GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Τα Ίμια θα είναι το νέο ''Ναγκόρνο'' για τους Τούρκους; Γιατί ενεργοποιήθηκε η Εφεδρεία στην Αττική για πρώτη φορά στον ''ΠΑΡΜΕΝΙΩΝΑ'';

Τούρκους αστρολόγους επιστρατεύει το καθεστώς Ερντογάν : "Μόλις περάσουν οι επόμενοι 2 μήνες, θα είμαστε μια χώρα πάμπλουτη και από τις...

Τούρκους αστρολόγους επιστρατεύει το καθεστώς Ερντογάν : "Μόλις περάσουν οι επόμενοι 2 μήνες, θα είμαστε μια χώρα πάμπλουτη και από τις 5 Ιανουαρίου θα κυβερνάμε τον κόσμο"

Εν μέσω ελληνοτουρκικών συνομιλιών και εξομάλυνσης των σχέσεων με ΗΠΑ, οι Τούρκοι μαζί με τους Αζέρους κτύπησαν αιφνιδιαστικά στο Ναγκόρνο, ενδεικτικό του τι έπεται το επόμενο απροσδιόριστο διάστημα στην περιοχή μας εν μέσω δήθεν ήπιου κλίματος, ενώ οι ροές των μεταναστών προς τα νησιά αυξάνονται καθημερινά και ο Σουλτάνος απειλεί την ΕΕ .

Σε ένα βίντεο πριν ένα μήνα, η γαλλική εφημερίδα «L’ Express» παρουσίασε το σενάριο ενός πολέμου μεταξύ Ελλάδας – Τουρκίας, με τουρκική δύναμη να εισβάλει στα Ίμια το πρωί της 17ης Φεβρουαρίου 2027.

Πρόκειται σίγουρα για σενάριο, που όμως ανταποκρίνεται στα πραγματικά ανενεργά προς παρόν σχέδια των Τούρκων για το Αιγαίο, αλλά το μήνυμα από το Παρίσι είναι ξεκάθαρο και κατανοητό.

Μετά την νέα εισβολή των Αζέρων στο Ναγκόρνο, με στόχο να τελειώσει η “δουλειά” για Άγκυρα και Μπακού στην περιοχή, και με αφορμή την βομβιστική επίθεση στο τουρκικό ΥΠΕΣ, ο Ερντογάν επιτίθεται κατά πάντων για “θολώσει τα νερά” όπως μόνο αυτός ξέρει να κάνει.

Πρόκειται για μια τακτική που μας αφορά άμεσα, αφού το ίδιο θα πράξει με μαθηματική ακρίβεια στο Αιγαίο, όταν αυτός εκτιμήσει ότι ήρθε η ώρα να επεκτείνει τα θαλάσσια σύνορα της Τουρκίας.

Αυτήν την περίοδο Ελλάδα και Τουρκία ευρίσκονται σε συνομιλίες για πολλά ζητήματα, συμπεριλαμβανομένου και του Αιγαίου, με τις ελληνικές θέσεις να είναι φυσικά αντίθετες με τις τουρκικές, ενώ η Άγκυρα αγνοεί το διεθνές δίκαιο.

Μέσα σε αυτό το σκηνικό, είναι πολύ πιθανό να έχουμε πιθανή απότομη κλιμάκωση, εν μέσω ειρήνης, συναδέλφωσης και άλλων όμορφων λέξεων που ακούμε, αφού η Άγκυρα κινείται παντού βάσει ενός άκρως επιθετικού σχεδίου.

Η χώρα μας το ίδιο διάστημα δέχθηκε δύο τεράστιες τραγωδίες ( φωτιές Έβρο-Ρόδο-Αττική και πλημμύρες στην Θεσσαλία), τις οποίες προσπαθεί να επουλώσει με μεγάλο κόστος, ευρισκόμενη σε μια δύσκολη δημοσιονομική και κοινωνική πορεία, και αυτό η Τουρκία πιθανότατα να επιχειρήσει να το εκμεταλλευθεί στο έπακρο.

Στην Τουρκία, το καθεστώς Ερντογάν, ναι μεν αντιμετωπίζει μια ακόμα χειρότερη κατάσταση, με την ανεργία, τον πληθωρισμό στα ύψη, ( με το πιο σοβαρό να είναι το νέο κύμα συλλήψεων), αλλά την ίδια περίοδο ( τυχαίο δεν νομίζουμε) η αμυντική βιομηχανία δουλεύει στο φουλ και αυτό μας λέει πολλά μαζί με την μαζική προπαγάνδα εντός και εκτός χώρας.

Σχεδόν 90 ύποπτοι συνελήφθησαν μέχρι στιγμής σε επιχείρηση με την κωδική ονομασία «Uyuyan Hücre» που διεξήχθη σε 18 επαρχίες με έδρα τη Σανλιούρφα. Η επίθεση του Ερντογάν κατά της ΕΕ, δεν είναι τυχαία ούτε συγκυριακή, αλλά ακολουθεί συγκεκριμένο σχέδιο.

Αυτό που εξάγεται από όλα αυτά ως συμπέρασμα είναι ότι οι Τούρκοι " κάτι απροσδιόριστο" ετοιμάζουν ειδικά στο Αιγαίο, αλλά και στην Ανατολική Μεσόγειο, αλλιώς κινδυνεύει το σύστημα διακυβέρνησης του Ερντογάν.

Σε κάθε περίπτωση λοιπόν η ελληνική πολιτεία προετοιμάζεται  μέσω της διακλαδικής ασκήσεως ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ για όλα τα σενάρια και τις εξελίξεις.

Πριν μερικά χρόνια ο Επίτιμος Α/ΓΕΣ Στρατηγός ε.α. Φ.Φράγκος είχε δηλώσει: “Έχω χιλιάδες τυφέκια FN των 7,62 χιλ στις αποθήκες του Στρατού και αρκετές χιλιάδες ετοιμοπόλεμους Εφέδρους Καταδρομείς έτοιμοι να τα κρατήσουν”, δίνοντας το στίγμα της σημασίας της μεγάλης δύναμης των Εφέδρων σε περίπτωση σεναρίου ελληνοτουρκικής σύρραξης.


Η Στρατιωτική Εφεδρεία της Ελληνικής Άμυνας, είναι ένας πολύ σημαντικός παράγοντας στο δυναμικό της χώρας εν καιρώ πολέμου. Το προσωπικό είναι αρκετά περισσότερο από τον Ενεργό Στρατό.

Την Κυριακή 01 Οκτωβρίου 2023, στο πλαίσιο διεξαγωγής της Εθνικής Διακλαδικής Άσκησης Μεγάλης Κλίμακας «ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ – 23», κατά την οποία συνεξετάζεται η άσκηση του Πολιτικού Τομέα ΤΑΑΣ «ΑΝΤΙΟΧΟΣ – 23» με την συμμετοχή εκπροσώπων των φορέων σε Κεντρικό και Περιφερειακό επίπεδο, πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά με απόλυτη επιτυχία η μερική ενεργοποίηση ενός Τάγματος Κινητής Εφεδρείας (ΤΚΕ) στην περιοχή της Αττικής, για την εξάσκηση στην εφαρμογή των διαδικασιών και ενημέρωσης των επιστράτων, για τις αρμοδιότητες και την αποστολή τους στον τομέα της Πολιτικής Άμυνας.

Επιπλέον την Δευτέρα 02 Οκτωβρίου 23 ενεργοποιήθηκε με επιτυχία το Σύστημα Έγκαιρης Προειδοποίησης της Χώρας στο σύνολο της Ελληνικής επικράτειας, για την περίπτωση αεροπορικής επίθεσης και χημικών, βιολογικών, ραδιολογικών και πυρηνικών περιστατικών.

Επισημαίνεται ότι για πρώτη φορά συμμετείχαν καθολικά στην άσκηση με κωδωνοκρουσίες οι Εκκλησίες των Μητροπολιτικών και των μεγάλων ενοριών.

Πρόκειται για μια νέα πραγματικότητα από μια νέα Τουρκία, που θα παίξει τα ρέστα της το επόμενο μακρύ διάστημα, αφού δεν συμπεριλαμβάνεται στο μεγάλο σχέδιο αγωγών Ινδίας-ΕΕ, ενώ συμπλέει συνεχώς με τον άξονα της Ασίας και ειδικά του Πεκίνου, έχοντας σαφή σχέδιο αυτονόμησης από την δύση μαζί με όλα σκοτεινά σχέδια περί Οθωμανικής αυτοκρατορίας που ήδη υλοποιούνται.


pentapostagma.gr