GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Ένοπλοι εισέβαλαν στο Ισραήλ από τον Λίβανο: Κτυπά με ελικόπτερα και αεροσκάφη θέσεις της Χεζμπολάχ το Τελ Αβίβ (βίντεο)

Ανταλλαγές πυροβολισμών μεταξύ των ενόπλων και του Στρατού του Ισραήλ - Διαψεύδει η Χεζμπολάχ Ομάδα ενόπλων διείσδυσε στο Ισραήλ από τον Λίβ...

Ανταλλαγές πυροβολισμών μεταξύ των ενόπλων και του Στρατού του Ισραήλ - Διαψεύδει η Χεζμπολάχ

Ομάδα ενόπλων διείσδυσε στο Ισραήλ από τον Λίβανο, με τον ισραηλινό Στρατό να απαντά με πυρά και να σηκώνει ελικόπτερα για να «καθαρίσει» την περιοχή.

Από την πλευρά της ωστόσο η Χεζμπολάχ διαψεύδει ότι ευθύνεται για τη συγκεκριμένη επίθεση. 

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες την επίθεση την πραγματοποίησαν οι Ταξιαρχίες Al-Quds και από την επίθεση σκοτώθηκαν και τραυματίστηκαν 7 Ισραηλινοί στρατιώτες.

Να θυμίσουμε ότι νωρίτερα ο στρατός του Ισραήλ γνωστοποίησε ότι ανέπτυξε δυνάμεις εναντίον μιας ύποπτης διείσδυσης από τον Λίβανο, η οποία, σύμφωνα με τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό, καταγράφηκε στα βόρεια σύνορα.

«Ελήφθη μια αναφορά σχετικά με τη διείσδυση ενός αριθμού υπόπτων στο ισραηλινό έδαφος από το έδαφος του Λιβάνου. Στρατιώτες των IDF έχουν αναπτυχθεί στην περιοχή», ανέφερε ο στρατός σε ανακοίνωσή του, όπως μετέδωσε το Reuters.

Παράλληλα, σύμφωνα με το ισραηλινό δημόσιο ραδιόφωνο, έχει σημειωθεί ανταλλαγή πυροβολισμών μεταξύ ισραηλινών δυνάμεων και ατόμων που φαίνεται να έχουν καταστρέψει φράχτη και να έχουν περάσει τα σύνορα από το Λίβανο.

Μάλιστα, δύο ένοπλοι φέρεται να έχουν πέσει νεκροί από πυρά των IDF, ενώ ο ισραηλινός στρατός έχει σηκώσει και ελικόπτερα, που σαρώνουν την περιοχή και επιτίθενται σε στόχους, ενώ κτυπούν και τοποθεσίες παρατήρησης της Χεζμπολάχ στο νότιο Λίβανο. 

Επίσης αεροπορικές επιθέσεις σε λιβανέζικο έδαφος ανακοίνωσαν οι Ισραηλινές Ένοπλες Δυνάμεις, χωρίς να δώσουν περαιτέρω λεπτομέρειες.


Παράλληλα, ο ισραηλινός στρατός έκανε γνωστό πως δύο οβίδες εκτοξεύτηκαν από τον Λίβανο στα εδάφη της χώρας, χωρίς να έχουν καταγραφεί θύματα. Οι κάτοικοι της Μααλότ, πόλης στο βόρειο Ισραήλ, έλαβαν οδηγίες να παραμείνουν στα σπίτια τους.

Με αφορμή τις συγκρούσεις στο βόρειο Ισραήλ, η Χεζμπολάχ ξεκαθάρισε, σε τοποθέτησή της, πως «δεν πραγματοποιήσαμε καμία επιχείρηση διείσδυσης στο ισραηλινό έδαφος».

Προτεραιότητα η σταθερότητα στα σύνορα με το Ισραήλ, δήλωσε ο πρωθυπουργός του Λιβάνου. Κι ενώ όλα αυτά γίνοταν στα βόρεια σύνορα του Ισραήλ, ο πρωθυπουργός της μεταβατικής κυβέρνησης του Λιβάνου, Νατζίμπ Μικάτι, δήλωνε ότι η κορυφαία προτεραιότητα της χώρας του αυτή τη στιγμή είναι να διατηρήσει τη σταθερότητα στη συγκεκριμένη περιοχή.

Ο Μικάτι, μάλιστα, κάλεσε τη διεθνή κοινότητα να «αναλάβει την ευθύνη» και να ασκήσει πίεση στο Ισραήλ να επιστρέψει στις ειρηνευτικές συνομιλίες στο πλαίσιο του περιγράμματος της αραβικής ειρηνευτικής πρωτοβουλίας. «Οτιδήποτε άλλο επιτείνει τον κύκλο της βίας δεν θα ωφελήσει κανέναν», δήλωσε. Η Χεζμπολάχ «είχε υποσχεθεί πως δεν θα μπει στις μάχες».

Στο ίδιο πλαίσιο, ο υπουργός Εξωτερικών του Λιβάνου, αποκάλυπτε την υπόσχεση από τη Χεζμπολάχ  προς την κυβέρνηση της χώρας, ότι δεν θα παρέμβει στις μάχες.

Ο υπουργός, Αμπντουλάχ Αμπού Χαμπίμπ, έκανε τα σχόλια αυτά στην αραβική εφημερίδα Al-Sharq al-Awast το Σάββατο, πριν η Χεζμπολάχ ανακοινώσει ότι επιτέθηκε σε ισραηλινές θέσεις στην περιοχή του όρους Ντοβ.

Σύμφωνα με τον Αμπού Χαμπίμπ, η Χεζμπολάχ δεσμεύτηκε να μην επέμβει εκτός εάν «το Ισραήλ εκφοβίσει και παρενοχλήσει τον Λίβανο».

Το πρωί της Κυριακής, η οργάνωση του Λιβάνου, που έχει εκφράσει τη στήριξή της στη Χαμάς, «χτύπησε» ισραηλινές θέσεις σε μια λεπτή λωρίδα εδάφους στα Υψιπέδα του Γκολάν που κατέχει το Ισραήλ από το 1967. Οι Ισραηλινοί απάντησαν εξαπολύοντας πυρά στο νότιο Λίβανο.

«Τα όπλα και οι ρουκέτες μας είναι μαζί σας» είπε η Χεζμπολάχ στους Παλαιστινίους

Τη στήριξή της στους Παλαιστινίους εξέφρασε η Χεζμπολάχ μέσα από τοποθέτηση ανώτατου αξιωματούχου της, λίγες ώρες μετά την εμπλοκή της στρατιωτικής οργάνωσης στις συγκρούσεις του Ισραήλ με τη Χαμάς.

Συγκεκριμένα, όπως μεταδίδει το Al Zazeera, μιλώντας σε εκδήλωση στο προπύργιο της Χεζμπολάχ Νταχίε στα περίχωρα της Βηρυτού, ο ανώτερος αξιωματούχος δήλωσε απευθυνόμενος στους Παλαιστινίους πως «η ιστορία μας, τα όπλα μας και οι ρουκέτες μας είναι μαζί σας. Είμαστε όλοι μαζί σας».

Οι εξελίξεις αυτές έρχονται και προστίθενται στην ανησυχία για ντόμινο στην περιοχή της Μέσης Ανατολής και φόβο για γενικευμένη σύρραξη του Ισραήλ με τις ισλαμιστικές ομάδες που θα προκαλούσε ανυπολόγιστες απώλειες αμάχων.


πηγη

src="https://platform.twitter.com/widgets.js">