GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Ρωσία: Ένα βήμα πιο κοντά στο ψευδοκράτος... ανοίγει προξενικό γραφείο στα Κατεχόμενα

Περίπου 50 χιλιάδες Ρώσοι πολίτες ζουν στα κατεχόμενα Η ρωσική πρεσβεία στην Λευκωσία θα αρχίσει σύντομα να παρέχει προξενικές υπηρεσίες στο...

Περίπου 50 χιλιάδες Ρώσοι πολίτες ζουν στα κατεχόμενα

Η ρωσική πρεσβεία στην Λευκωσία θα αρχίσει σύντομα να παρέχει προξενικές υπηρεσίες στο ψευδοκράτος, στο βόρειο τμήμα του νησιού, ανέφερε στο ρωσικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων TASS εκπρόσωπος της πρεσβείας.

«Θα αρχίσουμε να παρέχουμε προξενικές υπηρεσίες στο βόρειο τμήμα της πόλης της Λευκωσίας στο πολύ εγγύς μέλλον. Οι εργασίες θα εκτελούνται σε τακτική βάση», ανέφερε ο εκπρόσωπος από τη ρωσική πρεσβεία.

Όπως σημείωσε ο ίδιος, πρόκειται για «εκπλήρωση από τις ρωσικές αρχές υποχρεώσεων προς τους πολίτες τους που ζουν στη βόρεια Κύπρο».

Για να μην κατηγορηθεί δε η Ρωσία πως «αναγνωρίζει» με αυτό τον τρόπο – έστω και έμμεσα – το ψευδοκράτος, ο εκπρόσωπος της πρεσβείας επεσήμανε πως αρκετές χώρες, μεταξύ των οποίων οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Βρετανία, η Γερμανία, η Ιταλία και η Γαλλία, έχουν τις δικές τους διπλωματικές αποστολές που ασχολούνται με προξενικά ζητήματα στη βόρεια Κύπρο εδώ και πολλά χρόνια.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις του ρωσικού πρακτορείου, περισσότεροι από 50 χιλιάδες Ρώσοι ζουν πλέον στο κατεχόμενο βόρειο τμήμα της Κύπρου.

Ο «υπουργός εξωτερικών» του ψευδοκράτους, μιλώντας στο TRT Haber επιβεβαίωσε την είδηση, αναφέροντας πως βρίσκονται σε συζητήσεις με τους Ρώσους εδώ και έναν χρόνο για το άνοιγμα ενός γραφείου στο κατεχόμενο τμήμα της Λευκωσίας. «Αυτό δεν πρέπει να ερμηνευθεί ως ότι η Ρωσία αναγνωρίζει την ΤΔΒΚ», ανέφερε πάντως ο Τουρκοκύπριος αξιωματούχος.

Υπενθυμίζεται πως πριν από περίπου 10 μήνες, τον Σεπτέμβριο του 2022, η Ρωσία είχε διαψεύσει κατηγορηματικά δημοσίευμα της Milliyet που αναφερόταν σε απευθείας πτήσεις προς τα κατεχόμενα, κάτι που τότε είχε επίσης θεωρηθεί ως πιθανός «προάγγελος» αναγνώρισης των κατεχομένων.

πηγη