GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Η Βρετανία αποστέλλει επειγόντως δύο πολεμικά πλοία και αεροσκάφη ΑΦΝΣ στην Ανατ. Μεσόγειο

Ο Πρωθυπουργός ανακοίνωσε 3 εκατομμύρια λίρες σε επιπλέον χρηματοδότηση για την προστασία σχολείων, συναγωγών και άλλων κτιρίων της εβραϊκής...

Ο Πρωθυπουργός ανακοίνωσε 3 εκατομμύρια λίρες σε επιπλέον χρηματοδότηση για την προστασία σχολείων, συναγωγών και άλλων κτιρίων της εβραϊκής κοινότητας

Η Βρετανία θα στείλει δύο πλοία του Βασιλικού Ναυτικού στην ανατολική Μεσόγειο και θα ξεκινήσει πτήσεις επιτήρησης πάνω από το Ισραήλ σε μια επίδειξη στρατιωτικής υποστήριξης με σκοπό να καθησυχάσει το Ισραήλ, ανέφερε την Πέμπτη η εφημερίδα Times, χωρίς να αναφέρει πηγή.


Το υπουργείο Άμυνας της Βρετανίας δεν έκανε κανένα άμεσο σχόλιο για την έκθεση.

Οι Times ανέφεραν ότι δύο πλοία του Βασιλικού Στόλου θα σταλούν στην περιοχή.

Η είδηση έρχεται αφότου οι ΗΠΑ έστειλαν στρατιωτικά πλοία και αεροσκάφη να πλησιάσουν το Ισραήλ μετά την αιματηρή επίθεση του Σαββάτου από τους τρομοκράτες της Χαμάς  . Η επίθεση έχει μέχρι στιγμής σκοτώσει πάνω από 1.200 Ισραηλινούς. 

Ο Rishi Sunak  επανέλαβε τη σταθερή υποστήριξη του Ηνωμένου Βασιλείου στο Ισραήλ και την «αδιαμφισβήτητη καταδίκη» των τρομοκρατών της Χαμάς από την κυβέρνηση.

Ορκίστηκε απόψε ότι θα «κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας» για να κρατήσουμε ασφαλείς τους Βρετανούς Εβραίους μετά την επίθεση της Χαμάς στο Ισραήλ και την αύξηση των αντισημιτικών επεισοδίων στο εσωτερικό.

Ο Πρωθυπουργός ανακοίνωσε 3 εκατομμύρια λίρες σε επιπλέον χρηματοδότηση για την προστασία σχολείων, συναγωγών και άλλων κτιρίων της εβραϊκής κοινότητας.

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι  Μπλίνκεν  επανέλαβε σήμερα τη δέσμευση της Αμερικής να υποστηρίξει το μοναδικό εβραϊκό κράτος στον κόσμο καθώς στάθηκε πλάι-πλάι με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό. 

Η κυβέρνηση του Μπενιαμίν Νετανιάχου ζήτησε επίσης από τη Γερμανία  να στείλει πυρομαχικά για πλοία καθώς ο υπουργός Άμυνας της χώρας είπε «Στεκόμαστε στο πλευρό του Ισραήλ».

Το Βερολίνο θα επιτρέψει στο Ισραήλ να χρησιμοποιήσει δύο από τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη Heron της Πολεμικής Αεροπορίας του, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Άμυνας Μπόρις Πιστόριους ενόψει της συνεδρίασης του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες.

«Θα παρέχουμε δύο drone που είχαν ζητήσει οι Ισραηλινοί. Επιπλέον, υπάρχουν πρώτα αιτήματα για πυρομαχικά για πλοία που θα συζητήσουμε τώρα με τους Ισραηλινούς», είπε ο Πιστόριους.

Το Ισραήλ έπληξε τα αεροδρόμια Δαμασκού και Χαλεπίου - Δείτε βίντεο

Σημειώνεται ότι νωρίτερα σήμερα, συναγερμός σήμανε στη Συρία το μεσημέρι της Πέμπτης, με τα αεροδρόμια στις πόλεις της Δαμασκού και του Χαλεπιού να κλείνουν ως αποτέλεσμα ισραηλινής επίθεσης, σύμφωνα με πηγές της συριακής αντιπολίτευσης.

Σύμφωνα με άλλη αναφορά στο λιβανέζικο κανάλι al-Mayadeen, τα συστήματα αεράμυνας στη Συρία απάντησαν στην ισραηλινή επίθεση.


Απελπισμένη προσπάθεια του εχθρού, λέει το συριακό υπουργείο Άμυνας

Το συριακό υπουργείο Άμυνας δημοσίευσε επίσημη ανακοίνωση, λίγη ώρα μετά της αναφορές, στην οποία υποστηρίζεται ότι το Ισραήλ επιτέθηκε με πυραύλους στα αεροδρόμια της Δαμασκού και του Χαλεπιού. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, κατά την επίθεση οι διάδρομοι προσγείωσης και απογείωσης υπέστησαν ζημιές και δεν μπορούν να εξυπηρετήσουν πτήσεις. Σύμφωνα με τους Σύρους, «πρόκειται για μια απελπισμένη προσπάθεια του εχθρού να αποσπάσει την προσοχή από τα εγκλήματα που διαπράττει το Ισραήλ στη Γάζα».

Κατά πληροφορίες, η επίθεση πραγματοποιήθηκε λίγο πριν προσγειωθεί στη Δαμασκό αεροσκάφος που μετέφερε τον υπουργό Εξωτερικών του Ιράν, Hossein Amir-Abdollahian. Το αεροσκάφος άλλαξε άμεσα κατεύθυνση και κατευθύνεται προς την Τεχεράνη.


πηγη