GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

«Απόψε είναι η νύχτα» - Ξεκίνησαν οι μάχες - Ισοπεδώνει τη βόρεια Γάζα το Ισραήλ

Οι Ισραηλινοί έκοψαν τις επικοινωνίες και το ίντερνετ - Απαντά με ρουκέτες προς Ασντότ, Ασκελόν και Τελ Αβίβ η Χαμάς Στον σφοδρότερο βομβαρδ...


Οι Ισραηλινοί έκοψαν τις επικοινωνίες και το ίντερνετ - Απαντά με ρουκέτες προς Ασντότ, Ασκελόν και Τελ Αβίβ η Χαμάς

Στον σφοδρότερο βομβαρδισμό της Γάζας από την έναρξη του πολέμου με τη Χαμάς προχωρά το Ισραήλ το απόγευμα της Παρασκευής (27/10). 

Μια μόλις ημέρα μετά την επιχείρηση του ισραηλινού Στρατού στη Γάζα, οι Ισραηλινοί βομβαρδίζουν με σφοδρότητα τη βόρεια Γάζα. Είναι χαρακτηριστικό ότι τον βομβαρδισμό μπορούν να τον δουν καθαρά οι κάτοικοι της πόλης Ασκελόν του Ισραήλ, η οποία βρίσκεται περίπου 15 χιλιόμετρα μακριά!

Η ισραηλινή Αεροπορία εξαπολύει επιδρομές μεγάλης κλίμακας σε όλη τη Λωρίδα της Γάζας, λέει το ραδιόφωνο του ισραηλινού Στρατού.

«Τις τελευταίες ώρες έχουμε αυξήσει τις επιθέσεις στη Γάζα. Η Αεροπορία επιτίθεται ευρέως σε υπόγειους στόχους και τρομοκρατικές υποδομές. Σε συνέχεια της επιθετικής δραστηριότητας που πραγματοποιήσαμε τις τελευταίες ημέρες, οι επίγειες δυνάμεις επεκτείνουν τη χερσαία δραστηριότητα σήμερα το απόγευμα. Ο IDF εργάζεται δυναμικά σε όλες τις διαστάσεις για την επίτευξη των στόχων του πολέμου» ήταν το σχόλιο του εκπροσώπου του ισραηλινού στρατού, Ντανιέλ Χαγκάρι.

Προς το παρόν δεν υπάρχουν εικόνες για το πώς είναι η κατάσταση μέσα στη Γάζα, καθώς το Ισραήλ έχει κόψει τις επικοινωνίες και το ίντερνετ. Το Netblocks, ένας οργανισμός που παρακολουθεί την κυβερνοασφάλεια και την πρόσβαση στο Ίντερνετ σε όλον τον κόσμο, έκανε λόγο για «κατάρρευση» των συνδέσεων στη Λωρίδα της Γάζας.


Οι βομβαρδισμοί είναι «οι σφοδρότεροι από την έναρξη του πολέμου, στις 7 Οκτωβρίου» ανέφερε η Χαμάς, κατηγορώντας το Ισραήλ ότι «προετοιμάζεται για σφαγές». Την ίδια διαπίστωση κάνουν και δημοσιογράφοι που βρίσκονται στην περιοχή.

Και οι Παλαιστίνιοι από την πλευρά τους επιχειρούν να απαντήσουν, καθώς σειρήνες ηχούν σε Ασντότ και Ασκελόν, ενώ ρουκέτες εκτοξεύονται και προς το Τελ Αβίβ.

Από την πλευρά του ο εκπρόσωπος του Στρατού του Ισραήλ κάλεσε τους κατοίκους της Γάζας να μετακινηθούν νότια.


pronews