GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Οι τρελές απαιτήσεις της Τουρκίας

του Νικόλαου Ταμουρίδη*   Η πρόσφατη Σύσκεψη Κορυφής του ΝΑΤΟ στην πρωτεύουσα της Λιθουανίας Βίλνιους, ανέδειξε πάλι την Τουρκία του Ερντογά...

του Νικόλαου Ταμουρίδη* 

Η πρόσφατη Σύσκεψη Κορυφής του ΝΑΤΟ στην πρωτεύουσα της Λιθουανίας Βίλνιους, ανέδειξε πάλι την Τουρκία του Ερντογάν ως παγκόσμιο παίκτη.
Οι χώρες της Δύσης, θυσιάζοντας τα πάντα για να πείσουν τον Τούρκο Πρόεδρο να συνηγορήσει για την ένταξη της Σουηδίας στη Συμμαχία, έδωσαν υποσχέσεις, φανερές και κρυφές, οι οποίες, όπως είναι φυσικό, άνοιξαν την όρεξη στον λύκο της Ανατολίας!

Οι Τούρκοι έχουν τρελές απαιτήσεις από τις χώρες της Δύσης, τις οποίες δόμησαν εντός του πλαισίου της αναθεωρητικής τους πολιτικής, προκειμένου να καταστούν Μεγάλη Δύναμη στο διεθνές σύστημα ισχύος.
Τα ΜΜΕ της γείτονος βομβαρδίζουν καθημερινά το τουρκικό λαό με ένα αμέτρητο κατάλογο απαιτήσεων, θαρρείς και όλα τα κράτη της γης χρωστάνε στην Τουρκία, η οποία αποτελεί το μοναδικό αμόλυντο κράτος της υφηλίου.

 Η Δύση, από την άλλη πλευρά, έχει κάνει υπερεκτίμηση σε μέγιστο βαθμό της γεωπολιτικής θέσης και της γεωστρατηγικής αξίας της Τουρκίας, κυρίως λόγω της Ρωσίας, την οποία επισήμως θεωρεί, μέσω του ΝΑΤΟ, ως βασική απειλή, στο πλαίσιο του νέου στρατηγικού δόγματός του.

Η Ρωσία όμως, κατά την άποψη του γράφοντος, εφαρμόζει μια πρόσκαιρη λυκοφιλία με την Τουρκία, λόγω του πολέμου στον οποίο έχει εμπλακεί και ποτέ δεν πρόκειται να συμμαχήσει μακροχρόνια με αυτήν, καθόσον υπάρχουν πολλές ιστορικές, εθνολογικές, ιδεολογικές, θρησκευτικές και κοινωνικές διαφορές που την χωρίζουν, καθώς και η «διαθήκη» του Μεγάλου Πέτρου, περί διαμελισμού της Τουρκίας.

Ας δούμε λοιπόν, σύμφωνα με τα κυκλοφορούντα στην ημερησία διάταξη στην Τουρκία, τι επιμόνως ζητάνε οι Τούρκοι, οι οποίοι έξυπνα πλέον πέρασαν από τις αρχές της - ούτως ή άλλως - επιθετικής τους εξωτερικής πολιτικής, στην ρεαλιστική «πολιτική των ανταλλαγών», όπως φαίνεται με απτά θετικά αποτελέσματα.
Ας δούμε τι ζητάνε από την Αμερική, την Ευρωπαϊκή Ένωση και την Ελλάδα. Το ΝΑΤΟ (πλην Αμερικής) δεν το υπολογίζουν ιδιαίτερα, γιατί το «παίζουν» όπως θέλουν με το βέτο που διαθέτουν και την ατολμία και δουλικότητα που η Συμμαχία επιδεικνύει στις σχέσεις της με την Τουρκία.

Από την Αμερική

-Να επιστρέψει η Τουρκία στο έργο παραγωγής αεροσκαφών F-35, άνευ όρων,

-Να πωλήσει στην Τουρκία νέα Α/Φ F-16 και να εκσυγχρονίσει επειγόντως τα υπάρχοντα Α/Φ,

-Να πωλήσει στην Τουρκία το αμερικανικό σύστημα αεράμυνας Patriot αντί του ρωσικού συστήματος αεράμυνας S-400,

-Να άρει όλα τα εμπάργκο που έχει επιβάλλει κατά της Τουρκίας, συμπεριλαμβανομένης της τράπεζας Halkbank,

-Να παραδώσει άμεσα στην Τουρκία τον μισητό εχθρό του Ερντογάν, «προδότη και πραξικοπηματία» Φετουλάχ Γκιουλέν, αρχηγό της «τρομοκρατικής» οργάνωσης FETO, άνευ όρων,

-Να εγκαταλείψει την πολιτική της για τη Συρία και να σταματήσει κάθε υποστήριξή της στις «τρομοκρατικές» κουρδικές οργανώσεις PYD/YPG που συνδέονται με το PKK,

-Να μετατρέψει όλες τις στρατιωτικές βάσεις που έχει συγκροτήσει στην Ελλάδα, σε βάσεις του ΝΑΤΟ.

Από την Ευρωπαϊκή Ένωση

-Να αποδεχθεί την πλήρη ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ άνευ όρων,

-Να χορηγεί στους Τούρκους τη βίζα Σένγκεν άνευ όρων,

-Να αντισταθεί στις «τρομοκρατικές» οργανώσεις PKK και FETO και να παραδώσει τους «τρομοκράτες» στην Τουρκία για δίκη άνευ όρων,

-Να αναγνωρίσει την λεγόμενη «Τουρκική Δημοκρατία της Βορ. Κύπρου»,

-Να αποδώσει αποζημίωση 100 δις δολάρια στην Τουρκία, γιατί τόσα, όπως ισχυρίζεται, δαπάνησε για τους μετανάστες και πρόσφυγες, τα τελευταία χρόνια της μεταναστευτικής λαίλαπας.

Από την Ελλάδα

-Να εγκαταλείψει την ιδέα της επέκτασης των χωρικών υδάτων στο Αιγαίο Πέλαγος στα 12 ναυτικά μίλια,

-Να αποστρατικοποιήσει τα νησιά του Αν. Αιγαίου και της Δωδεκανήσου,

-Να αποδεχθεί ότι τα νησιά αυτά δεν έχουν υφαλοκρηπίδα και ΑΟΖ και να εκκενώσει 18 «τουρκικά» νησιά, που αυτοβούλως θεωρεί έδαφος της «γαλάζιας πατρίδας»,

-Να αναγνωρίσει την μειονότητα της Δυτ. Θράκης ως «Τουρκική»,

-Να μην ασκήσει βέτο στην πλήρη ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ,

-Να αντισταθεί (η Ελλάδα) στις τρομοκρατικές οργανώσεις PKK και FETO και να παραδώσει τους «τρομοκράτες» στην Τουρκία για δίκη, άνευ όρων,

-Να αποδεχθεί στην Κύπρο την  λεγόμενη «λύση των δύο κρατών».

Αυτές, καθώς και άλλες λιγότερο σημαντικές, είναι οι τρελές απαιτήσεις των γειτόνων μας, τους οποίους προσπαθούν οι δικοί μας πολιτικοί να αντιμετωπίσουν με φοβία, γεωπολιτική ατολμία και πολιτικές κατευνασμού, στηριζόμενοι τελευταία στην γεωπολιτική συγκυρία (!) αντί του εθνικού συμφέροντος και συρόμενοι σε περίεργες διαπραγματεύσεις με αναγγελθείσες υποχωρήσεις στα εθνικά μας δίκαια!

Η Τουρκία, η οποία γράφει το διεθνές δίκαιο στα «παλαιότερα των υποδημάτων της», διαχρονικά αντιμετωπίζεται μόνο με ισχύ!
Και κυρίως με στρατιωτική ισχύ. Καμία υποχώρηση λοιπόν στις Τουρκικές απαιτήσεις και καμία διαπραγμάτευση επί των δικαίων μας.
Παράλληλα, ισχυροποίηση των Ενόπλων μας Δυνάμεων με ανθρώπινο δυναμικό και οπλικά συστήματα στη θάλασσα, στον αέρα και κυρίως στην ξηρά!

Ισχυρές Ένοπλες Δυνάμεις και πολιτική βούληση να τις χρησιμοποιήσουμε!


*Αντγος (ε.α)-Επίτιμος Α’ Υπαρχηγός ΓΕΣ


.