GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

ΗΠΑ: «Μάχη» αστυνομικών με Σύρο που τους έστησε φονική ενέδρα - Το συγκλονιστικό βίντεο της επίθεσης

Ο 37χρονος Σύρος σκότωσε έναν αστυνομικό και τραυμάτισε άλλους δύο και έναν περαστικό πριν να πέσει νεκρός με 21 σφαίρες Κόβει την ανάσα το ...

Ο 37χρονος Σύρος σκότωσε έναν αστυνομικό και τραυμάτισε άλλους δύο και έναν περαστικό πριν να πέσει νεκρός με 21 σφαίρες

Κόβει την ανάσα το βίντεο από κάμερα σε στολή αστυνομικού στην πόλη Φάργκο των ΗΠΑ από την - κυριολεκτικά - μάχη που ξέσπασε όταν ένας 37χρονος Σύρος άνοιξε πυρ με αποτέλεσμα ένας αστυνομικός να χάσει τη ζωή του και να τραυματιστούν δύο συνάδελφοί του και ένας περαστικός.

Δράστης της επίθεσης που σημειώθηκε στις 14 Ιουλίου αλλά το βίντεο δόθηκε στη δημοσιότητα μόλις, χθες, o 37χρόνος Σύρος, Μοχάμεντ Μπαρακάτ, στο αυτοκίνητο του οποίου, μετά την ενέδρα που έστησε στους αστυνομικούς, βρέθηκε βαρύς οπλισμός και χιλίαδες σφαίρες.

Στο βίντεο φαίνονται οι αστυνομικοί να φτάνουν στο σημείο, χωρίς να γνωρίζουν ότι θα δέχονταν επίθεση από τον Σύρο, καθώς είχαν κληθεί για ένα τροχαίο.

Ξαφνικά, όμως, ο 37χρονος Σύρος άνοιξε πυρ με ένα πυροβόλο όπλο με τις σφαίρες να πετυχαίνουν τους τρεις από τους τέσσερις αστυνομικούς.
Ο μοναδικός αστυνομικός που δεν τραυματίστηκε από το πρώτο κύμα της επίθεσης του Σύρου ακούγεται να φωνάζει «μας πυροβολούν, στείλτε βοήθεια»

Τα επόμενα περίπου 2 λεπτά είναι συγκλονιστικά καθώς ο ένας από τους αστυνομικούς προσπαθεί να απαντήσει στα πυρά του 37χρονου Σύρου που συνεχίζει να πυροβολεί.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας κατά την παρουσίαση του βίντεο, ο αστυνομικός που έδωσε μάχη με τον Μπαρακάτ πυροβόλησε 31 φορές, με 21 σφαίρες να καταλήγουν στο κορμί του δράστη ο οποίος τελικά άφησε την τελευταία του πνοή στο σημείο.

Δείτε το βίντεο

Η εκτίμηση της αστυνομίας είναι ότι ο 37χρονος Σύρος ετοιμαζόταν για μεγαλύτερη επίθεση καθώς στην περιοχή ήταν σε εξέλιξη διάφορα φεστιβάλ.

Όπως έγινε γνωστό στο αυτοκίνητο του Μπαρακά βρέθηκαν πολλά όπλα, 1.800 σφαίρες και μια αυτοσχέδια χειροβομβίδα. Ωστόσο το κίνητρο του Σύρου παραμένει άγνωστο.

Η έρευνα στις αναζητήσεις του Μπαρακάτ στο διαδίκτυο τα προηγούμενα πέντε χρόνια έδειξαν ότι έψαχνε για «γρήγορους θανάτους», «εκρηκτικά», «μαζικές δολοφονίες» και «περιοχές με αρκετό κόσμο». Η τελευταία αυτή φράση φέρεται να τον «έστειλε» μια ημέρα πριν την αιματηρή ανταλλαγή πυροβολισμών σε ένα άρθρο για «χιλιάδες ανθρώπους στο Downtown Fargo Street Fair».

Σύμφωνα με το Associated Press ο Μπαρακάτ είχε έρθει στις ΗΠΑ το 2012 μετά από αίτηση χορήγησης ασύλου και είχε πολιτογραφηθεί Αμερικανός το 2019.


πηγη