GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Τους άφησε ο ΟΗΕ στην Πύλα και οι Τούρκοι κάνουν νέα “ εισβολή” στην κάτω Δερύνεια στον δρόμο για την Αμμόχωστο

Το καθεστώς Ερντογάν ετοιμάζει στα Βαρώσια ένα Las Vegas της Μεσογείου γράφοντας στα παλιότερα των υποδημάτων του το διεθνές δίκαιο Σύμφωνα ...

Το καθεστώς Ερντογάν ετοιμάζει στα Βαρώσια ένα Las Vegas της Μεσογείου γράφοντας στα παλιότερα των υποδημάτων του το διεθνές δίκαιο

Σύμφωνα με το κυπριακό κανάλι ΣΙΓΜΑ, “οι Τούρκοι αποκλείουν και την ελεύθερη Αμμόχωστο. Άρχισαν εργασίες στην περιοχή μεταξύ του Αγίου Μέμνονα και της κάτω Δερύνειας.
Οι εργασίες αφορούν καθαρισμό και ίσιωμα της περιοχής με στόχο την ανέγερση διαμερισμάτων.
Στόχος είναι η ανέγερση 1192 διαμερισμάτων στην κατεχόμενη κάτω Δερύνεια για να δοθούν σε έποικους".

Ο δρόμος της Πύλα που θέλουν να κατασκευάσουν οι Τουρκοκύπριοι, αποσκοπεί να διαταράξει την υπάρχουσα κατάσταση στο εν λόγω χωριό στο οποίο ζουν αρμονικά Ελληνοκύπριοι και Τουρκοκύπριοι, αφού αυτό στην  πράξη ανατρέπει τους σχεδιασμούς της Τουρκίας για δημιουργία δύο κρατών στο νησί , όπου τάχα η συμβίωση των δύο κοινοτήτων σε ένα κράτος είναι αδύνατη.

Η προσπάθεια των Τουρκοκυπρίων να στρώσουν άσφαλτο σε έναν επί του παρόντος άχρηστο δρόμο χωρίς να λάβουν άδεια από τον ΟΗΕ οδήγησε σε μια σπάνια συμπλοκή μεταξύ των Τουρκοκυπριακών δυνάμεων και των ειρηνευτικών δυνάμεων του ΟΗΕ στις 18 Αυγούστου.

Η Πύλα είναι το μόνο χωριό όπου ζουν Ελληνοκύπριοι και Τουρκοκύπριοι δίπλα δίπλα .

Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι Τούρκοι ετοιμάζονται να κάνουν τα Βαρώσια ένα Las Vegas της Μεσογείου που θα είναι ένας παράδεισος μόνο για τουρίστες.

Όπως τονίζουν παλαιότερα ρεπορτάζ της τουρκικής τηλεόρασης στην περιοχή που καταπάτησαν ο Ερντογάν με τον Τατάρ δεν θα δημιουργηθούν κατοικίες αλλά η περιοχή θα αναπτυχθεί τουριστικά με τους Τούρκους να θέλουν να δημιουργήσουν ένα Las Vegas στην Μεσόγειο.

Τα Βαρώσια είχαν 45 ξενοδοχεία με 10.000 κλίνες, 3.000 εμπορικά καταστήματα, 99 χώρους ψυχαγωγίας, 24 θέατρα και 25 μουσεία. Το ρεπορτάζ της τουρκικής τηλεόρασης δεν αφήνει καμία αμφιβολία για το που το πάει ο Ερντογάν. «Έμειναν πόλη – φάντασμα για σχεδόν μισό αιώνα και τώρα είναι και πάλι έτοιμα για να γίνουν δουλειές.»

Μετακίνηση οπλισμού στην Κύπρο προκαλεί ερωτηματικά

Σύμφωνα με πληροφορίες του κυπριακού Σίγμα, οι Τούρκοι μετέφεραν νέα αριθμό αυτοκινούμενων πυροβόλων 155 χιλ FIRTINA στην Κύπρο, κατά την διάρκεια της άσκησης «Καταιγίδα της Μεσογείου», ενώ ενισχύουν την επιθετική τους διάταξη στο κυπριακό έδαφος.

Πρόσφατα οι Τούρκοι μετακίνησαν αυτοκινούμενα πυροβόλα 155 χιλιοστών, με βεληνεκές ως 40 χιλιόμετρα στην Κύπρο μέσω στρατιωτικής ασκήσεως.

Τα πυροβόλα Firtina- 155 χιλιοστών αποτελούν τουρκικά αντίγραφα των κορεατικών Κ-9 , έχουν μέγιστη εμβέλεια 40 χιλιομέτρων και μπορούν να ρίχνουν μέχρι και έξι βολές στο λεπτό γεγονός που οι Toύρκοι το θεωρούν σημαντικό καθώς πραγματοποιεί βολές όσο 18 παλαιάς κατασκευής αυτοκινούμενα πυροβόλα των τύπων Μ-44Τ ή Μ52Τ που αποτελούν τον όγκο των πυροβόλων των 155mm.

Το όλο σκηνικό παραπέμπει σε δηλώσεις του Ερντογάν για την δημιουργία δύο κρατών, για αυτό ξεκινά και η εμπορική εκμετάλλευση της Αμμόχωστου και άλλων περιοχών.

πηγη