GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Ληστεία τράπεζας με πυροβολισμούς στον Κολωνό - Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

Ένας άνδρας μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός με τραύμα στην κοιλιακή χώρα το πρωί της Τρίτης (1/8), ύστερα από συμπλοκή με αστυνομικο...

Ένας άνδρας μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός με τραύμα στην κοιλιακή χώρα το πρωί της Τρίτης (1/8), ύστερα από συμπλοκή με αστυνομικούς στο κέντρο της Αθήνας.

Σοβαρό επεισόδιο με μαχαιρώματα σημειώθηκε το πρωί της Τρίτης στη συμβολή των οδών Παλαμιδίου και Λένορμαν στον Κολωνό.

Λίγο μετά τις έντεκα το πρωί χτύπησε συναγερμός από τράπεζα στην οδό Αχιλλέως, κοντά στην Ομόνοια. Στο σημείο έσπευσαν δυο Ομάδες της ΔΙ.ΑΣ, αλλά οι δράστες είχαν διαφύγει. Οι υπάλληλοι της τράπεζας έδωσαν την περιγραφή τους στους αστυνομικούς, οι οποίοι εντόπισαν τους ληστές στη διασταύρωση της Λένορμαν με την οδό Παλαμηδίου.

Εκεί ο ένας από τους δράστες φέρεται να επιτέθηκε σε αστυνομικό με μαχαίρι και εκείνος να έκανε χρήση του υπηρεσιακού όπλου του και τον τραυμάτισε στην κοιλιά.

Ανακοίνωση για το περιστατικό εξέδωσε το Αρχηγείο της Αστυνομίας:

Πρωινές ώρες σήμερα, σε κατάστημα Τράπεζας στην περιοχή της Ομονοίας, ενεργοποιήθηκε από υπάλληλο της Τράπεζας το κουμπί πανικού για εν εξελίξει ληστεία.

Αστυνομικός, ευρισκόμενος εκτός υπηρεσίας, έξωθεν του καταστήματος την ώρα της ληστείας και από κοινού με το διευθυντή ασφαλείας της τράπεζας, ακολούθησαν πεζοί το δράστη, ο οποίος εξήλθε του καταστήματος έχοντας αφαιρέσει χρηματικό ποσό, ενημερώνοντας παράλληλα το κέντρο της Άμεσης Δράσης.

Άμεσα κατέφθασαν αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., καθώς και περιπολικό της Άμεσης Δράσης. Ο δράστης, στην κατοχή του οποίου βρέθηκε χρηματικό ποσό, αποπειράθηκε με αιχμηρό αντικείμενο να τραυματίσει δύο αστυνομικούς, ένας εκ των οποίων έκανε, αμυνόμενος, χρήση του υπηρεσιακού του οπλισμού, τραυματίζοντας το δράστη.

Από το σημείο διερχόταν ιδιωτικό ασθενοφόρο, το οποίο ακινητοποιήθηκε από τους αστυνομικούς για να παραλάβει το δράστη, ο οποίος μεταφέρθηκε στο Γ.Ν.Α. Ευαγγελισμός.

Προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής και Ιδιοκτησίας.


πηγη