GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Πρωθυπουργός του Λιβάνου: Δεν επιθυμούμε εμπλοκή στην ένοπλη σύγκρουση Ισραήλ-Παλαιστίνης

Ο Λίβανος δεν επιθυμεί να εμπλακεί στη σύγκρουση μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς, ξεκαθάρισε τη Δευτέρα ο πρωθυπουργός του Λιβάνου Νατζίμπ Μ...

Ο Λίβανος δεν επιθυμεί να εμπλακεί στη σύγκρουση μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς, ξεκαθάρισε τη Δευτέρα ο πρωθυπουργός του Λιβάνου Νατζίμπ Μικάτι, σύμφωνα με τα κρατικό πρακτορείο NNA

«Δεν θέλουμε ο Λίβανος να εμπλακεί στον εν εξελίξει πόλεμο, και αγωνιζόμαστε για αυτό», τόνισε ο Μικάτι σε συνάντηση που είχε τη Δευτέρα με τον υπουργό Εξωτερικών του Λιβάνου Αμπντουλάχ Μπου Χαμπίμπ, προσθέτοντας ότι μέρος της προτεραιότητας της λιβανικής κυβέρνησης ήταν «η διατήρηση της ασφάλειας και της σταθερότητας στο νότιο Λίβανο».

Όπως σχολιάζει το CNN, ο Λίβανος και το Ισραήλ θεωρούνται εχθρικά κράτη, αλλά σε μεγάλο βαθμό τηρείται η ανακωχή μεταξύ των δύο πλευρών μετά τη σύγκρουση τους το 2006. 

Υπήρξαν αρκετές επιθέσεις με ρουκέτες μικρής κλίμακας τα τελευταία χρόνια από τον Λίβανο —που συνορεύει με το Ισραήλ στα βόρεια— που έχουν προκαλέσει αντίποινα από το Ισραήλ. Παλαιστινιακές φατρίες στον Λίβανο πιστεύεται ότι βρίσκονται πίσω από αυτές τις επιθέσεις με ρουκέτες.

Οι Ισραηλινές Ένοπλες Δυνάμεις (IDF) ανακοίνωσαν ότι επιτίθενται σε περιοχή του Λιβάνου. 

Οι Ισραηλινές Ένοπλες Δυνάμεις ανακοίνωσαν νωρίτερα ότι ένας «αριθμός ένοπλων υπόπτων» που «εισέβαλαν» στο Ισραήλ από τον Λίβανο σκοτώθηκαν, και ότι στρατιώτες του Ισραηλινού Στρατού ερευνούσαν την περιοχή.

«Ελικόπτερα των IDF προκαλούν πλήγματα αυτή τη στιγμή στην περιοχή», προστίθεται στην ανακοίνωση.


πηγη