ο λόγος για τα νοσοκομεία Al-Quds, Al-Shifa, αλλά και το ινδονησιακό νοσοκομείο.


Το πιο σφοδρό κτύπημα το δέχθηκε το νοσοκομείο Αl-Shifa της νότιας Γάζας με τις πρώτες αναφορές να κάνουν λόγο για μεγάλο αριθμό νεκρών και τραυματιών, ενώ υπάρχουν αναφορές για πολλούς νεκρούς μετά και τον βομβαρδισμό του ινδονησιακού νοσοκομείου.

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι στόχος ήταν τα ασθενοφόρα που υπήρχαν μπροστά στην είσοδο του νοσοκομείου, με τις εικόνες να που κάνουν το γύρω του διαδικτύου να δείχνουν αρκετά ασθενοφόρα κατεστραμμένα και ανθρώπους γεμάτους με αίματα στο έδαφος.



Το κτύπημα φέρεται να προήλθη από ισραηλινά αεροσκάφη.

Μάρτυρες που επικαλείται το Al Jazeera, ανέφεραν ότι από το χτύπημα επλήγη και η οδός Αλ-Ρασίντ, ο παραλιακός δρόμος της Γάζας, τον οποίο ο Ισραηλινός Στρατός είχε προηγουμένως πει στους πολίτες να πάρουν για να ταξιδέψουν νότια -προς το πέρασμα της Ράφα.


Σημειώνεται ότι το νοσοκομείο al-Shifa έχει πάνω από 5.000 ασθενείς και δεκάδες χιλιάδες εκτοπισμένους ανθρώπους στις μπροστινές και πίσω αυλές.

Είναι το μεγαλύτερο νοσοκομείο στην πόλη της Γάζας και στη Λωρίδα της Γάζας, αλλά αυτή δεν είναι η μόνη επίθεση που έχει δεχθεί.

Ο Άσραφ αλ Κούντρα, εκπρόσωπος του παλαιστινιακού υπουργείου Υγείας στη Γάζα, λέει ότι βαριά τραυματισμένοι ασθενείς μεταφέρονταν στο πέρασμα της Ράφα με την Αίγυπτο όταν ο ισραηλινός βομβαρδισμός χτύπησε ακριβώς έξω από το νοσοκομείο αλ Σίφα.

«Ενημερώσαμε τον Ερυθρό Σταυρό και την Ερυθρά Ημισέληνο, ενημερώσαμε όλο τον κόσμο, ότι αυτά τα θύματα ήταν παρατεταγμένα σε αυτά τα ασθενοφόρα», είπε.

«Αυτή ήταν μια ιατρική αυτοκινητοπομπή», είπε.

Αργότερα, ο αλ Κούντρα έδωσε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το ιατρικό κομβόι που δέχτηκε επίθεση:

• Τα ασθενοφόρα μετέφεραν 15-20 βαριά τραυματίες.

• Οι ασθενείς πήγαιναν στη Ράφα για να περάσουν στην Αίγυπτο και να αναζητήσουν θεραπεία στο εξωτερικό.


πηγη