GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Βομβαρδίστηκε αιγυπτιακή πόλη στα σύνορα με το Ισραήλ - «Μπορούμε να απαντήσουμε» λέει το Κάιρο

Η Χαμάς ανέλαβε την ευθύνη για τη στόχευση του Εϊλάτ με πύραυλο νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα, αν και ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι ο πύ...

Η Χαμάς ανέλαβε την ευθύνη για τη στόχευση του Εϊλάτ με πύραυλο νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα, αν και ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι ο πύραυλος έπληξε μια απομακρυσμένη περιοχή

Ένας πύραυλος που εκτοξεύτηκε κατά τη διάρκεια της συνεχιζόμενης σύγκρουσης μεταξύ των μαχητών της Χαμάς και του Ισραήλ έπληξε μια αιγυπτιακή πόλη-θέρετρο, Τάμπα, που βρίσκεται περίπου 220 χιλιόμετρα (135 μίλια) από τη Λωρίδα της Γάζας, νωρίς την Παρασκευή, σύμφωνα με το Αιγυπτιακό Al Qahera News.


Ο πύραυλος έπληξε μια ιατρική μονάδα στην Τάμπα, προκαλώντας τραυματισμούς σε τουλάχιστον έξι άτομα.

Μάρτυρες στην Τάμπα επιβεβαίωσαν στο Reuters ότι άκουσαν μια έκρηξη και είδαν καπνό να υψώνεται, αλλά η ακριβής πηγή της έκρηξης παραμένει άγνωστη.

Η Τάμπα βρίσκεται στα σύνορα της Αιγύπτου με το ισραηλινό  λιμάνι του Εϊλάτ στην Ερυθρά Θάλασσα.

Ο ισραηλινός στρατός αναγνώρισε το περιστατικό, δηλώνοντας ότι επιβεβαιώνει το περιστατικό εκτός των συνόρων του.

Η Χαμάς ανέλαβε την ευθύνη για τη στόχευση του Εϊλάτ με πύραυλο νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα, αν και ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι ο πύραυλος έπληξε μια απομακρυσμένη περιοχή.

Την Κυριακή, ο ισραηλινός στρατός ότι άρμα μάχης του έπληξε «κατά λάθος» αιγυπτιακή θέση στα όρια της Λωρίδας της Γάζας. Το Κάιρο ανακοίνωσε το συμβάν και ότι ο ισραηλινός στρατός ζήτησε συγγνώμη, κάνοντας λόγο για «ελαφρείς τραυματισμούς» στις τάξεις του.

Αυτό το περιστατικό φάνηκε να είναι εκτόξευση πυραύλου μεγαλύτερης εμβέλειας, γεγονός που δείχνει ότι η Χαμάς διαθέτει πυραύλους μεσαίας εμβέλειας.

Ο Αμπντέλ Φατάχ αλ-Σίσι, επιθεώρησε χθες μια πανίσχυρη στρατιωτική δύναμη και στρατιωτικό υλικό κατά την διάρκεια ασκήσεων στο δυτικό άκρο της χερσονήσου του Σινά, περίπου 215 χλμ από τα σύνορα με τη λωρίδα της Γάζας.

«Ο Στρατός θα διασφαλίσει τα αιγυπτιακά σύνορα»

Κατά την παρουσία του στο Σουέζ ο αλ Σίσι τόνισε ότι ο ρόλος του στρατού είναι να διασφαλίζει τα αιγυπτιακά σύνορα και ως εκ τούτου, υπό το φως και των γεγονότων, θα πρέπει «να χρησιμοποιούμε τις δυνατότητές μας με σύνεση», ενώ προέταξε την ανάγκη διπλωματικής λύσης για το Παλαιστινιακό.

Η στρατιωτική άσκηση της 4ης Τεθωρακισμένης Μεραρχίας του 3ου Πεδίου Στρατού των αιγυπτιακών Ενόπλων Δυνάμεων στην πόλη του Σουέζ, πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των εορτασμών για την 50η επέτειο της νίκης του Πολέμου  του Γιομ Κιπούρ.

Σε πολύ οριακό σημείο βρίσκεται η κατάσταση σε όλη την Μέση Ανατολή και την Αφρική με τον πρόεδρο της Αιγύπτου Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι να επιθεωρεί την 4η Τεθωρακισμένη Μεραρχία της 3ης Στρατιάς στο Σουέζ, όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπός του Αχμέντ Φαχμί.

Η Αίγυπτος διαπραγματεύεται ενεργά την πρόσβαση σε βοήθεια για τους Παλαιστινίους και εργάζεται για να εξασφαλίσει την απελευθέρωση των ομήρων που κρατά η Χαμάς.

Η χώρα υποστηρίζει την κατάπαυση του πυρός. Ωστόσο, η εγγύτητα της Αιγύπτου στη ζώνη σύγκρουσης την έχει εκθέσει σε κινδύνους.

Νωρίτερα αυτό το μήνα, αρκετοί Αιγύπτιοι συνοριοφύλακες τραυματίστηκαν αφού χτυπήθηκαν κατά λάθος από θραύσματα οβίδας ισραηλινού τανκ, για το οποίο το Ισραήλ ζήτησε συγγνώμη.


πηγη