GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Μπόρις Πιστόριους, υπ. Άμυνας της Γερμανίας: Πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για πόλεμο

Ο Υπουργός Άμυνας της Γερμανίας, Μπόρις Πιστόριους, προειδοποίησε για τον κίνδυνο πολέμου στην Ευρώπη και ζήτησε να επισπευσθεί ο εκσυγχρονι...


Ο Υπουργός Άμυνας της Γερμανίας, Μπόρις Πιστόριους, προειδοποίησε για τον κίνδυνο πολέμου στην Ευρώπη και ζήτησε να επισπευσθεί ο εκσυγχρονισμός των γερμανικών Ενόπλων Δυνάμεων Bundeswehr. «Πρέπει να συνηθίσουμε και πάλι στην ιδέα ενός επαπειλούμενου πολέμου στην Ευρώπη. Και αυτό σημαίνει ότι πρέπει να είμαστε έτοιμοι για πόλεμο, να είμαστε ικανοί να αμυνθούμε, και να προετοιμάσουμε την Bundeswehr και την κοινωνία για αυτό», ανέφερε σε δηλώσεις του.

Ο Υπουργός Άμυνας απέρριψε τις κατηγορίες ότι ο εκσυγχρονισμός της Bundeswehr προχωρά με πολύ αργούς ρυθμούς και διευκρίνισε ότι τα δύο τρίτα των 100 δισ. ευρώ του Ειδικού Ταμείου για την Bundeswehr έχουν ήδη δεσμευτεί σε συμβάσεις, παρατήρησε ωστόσο ότι τόσο η παραγωγή όσο και η προμήθεια χρειάζονται χρόνο.

Παράλληλα πρόσθεσε ότι επίκειται αλλαγή δομών στη Bundeswehr, ενώ υποστήριξε ότι όλα αυτά που δεν έγιναν με σωστό τρόπο ή δεν χρηματοδοτούνταν επαρκώς τα τελευταία 30 χρόνια, οπότε και δεν υπήρχε σύγκρουση στην Ευρώπη, δεν μπορούν να διορθωθούν μέσα σε 19 μήνες, η Bundeswehr όμως σε τρία με πέντε χρόνια «θα είναι εντελώς διαφορετική».

Τέλος, σημείωσε ότι ήδη σήμερα είναι μεταξύ των ισχυρότερων Ενόπλων Δυνάμεων του ΝΑΤΟ στην Ευρώπη.


πηγη