GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Προειδοποίηση Βίκτορ Όρμπαν! Ο 3ος παγκόσμιος πόλεμος είναι στην πόρτα μας... ο Πούτιν δεν πρόκειται να ηττηθεί

«Ο κόσμος δεν έχει βρεθεί ποτέ ξανά τόσο κοντά στο ενδεχόμενο ένας τοπικός πόλεμος να μετεξελιχθεί σε Παγκόσμιο Πόλεμο. Η πιθανότητα αυτού α...


«Ο κόσμος δεν έχει βρεθεί ποτέ ξανά τόσο κοντά στο ενδεχόμενο ένας τοπικός πόλεμος να μετεξελιχθεί σε Παγκόσμιο Πόλεμο. Η πιθανότητα αυτού αυξάνεται μέρα με τη μέρα».Ο Όρμπαν επέκρινε τη Δύση και κατηγόρησε τους συμμάχους της Ουκρανίας ότι προωθούν μια σύγκρουση λόγω οικονομικών συμφερόντων.

Αυτό ανέφερε ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας Βίκτορ Όρμπαν σε συνέντευξή του στο αμερικανικό δίκτυο Fox News, κατά την οποία επέκρινε τη Δύση, ειδικά τις ΗΠΑ, ότι δεν καταλαβαίνουν πως λειτουργεί η ανατολική Ευρώπη.

Ο Βίκτορ Όρμπαν -ο μακροβιότερος πρωθυπουργός της Ουγγαρίας- γνωρίζει πολύ καλά τη Ρωσία (έχει μεγαλώσει υπό την κατοχή τους και συνελήφθη από την υποστηριζόμενη από τη Ρωσία αστυνομία για τις προσπάθειές του να απελευθερώσει τη χώρα) και την Ουκρανία.

«Δεν είναι απλώς μια παρεξήγηση, είναι ένα ψέμα», ξεκινάει ο Όρμπαν, όταν ρωτήθηκε για το γεγονός ότι τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης συνεχίζουν να υποστηρίζουν ότι «η Ουκρανία κερδίζει» τον πόλεμο.

Υποδεικνύει ότι η κυβέρνηση Τζο Μπάιντεν παρεξηγεί τη Ρωσία και η προσπάθεια απομάκρυνσης του Πούτιν θα μπορούσε να οδηγήσει σε επικίνδυνη αστάθεια.«Το να καταλάβεις τους Ρώσους είναι δύσκολο πράγμα, ειδικά αν έχεις έναν ωκεανό ανάμεσα σε σένα και τη Ρωσία».

H διαφορά Ρωσίας - Δύσης

Ο Όρμπαν επισημαίνει ότι οι δυτικές πολιτικές συνομιλίες επικεντρώνονται συχνά στην ελευθερία, ενώ οι ρωσικές συνομιλίες επικεντρώνονται στη διατήρηση της χώρας ενωμένη και προειδοποιεί για τις επικίνδυνες επιπτώσεις της στρατηγικής των ΗΠΑ, ιδιαίτερα για χώρες όπως η Ουγγαρία που βρίσκονται γεωγραφικά πιο κοντά στη σύγκρουση, όπως αναφέρει το bankingnews.gr

Μην παρεξηγείτε τους Ρώσους. Δεν πρόκειται να πλήξουν τον Πούτιν και να τον πετάξουν έξω, είναι αστείο".

Ο Ούγγρος πρωθυπουργός προτρέπει μια νέα αρχιτεκτονική ασφάλειας που σέβεται την κυριαρχία της Ουκρανίας, αλλά δεν περιλαμβάνει την ένταξη στο ΝΑΤΟ.

Φαινομενικά για την απροθυμία του να συναινέσει απλώς σε κάθε σημείο συζήτησης που παρέχει η Ουάσιγκτον και αντ' αυτού να βάλει πρώτα τον λαό του έθνους του - και τις ανάγκες του σε ενέργεια και τρόφιμα - ο Όρμπαν έχει χαρακτηριστεί "φασίστας" πολλές φορές από τα δυτικά μέσα ενημέρωσης, "μαριονέτα του Πούτιν" και «φίλος της Ρωσίας».

Οι σχέσεις Ουγγαρίας - ΗΠΑ

Σε ερώτηση για το αν ανησυχεί για πιθανά αντίποινα των ΗΠΑ, ο Όρμπαν παραδέχτηκε ότι «είναι επικίνδυνο». Αναγνωρίζοντας ότι «δεν είμαι ο αγαπημένος πολιτικός των φιλελεύθερων, αλλά κανείς δεν είναι τέλειος».
Ωστόσο, προσθέτει ότι δεν τον νοιάζει γιατί απαιτούνται πιο σημαντικές αξίες για να υποστηριχθεί μια κοινωνία των πολιτών.

«Υπάρχουν ορισμένα πράγματα που είναι πιο σημαντικά από εμένα, από το εγώ μου: οικογένεια, έθνος, θεός».

«Το να είσαι Ούγγρος σημαίνει να είσαι πολύ περήφανος για αυτό.Αγαπάμε το έθνος, αγαπάμε τη χώρα και είμαστε περήφανοι για αυτό.
Δεν είναι κάθε γενική σκέψη, πολιτική σκέψη μιας δυτικής κοινωνίας.

Αλλά στην Ουγγαρία, εξακολουθούμε να είμαστε πολύ πατριώτες και χριστιανοί και προσηλωμένοι σε αυτές τις αξίες.
Η ουγγρική προσέγγιση είναι απλή, εξηγεί, «η Ουάσιγκτον είναι μακριά, η Ρωσία και η Ουκρανία είναι κοντά», σημειώνοντας ότι οι αποφάσεις που λαμβάνονται στις ΗΠΑ μπορούν να έχουν άμεσο αντίκτυπο για το έθνος του.

«Είναι επικίνδυνο είναι η απάντησή μου.

Επομένως, δεν πρέπει να παραμελούμε τη σημασία αυτού του γεγονότος και όταν οι Ηνωμένες Πολιτείες και αυτή η κυβέρνηση δεν σας συμπαθούν ή σας θεωρούν εχθρό ή οπισθοδρομικό, είναι επικίνδυνο στη διεθνή πολιτική».

Η στρατηγική του ΝΑΤΟ

Αναλογιζόμενος τη στάση του ΝΑΤΟ στον πόλεμο της Ουκρανίας, ο Όρμπαν αναφωνεί:
«Αυτή είναι μια κακή στρατηγική, πρέπει να τη σταματήσουμε», προσθέτοντας ότι «δεν μπορούμε να νικήσουμε τους Ρώσους, δεν θα σκοτώσουμε τον αρχηγό τους, δεν θα τα παρατήσουν ποτέ, θα επενδύσουν περισσότερα».

«Αυτό που τελικά θα μετρήσει είναι οι δυνάμεις στο έδαφος και οι Ρώσοι είναι πολύ πιο δυνατοί».
Ο Όρμπαν κάνει τότε το απόλυτο λάθος μεταξύ των παγκόσμιων ηγετών, επαινεί τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ. «Καλέστε πίσω τον Τραμπ.Αυτή είναι η μόνη διέξοδος», είπε ο Όρμπαν.
«Επειδή ξέρεις, μπορείς να τον επικρίνεις για πολλούς λόγους.

Αλλά η καλύτερη εξωτερική πολιτική των τελευταίων δεκαετιών του ανήκε.Δεν ξεκίνησε κανέναν νέο πόλεμο.Αντιμετώπισε ωραία τους Βορειοκορεάτες και τη Ρωσία, ακόμα και τους Κινέζους.
Ξέρετε, έδωσε μια πολιτική που ήταν η καλύτερη για τη Μέση Ανατολή.Είχε λοιπόν πολύ καλή εξωτερική πολιτική».«Επικρίνεται o Τραμπ επειδή δεν είναι αρκετά μορφωμένος για να κατανοήσει την εξωτερική πολιτική.
Αυτό δεν ισχύει», είπε ο Όρμπαν.

πηγη