GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Β.Στίγκας: «Δεν είναι φυσιολογική η gay παρέλαση» – Οι «Σπαρτιάτες» θέτουν θέμα παραβίασης της ηθικής

«Με ενοχλεί η χαλαρότητα των θεσμών και της ηθικής» είπε ο πρόεδρος των «Σπαρτιατών» Ο πρόεδρος του κόμματος «Σπαρτιάτες» Βασίλης Στίγκας...


«Με ενοχλεί η χαλαρότητα των θεσμών και της ηθικής» είπε ο πρόεδρος των «Σπαρτιατών»

Ο πρόεδρος του κόμματος «Σπαρτιάτες» Βασίλης Στίγκας μίλησε σε τηλεοπτική εκπομπή και τόνισε ότι είναι υπέρμαχος της παραδοσιακής οικογένειας, υποστηρίζοντας ότι δεν είναι ηθικό να φιλιούνται δύο άνδρες δημόσια, ενώ πρόσθεσε ότι δεν θέλει ομοφυλόφιλους στο κόμμα του.

Ο Βασίλης Στίγκας είπε μεταξύ άλλων ότι τον ενοχλεί «η χαλαρότητα των θεσμών και της ηθικής» και ειδικά για τα θέματα γάμου και υιοθεσίας μεταξύ ομόφυλων ζευγαριών, ο πρόεδρος των «Σπαρτιατών» έκανε λόγο για «μοντερνισμό» και για «νέα τάξη πραγμάτων», σημειώνοντας ότι «δεν καταλαβαίνει» γιατί γίνεται αυτή η συζήτηση.

Παράλληλα ο Β.Στίγκας αναφέρθηκε στην gay παρέλαση, με την οποία εξέφρασε ανοιχτά τη διαφωνία του. 

Όσα είπε ο πρόεδρος των Σπαρτιατών, Βασίλης Στίγκας:

  • Β.Σ. Δεν έχω πρόβλημα με τους ομοφυλόφιλους. Ο καθένας το τι κάνει στο σπίτι του δεν με ενδιαφέρει, είναι δικό του θέμα, αρκεί να μην εμπλέκονται παιδιά.
  • Γ.Λ. Ένας ομοφυλόφιλος θα μπορούσε να γίνει βουλευτής του κόμματός σας;
  • Β.Σ. Προσωπικά όχι.
  • Γ.Λ. Τι σας ενοχλεί στον ομοφυλόφιλο;
  • Β.Σ. Με ενοχλεί η χαλαρότητα των θεσμών και της ηθικής.
  • Γ.Λ. Δηλαδή, ένας ομοφυλόφιλος που φιλιέται έχει χαλαρή ηθική και ένας άντρας με μια γυναίκα που φιλιούνται δεν έχουν χαλαρή ηθική;
  • Β.Σ. Όχι βέβαια. Γιατί είναι κάτι το φυσιολογικό, έτσι μεγαλώσαμε. Η gay παρέλαση είναι κάτι το φυσιολογικό; Θα τρελαθούμε στο τέλος; Υπάρχει η δυνατότητα του ανθρώπου να εκφράζεται, αλλά δεν μπορεί να εκφράζεται δημοσίως για κάτι που πιστεύει αυτός ενδεχομένως. Δεν με απασχολεί τι κάνει κάποιος στο σπίτι του, είτε ετερόφυλος είτε ομοφυλόφιλος. Από εκεί και πέρα, εσείς θεωρείτε σωστή την εικόνα δύο άντρες να φιλιούνται στον δρόμο;
  • Γ.Λ. Δεν με ενοχλεί καθόλου, αλήθεια σας λέω.
  • Β.Σ. Εμένα με ενοχλεί. Έχουμε μεγαλώσει φυσιολογικά. Δεν υπάρχει σύγχρονος Καιάδας, ούτε θα πετάξουμε κανέναν εκεί. Δεν υπάρχει τέτοιο πράγμα από εμάς.
  • Γ.Λ. Άρα ο γάμος και η υιοθεσία είναι πολύ μακριά από εσάς…
  • Β.Σ. Γιατί πρέπει να υπάρχει όλο αυτό; Δεν καταλαβαίνω. Είναι μοντερνισμός; Νέα τάξη πραγμάτων;

Γάμους ομόφυλων ζευγαριών στην Ελλάδα προανήγγειλε ο Κ.Μητσοτάκης

Να θυμίσουμε ότι ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξη που παρέθεσε στο Bloomberg προανήγγειλε γάμους ομόφυλων ζευγαριών στην Ελλάδα.

«Οι γάμοι ομόφυλων ζευγαριών θα αποτελέσουν πραγματικότητα και είναι μέρος της στρατηγικής μας» είπε χαρακτηριστικά για το θέμα αυτό ο Έλληνας πρωθυπουργός προσθέτοντας ότι «η ελληνική κοινωνία είναι πολύ πιο έτοιμη και ώριμη».

Όπως σημειώνει το Bloomberg η Ελλάδα κατέγραψε άλμα πέντε θέσεων στην κατάταξη της οργάνωσης ILGAEurope σχετικά με τα δκαιώματα των ΛΟΑΤΚΙ στην Ευρώπη, ξεπερνώντας χώρες όπως η Βρετανία και η Γερμανία.

pronews