GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Ποιοι κερδοσκοπούν τελικά; Οι τιμές των τροφίμων πέφτουν κατακόρυφα σε Βρετανία - Ευρώπη και μόνο στην Ελλάδα παίρνουν την ανιούσα

Ο κολοσσός TESCO μείωσε στα περισσότερα σούπερ μάρκετ τις τιμές των βασικών τροφίμων, όπως γάλα, ζυμαρικά και φυτικά έλαια τους τελευταίους ...

Ο κολοσσός TESCO μείωσε στα περισσότερα σούπερ μάρκετ τις τιμές των βασικών τροφίμων, όπως γάλα, ζυμαρικά και φυτικά έλαια τους τελευταίους μήνες, καθώς το κόστος των εμπορευμάτων και άλλων εισροών μειώθηκε-Εδώ όμως ανεβαίνουν κανονικά οι τιμές σαν μην συμβαίνει τίποτα

Τι γίνεται στην Ελλάδα και για ποιο λόγο αργούνε χαρακτηριστικά να μειωθούν οι τιμές στα Σούπερ Μάρκετ, αφού στην Ευρώπη το κόστος των εμπορευμάτων και άλλων εισροών μειώθηκε, και κολοσσοί τροφίμων ξεκίνησαν εδώ και μεγάλο διάστημα τις μειώσεις, μιλάμε για γενναίες μειώσεις, αφού οι καταναλωτές στέναξαν τους προηγούμενους μήνες.

Το εξοργιστικό για την χώρα μας και τους ταλαιπωρημένους και πιεσμένους πολίτες είναι το γεγονός ότι ακόμη και ξένες αλυσίδες τροφίμων, έχουν πιο ακριβά ίδια προϊόντα στην Ελλάδα, και όχι στην χώρα έδρα της εταιρείας.

Εξοργιστική λογική που δεν αναζητήσαμε ποτέ τα άιτια της και ποτέ δεν βρήκαμε λύση.    

Το ίδιο ακριβώς γαϊτανάκι συμβαίνει στην Ελλάδα και με τις τιμές της βενζίνης σε σχέση με τις τιμές στην ΕΕ.

Ο κολοσσός TESCO μείωσε στα περισσότερα σούπερ μάρκετ  τις τιμές των βασικών τροφίμων
 
Το αφεντικό της Tesco δήλωσε ότι ο πληθωρισμός των τροφίμων θα συνεχίσει να μειώνεται καθώς τα κέρδη των λιανοπωλητών εκτινάχθηκαν στα ύψη.

Η Tesco αναβάθμισε τις ετήσιες προοπτικές κερδών της εν μέσω ισχυρών αποτελεσμάτων πρώτου εξαμήνου.

Το αφεντικό του κολοσσού τροφίμων Ken Murphy είπε ότι ο πληθωρισμός των τροφίμων μειώθηκε στο πρώτο εξάμηνο της Tesco συνεχίζουν να ξεπερνούν τις προσδοκίες μετά τη χαλάρωση του πληθωρισμού το πρώτο εξάμηνο και οι επικεφαλής της εταιρείας βλέπουν περαιτέρω πτώση στην πίεση κόστους τους επόμενους μήνες.

Ο συγκεκριμένος όμιλος σούπερ μάρκετ, ο οποίος εξασφάλισε πωλήσεις 34 δισεκατομμυρίων λιρών το εξάμηνο έως τις 26 Αυγούστου, ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι «θα συνεχίσει να μειώνει τις τιμές όπου μπορεί».

Σύμφωνα με τις τελευταίες εκθέσεις της Βρετανικής Κοινοπραξίας Λιανικής (BRC), ο πληθωρισμός των τροφίμων σημείωσε νέα πτώση και κατά τον μήνα Σεπτέμβριο διαμορφώθηκε στο 9,9%, σημειώνοντας πτώση από 11,5% τον Αύγουστο.

Ονομάζοντας αυτό ως «νίκη» για τους καταναλωτές, η BRC έχει επίσης αποκαλύψει ότι ο ετήσιος πληθωρισμός των τιμών καταστημάτων επιβραδύνθηκε περαιτέρω στο 6,2% τον Σεπτέμβριο.

Σε διάφορες κατηγορίες τροφίμων, ο πληθωρισμός των φρέσκων τροφίμων βρέθηκε ότι μειώθηκε στο 9,6% τον Σεπτέμβριο, ο οποίος είναι μειωμένος κατά 2% από τον Αύγουστο, με τον πληθωρισμό σε αυτήν την κατηγορία να βρίσκεται στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων 14 μηνών.

Ο επικεφαλής της εταιρείας  είπε: «Ο πληθωρισμός των τροφίμων μειώθηκε στο μισό και ενώ οι εξωτερικές πιέσεις παραμένουν, αναμένουμε ότι θα συνεχίσουμε να το κάνουμε και το δεύτερο εξάμηνο του έτους.
Είμαστε σε ισχυρή θέση να συνεχίσουμε να επενδύουμε για πελάτες και θα συνεχίσουμε να μειώνουμε τις τιμές όπου μπορούμε – κάνοντας ό,τι περνάει από το χέρι μας για να βεβαιωθούμε ότι οι πελάτες μπορούν να περάσουν φανταστικά, οικονομικά προσιτά Χριστούγεννα κάνοντας αγορές στην Tesco».

Η εταιρεία μιλά για ευτυχισμένα Χριστούγεννα των καταναλωτών της, ενώ στην χώρα δεν υπάρχει ούτε σκέψη για πραγματικές μειώσεις τιμών, σε βασικά προϊόντα, παρά εξαγγελίες και pass.
 
Η ακρίβεια στα τρόφιμα η οποία συνεχίζει να επιμένει για πάνω από 18 συνεχείς μήνες, με την ίδια σχεδόν ένταση και χωρίς να υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις αποκλιμάκωσης, αποτελούν τη μεγαλύτερη πρόκληση για την κυβέρνηση, που βλέπει να πέφτουν στο κενό όλα τα σχέδια για έλεγχο των τιμών.
Ένα άλλο σοβαρό θέμα που βρίσκει τις ελληνικές επιχειρήσεις σε δυσμενέστερη θέση από αυτή των εισαγωγικών και των πολυεθνικών, είναι το γεγονός οι πολυεθνικές μπορεί να αλλάζουν τα ποσοστά κέρδους με τις μητρικές, με την όποια αύξηση περιθωρίου κέρδους να περνάει στην μητρική και στην Ελλάδα να διατηρείται σταθερό το περιθώριο.

Αντίστοιχα εργαλεία έχουν και οι εισαγωγικές εταιρίες, κάτι που δεν μπορούν να κάνουν οι ελληνικές βιομηχανίες και έτσι εκ των πραγμάτων να βρίσκονται σε δυσμενέστερη θέση.

Η μόνη λύση είναι η δημιουργία ελληνικής βιομηχανίας τροφίμων σε ποσοστό 90% για τις ανάγκες της χώρας με ένα μακρόπνοο σχέδιο, σε συνδυασμό με την  ανασύσταση των Συνεταιρισμών για να σωθεί η ελληνική επαρχία, τα υπόλοιπα είναι σχέδια χωρίς προοπτική και λύσεις.

πηγη