GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Μύκονος: 50 αλλοδαποί μουσουλμάνοι αποβιβάστηκαν σε ακτή του νησιού – Ερωτήματα εάν επαρκούν τα πλωτά του λιμενικού

Αδιάκοπες οι μεταφορές μουσουλμάνων αλλοδαπών από το λιμενικό: 251 άτομα σε τρεις ημέρες Υπεράνθρωπους είναι πραγματικά οι προσπάθειες τω...

Αδιάκοπες οι μεταφορές μουσουλμάνων αλλοδαπών από το λιμενικό: 251 άτομα σε τρεις ημέρες

Υπεράνθρωπους είναι πραγματικά οι προσπάθειες των στελεχών του λιμενικού σώματος προκειμένου να καταφέρουν να ικανοποιήσουν την αυξημένη κίνηση μουσουλμάνων αλλοδαπών οι οποίοι καταπλέουν στα νησιά προερχόμενοι από την Τουρκία.

Από την Ζάκυνθο έως την Λέσβο τα πλωτά του λιμενικού μεταφέρουν 24ώρες το 24ωρο ακατάπαυστα μουσουλμάνους στις ελληνικές ακτές προκειμένου αυτοί στη συνέχεια να εγκατασταθούν  μόνιμα στη χώρα, μετά την τυπική αίτηση ασύλου.

Σε μία περίπτωση δεν στάθηκε αναγκαία η αποστολή πλωτού καθώς οι αλλοδαποί αποβιβάστηκαν μόνοι τους σε ακτή της Μυκόνου χωρίς κανένα άλλο πρόβλημα.

Η ζήτηση για πλωτά του λιμενικού  είναι τέτοια που κάποιοι εκφράζουν αμφιβολίες εάν τα υπάρχοντα είναι αρκετά και ίσως χρειαστεί συνδρομή από άλλες χώρες.

Μόνο τις τελευταίες τρεις ημέρες 251 αλλοδαποί από διάφορες χώρες της Ασίας μεταφέρθηκαν στην Ελλάδα με διαδικασίες fast track.

Πιο ειδικά: Στη Λέσβο μεταφέρθηκαν από το λιμενικό σε τρεις μεταφορές συνολικά 101 άτομα και στη Σάμο 24 ακόμη μουσουλμάνοι.

Επειδή όμως, όπως αναφέρθηκε τα πλωτά του λιμενικού δεν επαρκούν, οι αλλοδαποί αναγκάζονται να αποβιβαστούν μονοί τους στις ελληνικές ακτές.

Όπως έγινε στις 30 Αυγούστου όταν ικανότατος αριθμός μουσουλμάνων από διάφορες χώρες αποβιβάστηκε στην παραλία της  Αγίας Άννας Καλαφάτη Μυκόνου.

Άμεσα στην περιοχή μετέβησαν στελέχη της οικείας λιμενικής «αρχής», όπου κατάφεραν μετά από προσπάθειες να εντοπίσουν συνολικά 51 αλλοδαπούς  μουσουλμάνους όπου έκπληξη τα στελέχη του λιμενικού διαπίστωσαν ότι οι μουσουλμάνοι στο σύνολό τους ήταν στερούμενοι ταξιδιωτικών εγγράφων.

Στη Ζάκυνθο και πιο συγκεκριμένα στη θαλάσσια περιοχή 64 ν.μ. ΝΔ ν. Ζακύνθου, εντοπίστηκε ιστιοφόρο με ικανότατο  αριθμό αλλοδαπών επιβαινόντων.

Άμεσα δεσμεύτηκαν τρία (03) παραπλέοντα πλοία, ενώ δόθηκε εντολή σε ένα (01) σκάφος  λ.σ. και σε ένα (01) ναυαγοσωστικό σκάφος. να μεταβούν στην ανωτέρω θαλάσσια περιοχή.

Αρχικώς το Ι/Φ σκάφος εντοπίστηκε από το Φ/Γ πλοίο «EGY CROWN» σημαίας Αιγύπτου, χωρίς να αιτείται συνδρομή. Το ανωτέρω Φ/Γ έλαβε οδηγίες από το ΕΚΣΕΔ να παραμείνει στο σημείο μέχρι την προσέγγιση του πλωτού του λ.σ.

Εν συνεχεία και καθώς το Ι/Φ σκάφος υπέστη μηχανική βλάβη, το Φ/Γ πλοίο «EGY CROWN» περισυνέλεξε τους εβδομήντα έξι (76) μουσουλμάνους.

Η μετεπιβίβαση των ανωτέρω αλλοδαπών στο πλωτό του λ.σ. πραγματοποιήθηκε με απόλυτη ασφάλεια στη θαλάσσια περιοχή ν. Σχίζα και εν συνεχεία μεταφέρθηκαν στον λιμένα Καλαμάτας, όπου παρελήφθησαν από την οικεία Λιμενική Αρχή, για τα περαιτέρω: Ήτοι αίτηση ασύλου, καταγραφή και μεταφορά στην Αττική για μόνιμη εγκατάσταση.


πηγη