GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Βρυξέλλες: Ένοπλη επίθεση με 2 νεκρούς - Ο δράστης φώναζε «Allahu Akbar» (βίντεο)

Πυροβολισμοί σημειώθηκαν το βράδυ της Δευτέρας (16/10) στις Βρυξέλλες του Βελγίου, με τον δράστη να φωνάζει «Allahu Akbar» και να σκοτώνει τ...

Πυροβολισμοί σημειώθηκαν το βράδυ της Δευτέρας (16/10) στις Βρυξέλλες του Βελγίου, με τον δράστη να φωνάζει «Allahu Akbar» και να σκοτώνει τουλάχιστον δύο άτομα, με καταγωγή από τη Σουηδία.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο ένοπλος άνοιξε πυρ στο κέντρο της πόλης σκοτώνοντας δύο άνθρωποι και τραυματίζοντας έναν ακόμα.

Στο βίντεο που μεταδόθηκε στα social media φαίνεται ένας άνδρας με πορτοκαλί μπουφάν να κατεβαίνει από σκούτερ και στη συνέχεια να κυνηγά περαστικούς πυροβολώντας αδιακρίτως.

Αφού παρατάει στο πεζοδρόμιο το σκούτερ, πιάνει το όπλο του και αρχίζει να πυροβολεί ενώ οι γύρω τρέχουν πανικόβλητοι.

Ο ένοπλος φώναζε «Allahu Akbar».

Το αιματηρό περιστατικό έλαβε χώρα κοντά στο γήπεδο Χέιζελ.

Σύμφωνα με τη Le Soir, η αστυνομία επικεντρώνεται στο τρομοκρατικό κίνητρο. Οι επιχειρήσεις στην περιοχή βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη.

Αρκετά βίντεο του υπόπτου που αναρτήθηκαν στα κοινωνικά δίκτυα αναφέρονται στο Ισλαμικό Κράτος και στον Χαλίφη του Ισλάμ.

Ο πρωθυπουργός, ο υπουργός Εσωτερικών και ο υπουργός Δικαιοσύνης βρίσκονται αυτή τη στιγμή στο κέντρο διαχείρισης κρίσεων για να παρακολουθήσουν την κατάσταση.

πηγη