GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Ξεφεύγει η κατάσταση: Αμερικανικό πλοίο δέχθηκε επίθεση με πυραύλους στις ακτές της Υεμένης

Αξιωματούχοι του στρατού των ΗΠΑ είπαν ότι οι πύραυλοι εκτοξεύτηκαν από μαχητές των ανταρτών Χούθι που υποστηρίζονται από το Ιράν, οι οποίοι...

Αξιωματούχοι του στρατού των ΗΠΑ είπαν ότι οι πύραυλοι εκτοξεύτηκαν από μαχητές των ανταρτών Χούθι που υποστηρίζονται από το Ιράν, οι οποίοι εμπλέκονται σε μια συνεχιζόμενη σύγκρουση στην Υεμένη

Ένα πολεμικό πλοίο του αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού εξουδετέρωσε την Πέμπτη τρεις πυραύλους που είχαν εκτοξευθεί από την Υεμένη και κατευθύνονταν προς τα βόρεια, δήλωσαν Αμερικανοί αξιωματούχοι.

Οι αξιωματούχοι δήλωσαν ότι το USS Carney, ένα αντιτορπιλικό του Πολεμικού Ναυτικού, βρισκόταν στην Ερυθρά Θάλασσα και αναχαίτισε τους τρεις πυραύλους. Δεν ήταν άμεσα βέβαιο αν είχαν στόχο το Ισραήλ. Ένας από τους αξιωματούχους δήλωσε ότι οι ΗΠΑ δεν πιστεύουν ότι οι πύραυλοι είχαν στόχο το πλοίο.

Οι υποστηριζόμενοι από το Ιράν αντάρτες Χούτι έχουν εκφράσει την υποστήριξή τους στους Παλαιστίνιους και έχουν απειλήσει το Ισραήλ. Την περασμένη εβδομάδα, στη Σαναά της Υεμένης, την οποία κατέχουν οι αντάρτες Χούθι που εξακολουθούν να βρίσκονται σε πόλεμο με έναν συνασπισμό υπό την ηγεσία της Σαουδικής Αραβίας, διαδηλωτές κατέκλυσαν τους δρόμους ανεμίζοντας σημαίες της Υεμένης και της Παλαιστίνης.

Το περιστατικό έρχεται εν μέσω φόβων ότι ο πόλεμος ανάμεσα σε Ισραήλ και Χαμάς μπορεί να οδηγήσει σε γενικευμένη σύρραξη στη Μέση Ανατολή. 

Ιράκ: Επίθεση με ρουκέτες και μη επανδρωμένα αεροσκάφη σε βάση με Αμερικανούς στρατιώτες

Επίθεση με ρουκέτες και μη επανδρωμένα αεροσκάφη δέχθηκε απόψε η βάση Αΐν αλ Άσαντ, στο δυτικό Ιράκ, όπου σταθμεύουν Aμερικανοί στρατιώτες και μέλη του διεθνούς συνασπισμού, όπως μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων Reuters επικαλούμενο δύο αξιωματούχους ασφαλείας.

Αρκετές εκρήξεις σημειώθηκαν εντός των εγκαταστάσεων, σύμφωνα με την ίδια πηγή, χωρίς να υπάρχουν πληροφορίες για θύματα μέχρι στιγμής.

Η αεροπορική βάση Αΐν αλ Άσαντ βρίσκεται στη δυτική επαρχία Ανμπάρ.

Τις τελευταίες ημέρες, φιλοϊρανικές ένοπλες ομάδες απείλησαν πως θα εξαπολύσουν επιθέσεις εναντίον αμερικανικών συμφερόντων στο Ιράκ εξαιτίας της υποστήριξης της Ουάσιγκτον στις επιθέσεις που εξαπολύει το Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας, από τις οποίες χιλιάδες άμαχοι έχουν σκοτωθεί.

Τα προηγούμενα χρόνια, οι βάσεις που φιλοξενούσαν στρατεύματα του διεθνούς συνασπισμού γίνονταν συχνά στόχος επιθέσεων με ρουκέτες και drones. Ωστόσο από το καλοκαίρι το 2022, οι επιθέσεις αυτές είχαν καταλαγιάσει. Συνήθως σε τέτοιες επιθέσεις δεν ακολουθούσε ανάληψη ευθύνης. Οι ΗΠΑ απέδιδαν την ευθύνη σε οργανώσεις προσκείμενες στην Τεχεράνη.

Περίπου 2.500 Αμερικανοί και άλλοι 1.000 στρατιωτικοί από χώρες-μέλη του διεθνούς συνασπισμού σταθμεύουν σήμερα σε τρεις βάσεις των ιρακινών ενόπλων δυνάμεων.

πηγη