GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Οι δηλώσεις Στουρνάρα περιγράφουν οικονομική καταιγίδα τύπου “Ντάνιελ” σε ΕΕ-Ελλάδα - Στο "χείλος του γκρεμού" η παγκόσμια οικονομία

Η ουσία όμως για αυτό που επίκειται (και μας σερβίρουν με δόσεις και ήπια) στην παγκόσμια οικονομία είναι μία και διαχρονική, αφού αφορά την...

Η ουσία όμως για αυτό που επίκειται (και μας σερβίρουν με δόσεις και ήπια) στην παγκόσμια οικονομία είναι μία και διαχρονική, αφού αφορά την μεταφορά χρημάτων σε ελάχιστους ανθρώπους και εταιρείες στον πλανήτη με αμφίβολα σίγουρα σχέδια

Δυσοίωνες προβλέψεις και οικονομικές κρίσεις φαίνεται να έχουμε μπροστά μας, αφού το καπιταλιστικό σύστημα σε συνδυασμό με την παγκοσμιοποίηση πνέει τα λοίσθια, και απλά δεν μας το λένε ξεκάθαρα όλοι ειδικοί του τραπεζικού-οικονομικού τομέα, αλλά το σερβίρουν με δόσεις.

Η παγκόσμια οικονομία κινδυνεύει από την υπερσυσώρευση πλούτου από ολίγους, την αυξανόμενη οικονομική ανέχεια εκατομμυρίων ανθρώπων της μέσης τάξης, και τον υπερπληθυσμό.

Ενώ ο πλανήτης λόγω Ουκρανίας, και διαφωνιών Κίνας-Ρωσίας με ΗΠΑ για την παγκόσμια ηγεμονία καλά κρατεί έρχεται μια νέα οικονομική κρίση από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού, ενώ υπενθυμίζουμε ότι ιστορικά, πριν από κάθε παγκόσμια πολεμική αναμέτρηση είχε προηγηθεί μια τρομερή οικονομική κρίση.

Έτσι και τώρα, με την κρίση να είναι προ των πυλών, ειδικοί, αξιωματούχοι και ΜΜΕ, μας την σερβίρουν με τρόπο, αλλά αυτό  δεν αλλάζει την ουσία, αφού το παγκόσμιο οικονομικό μοντέλο τείνει προς κατάρρευση για να βρεθεί κάτι άλλο, διότι σίγουρα θα βρεθεί κάτι άλλο στην θέση του.        

Χθες , ο κεντρικός τραπεζίτης της χώρας, ο κ. Στουρνάρας, έστειλε καμπανάκι στις ελληνικές τράπεζες να ετοιμαστούν "για ένα πιο δυσμενές τραπεζικό και μακροοικονομικό περιβάλλον εξαιτίας της σύσφιξης της νομισματικής πολιτικής".

Μιλώντας σε Σεμινάριο Επιπέδου EUROFI 2023, ο ίδιος ανέφερε ότι "τα υψηλά  επιτόκια, ο χαμηλός ρυθμός οικονομικής ανάπτυξης και οι υψηλές αποτιμήσεις των χρηματοοικονομικών περιουσιακών στοιχείων συνιστούν παράγοντες ανησυχίας, πολύ δε περισσότερο λόγω των διαφόρων μορφών έκθεσης των τραπεζών στο μη τραπεζικό χρηματοπιστωτικό τομέα". 

Ουσιαστικά όμως ο κεντρικός τραπεζίτης της Ελλάδος, περιγράφει μια οικονομική καταιγίδα τύπου Θεσσαλίας σε Ευρώπη και Ελλάδα, η οποία θα σαρώσει τα πάντα το 2024, αλλάζοντας το υπάρχον οικονομικό μοντέλο.

Η χώρα μας έχει ένα δυσβάστακτο χρέος, και σε κάθε τέτοιο άσχημο ενδεχόμενο, θα χρεοκοπούσε σε μια στιγμή.


Οι καμπάνες για παγκόσμια οικονομική κρίση ακούγονται από ΗΠΑ και έχουν φτάσει στην ΕΕ

Ειδικοί τονίζουν ότι οι παράγοντες καθυστέρησης μιας κρίσης στην παγκόσμια οικονομία είναι οι κανόνες αυστηροποιήσεως των τραπεζών, αλλά ουσιαστικά μιλάμε για καθυστέρηση, αφού τα αίτια της επερχόμενης κρίσης είναι  αλλού.

Οι ίδιοι ειδικοί τονίζουν ότι, αυτό που φαίνεται πιο εύλογο από ποτέ, είναι η πρόβλεψη ότι «αυτή τη φορά είναι όλα  διαφορετικά».

Το υψηλότερο κόστος δανεισμού θα καθυστερήσει τις δαπάνες των καταναλωτών και των επιχειρήσεων για ανάπτυξη, γεγονός που θα οδηγήσει σε ύφεση που θα κτυπήσει με απώλεια χιλιάδων θέσεων ανεργίας, πολιτικές κρίσεις και ταραχές.

Οι τράπεζες αυστηροποιούν τα πιστωτικά τους πρότυπα και αυξάνουν την τιμολόγηση των δανείων τους σε σχέση με το κόστος των καταθέσεων, αλλά αυτό είναι “ασπιρίνη” σε ένα βαριά άρρωστο.

“Η κρίση και η ύφεση θα ξεκινήσει το πρώτο εξάμηνο του 2024, ή πιθανώς στα τέλη του 2023.
Οι αναμνήσεις της ύφεσης του 2008-09 θα είναι παιχνιδάκι.
Οι περισσότερες οικογένειες και επιχειρήσεις θα το αισθανθούν για τα καλά στο πετσί τους”, δηλώνει ξένος ειδικός επί των οικονομικών θεμάτων.

Η μεγάλη επανεκκίνηση και η δημιουργία ψηφιακών νομισμάτων είναι μια προσπάθεια ύποπτων σχεδίων από μεγάλα κέντρα αποφάσεων να εκμεταλλευθούν μια τραπεζική και οικονομική κρίση, θεωρώντας ότι μπορούν να την ελέγξουν.

Σε μια τέτοια κατάσταση, σε οικονομίες όπως η αμερικανική ή ή ευρωπαϊκή, σε συνδυασμό με τον πόλεμο στην Ουκρανία, και την κινεζική επέκταση, όλα τα μοντέλα πάνε περίπατο.

Η ουσία όμως για αυτό που επίκειται στην παγκόσμια οικονομία είναι μία και είναι διαχρονική, αφού αφορά την μεταφορά χρημάτων σε ελάχιστους ανθρώπους και εταιρείες στον πλανήτη με αμφίβολα σίγουρα σχέδια.


πηγη