GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Ο Ερντογάν απειλεί με επέκταση των σημερινών συνόρων της χώρας του - Ετοιμάζει ΑΟΖ μεταξύ Τουρκίας - Παλαιστίνης σε συνεργασία με την Χαμάς (Βίντεο)

Τα νησιά στο Αιγαίο παραμένουν και θα παραμείνουν ο βασικός λόγος για συγκρούσεις, με τα όσα ακούγονται από Τούρκους να προκαλούν ξανά την ε...

Τα νησιά στο Αιγαίο παραμένουν και θα παραμείνουν ο βασικός λόγος για συγκρούσεις, με τα όσα ακούγονται από Τούρκους να προκαλούν ξανά την εθνική μας κυριαρχία

“Φωτιά” βάζει το καθεστώς Ερντογάν απειλώντας όλους τους γείτονες του, συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδος, με επέκταση των τουρκικών συνόρων παντού.  

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν συνομίλησε με τον Πρόεδρο Ισαάκ Χέρτζογκ, όπως ανακοινώνει το γραφείο του Ερντογάν.

Ο Ερντογάν προειδοποιεί ότι η χρήση βίας βλάπτει αδιακρίτως τους κατοίκους της Γάζας και «θα αυξήσουν περαιτέρω τα βάσανα και τη τρομοκρατία στην περιοχή».

Πιέζει επίσης για «την άμεση αποκατάσταση της ειρήνης στην περιοχή».

Ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας Yoav Gallant διέταξε νωρίτερα μια «πλήρη πολιορκία» της Γάζας, λέγοντας ότι οι αρχές θα κόψουν την ηλεκτρική ενέργεια και θα εμποδίσουν την είσοδο τροφίμων και καυσίμων.

Ο Ερντογάν μίλησε επίσης με τον εμίρη του Κατάρ Ταμίμ μπιν Χαμάντ Αλ Θάνι, τον πρωθυπουργό Νατζίμπ Μικάτι του Λιβάνου και τον ηγέτη της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούντ Αμπάς, σύμφωνα με το γραφείο του.

Ώρες μετά τις επιθέσεις της Χαμάς στο Ισραήλ, ο Τούρκος πρόεδρος Ερντογάν εκφώνησε μια ομιλία στην οποία αποκάλυψε τις αλυτρωτικές του φιλοδοξίες.

“Ορκίστηκε να μην περιοριστεί η Τουρκία στα σημερινά της σύνορα, και ισχυρίστηκε ότι η κυβέρνησή του βρίσκεται στο δρόμο του Αλλάχ ενώ υποστήριξε ότι η νίκη είναι σίγουρη”, αναφέρει ο εξόριστος δημοσιογράφος Α.Μποζκούρτ.

Το 2021, ο Ερντογάν μιλώντας στον ΟΗΕ είχε αναφέρει «Σε αυτό το σημείο, πιστεύουμε ότι υπάρχει ανάγκη για ξεχωριστή ρύθμιση στην Ιερουσαλήμ. Για να επιτευχθεί διαρκής ειρήνη και ηρεμία στην Ιερουσαλήμ, η οποία περιέχει σημαντικά θρησκευτικά σύμβολα των Μουσουλμάνων, των Εβραίων και των Χριστιανών, όλοι πρέπει να κάνουν θυσίες.

Στις σημερινές συνθήκες, θα ήταν η πιο σωστή και συνεπής πορεία δράσης για τη διοίκηση της Ιερουσαλήμ , η λήψη απόφασης προκειμένου αυτή να διοικείται από μια επιτροπή εκπροσώπων από τις τρεις θρησκείες. Διαφορετικά, δεν φαίνεται ότι θα είναι εύκολο να επιτευχθεί διαρκής ειρήνη σε αυτήν την αρχαία πόλη », είχε τονίσει  ο ίδιος.

Άρα οι σκέψεις αυτές προϋπήρχαν και αφορούσαν μια Ιερουσαλήμ υπό διεθνή επιτροπεία με την Τουρκία φυσικά παρούσα.

Για τον Ερντογάν, η Τουρκία δεν αποτελείται από τα σύνορα που εμφανίζονται στους χάρτες, για αυτό και ταυτόχρονα στοχοποιεί το Αιγαίο και τα νησιά μας, με ανήκουστες απαιτήσεις.

Όπως φαίνεται, τα νησιά στο Αιγαίο παραμένουν και θα παραμείνουν ο βασικός λόγος για συγκρούσεις, με τα όσα ακούγονται από Τούρκους να προκαλούν ξανά την εθνική μας κυριαρχία.

Τούρκος σύμβουλος τον Ιούλιο του 2023 είχε αναφέρει ότι “υπάρχουν 20 νησιά και 2 νησίδες υπό την κυριαρχία της Τουρκίας, οι οποίες έχουν καταληφθεί από την Ελλάδα από το 2004. Όπως αναφέρει οι Τούρκοι κατέχουν αυτά τα νησιά αλλά το δικαίωμα να τα χρησιμοποιούν έχει δοθεί στην Ελλάδα.

Συγκεκριμένα κάποια από τα νησιά για τα οποία απευθύνεται είναι η Χίος, η Σάμος, η Θάσος, η Σαμοθράκη, η Λήμνος, η Λέσβος, η Ικαρία, τα Ψαρά και ο Άγιος Ευστράτιος!”

Γνωστή ιστορία χιλιοπαιγμένη από την μηχανή προπαγάνδας της Τουρκίας για να την εμπεδώσει κυρίως η διεθνή κοινότητα. Όποιος όμως θεωρεί ότι οι Τούρκοι δεν τα πιστεύουν όλα αυτά τα απίστευτα κάνει οικτρό λάθος.

Οριοθέτηση ΑΟΖ μεταξύ Τουρκίας-Παλαιστίνης

Όταν το 2021, δύο μόλις χρόνια, πριν την τρομοκρατική επίθεση στο ισραηλινό έδαφος, η Χαμάς σε πλήρη και αγαστή συνεννόηση με τον Ερντογάν είχε απαιτήσει οριοθέτηση ΑΟΖ μεταξύ Παλαιστίνης και Τουρκίας, πολλοί το θεώρησαν και αυτό ως μια άστοχη κίνηση, η οποία όμως επαληθεύεται αυτήν την συγκεκριμένη περίοδο.

Μιλώντας κατά τη διάρκεια συνέντευξης του σε τουρκικό κανάλι ειδήσεων, ο ηγέτης της Χαμάς δήλωσε τα εξής: «Τα δικαιώματα της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο δεν μπορούν φυσικά να μπουν σε συζήτηση. Όλες οι πολιτικές που δίνουν προτεραιότητα στα συμφέροντα και την ασφάλεια της Τουρκίας είναι δικαίωμά της. Ταυτόχρονα, εμείς  θεωρούμε ότι θα έχουμε παλαιστινιακό κράτος με πρόσβαση στην Ανατολική Μεσόγειο, το οποίο έχει τα ίδια δικαιώματα με όλους”.

Με μια συμφωνία με την Λιβύη και μία με την Παλαιστίνη, η Τουρκία αναζητά εναγωνίως να βρει νομικά “ερείσματα” για την δημιουργία τετελεσμένων, στην προσπάθεια δημιουργίας της αποκαλούμενη Γαλάζιας Πατρίδας.

Μέχρι τότε όμως θα έχουμε σαφώς εξελίξεις στην περιοχή μας από τον διεθνή παράγοντα που δεν επιθυμεί τα σχέδια αυτά σε καμία περίπτωση.


πηγη