GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Ξεσηκώθηκε μερίδα του Κογκρέσου κατά Μπλίνκεν για Τουρκία - Σφοδρότατη αντίδραση από Ισραηλινό ΥΠΕΞ κατά Ερντογάν

Η Τουρκία στο στόχαστρο του αμερικανο-εβραϊκού λόμπυ-Το μαχαίρι στο λαιμό βάζουν οι Γερουσιαστές στις ΗΠΑ επειδή όμως ο Ερντογαν δεν παίρνει...

Η Τουρκία στο στόχαστρο του αμερικανο-εβραϊκού λόμπυ-Το μαχαίρι στο λαιμό βάζουν οι Γερουσιαστές στις ΗΠΑ επειδή όμως ο Ερντογαν δεν παίρνει πίσω τίποτα από όλα αυτά, καλό θα ήταν να ετοιμαστεί για χοντρές κυρώσεις

Τα τύμπανα του διπλωματικού πολέμου κατά της Τουρκίας βαράνε δυνατά, και κανένας πλέον στις ΗΠΑ και την δύση δεν μπορεί να κρυφτεί μετά την ομολογία Ερντογάν περί “ αντιστιακής οργάνωσης” για τους τρομοκράτες της Χαμάς.

Η πρώτη σφοδρή αντίδραση ήρθε από το εκπρόσωπο του Ισραηλινού ΥΠΕΞ, Λάιορ Χαγιάτ (Lior Haiat), ο οποίος αναφέρει τα εξής:

“Το Ισραήλ απορρίπτει ολόψυχα τα σκληρά λόγια του Τούρκου Προέδρου για την τρομοκρατική οργάνωση Χαμάς. Η Χαμάς είναι μια κατάπτυστη τρομοκρατική οργάνωση χειρότερη από το ISIS που δολοφονεί βάναυσα και σκόπιμα μωρά, παιδιά, γυναίκες και ηλικιωμένους, παίρνει ομήρους αμάχους και χρησιμοποιεί τους δικούς της ανθρώπους ως ανθρώπινες ασπίδες.

Ακόμη και η προσπάθεια του Τούρκου προέδρου να υπερασπιστεί την τρομοκρατική οργάνωση και τα υποκινούμενα λόγια του δεν θα αλλάξουν τη φρίκη που έχει δει όλος ο κόσμος και το αδιαμφισβήτητο γεγονός: Χαμάς = ISIS”, κατέληξε ο ίδιος.


Εκτιμάται ότι οι σχέσεις Τουρκίας-Ισραήλ εισέρχονται ξανά σε φάση σύγκρουσης, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι η Άγκυρα ετοιμάζει με κάθε τρόπο να στείλει στρατιωτική “βοήθεια” στην Γάζα, σύμφωνα και με τον Μπαχτσελί, που είχε 2ωρη συνομιλία με Ερντογάν για το θέμα αυτό.

Το σενάριο ομιλεί περί νέου “ Μαβί Μαρμαρά”, το οποίο να γίνει πραγματικότητα θα πυροδοτούσε ξεκάθαρα ακόμα και πολεμικό επεισόδιο Ισραηλινών και Τούρκων.  

Ο Γαμπρός του Ερντογάν ακύρωσε όλα τα ταξίδια που αφορούσαν θέματα ενέργειας ανάμεσα στις δύο χώρες, και αυτό δείχνει ότι η Άγκυρα είναι αποφασισμένη για όλα σχετικά με την Χαμάς και το Ισραήλ.


Ξεσηκώθηκε και μερίδα του Κογκρέσου κατά Μπλίνκεν για δηλώσεις Ερντογάν

Σύμφωνα με την δημοσιογράφο Λένα Αργύρη, αυτές τις ώρες έχουμε μια διακομματική πρωτοβουλία στο Κογκρέσο κατά της Τουρκίας.

Γερουσιαστές ζητούν από τον Αμερικανό ΥΠΕΞ Α. Μπλινκεν να αναλάβει δράση κατά Τουρκίας για την στήριξη που προσφέρει ο ίδιος σε Χαμάς.

Οι Γερουσιαστές απαιτούν η Τουρκία:

1. Να χαρακτηρίσει επίσημα την Χαμάς ως τρομοκρατική οργάνωση.

2. Να κλείσει το γραφείο της Χαμας στην Κωνσταντινούπολη.

3. Να ανακληθούν όλες οι τουρκικές υπηκοότητες και να κατασχέσει διαβατήρια από τα μέλη Χαμάς στην Τουρκία.

4. Να απελαθούν άμεσα όλοι οι αξιωματούχοι της Χαμάς και να απαγορευθεί η επανείσοδο τους στην Τουρκία.

Επειδή όμως ο Ερντογαν δεν πράξει σχεδόν τίποτα από όλα αυτά, καλό θα ήταν να ετοιμαστεί για κυρώσεις από τις ΗΠΑ,  εν μέσω μιας κρίσιμης κατάστασης στην Γάζα, η οποία κάτω από προϋποθέσεις μπορεί να μετατραπεί σε περιφερειακή στρατιωτική σύγκρουση με την Τουρκία μέσα.


πηγη