GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Συγκίνηση στο Πεντάγωνο! Σύσσωμο το προσωπικό για την έπαρση της σημαίας για τους πιλότους του Canadair (Βίντεο)

Έπαρση της σημαίας για τους πιλότους Χρήστο Μουλά και Περικλή Στεφανίδη - Σε δύο μήνες το πόρισμα για την τραγωδία Έπαρση της σημαίας για...


Έπαρση της σημαίας για τους πιλότους Χρήστο Μουλά και Περικλή Στεφανίδη - Σε δύο μήνες το πόρισμα για την τραγωδία

Έπαρση της σημαίας για τους πιλότους Χρήστο Μουλά και Περικλή Στεφανίδη, που έχασαν τη ζωή τους όταν συνετρίβη το Canadair κατά τη διάρκεια της μεγάλης πυρκαγιάς στην Κάρυστο, πραγματοποιήθηκε στο Πεντάγωνο.

Όλο το προσωπικό του υπουργείου Εθνικής Άμυνας βρέθηκε στην αυλή και τα μπαλκόνια του κτηρίου προκειμένου να τιμήσει τους πιλότους που σκοτώθηκαν εν ώρα καθήκοντος.

Η σημαία ανέβηκε στον ιστό και στη συνέχεια κατέβηκε στη μέση αφού οι Ένοπλες Δυνάμεις έχουν κηρύξει τριήμερο πένθος. 

Σε δύο μήνες το πόρισμα για την τραγωδία

Την ώρα που το πανελλήνιο παραμένει «παγωμένο» από την τραγωδία που στοίχισε την ζωή στους χειριστές του μοιραίου Canadair, οι εμπειρογνώμονες του ΓΕΑ έχουν ήδη θέσει στο μικροσκόπιό τους το βίντεο που δείχνει την πτώση του πυροσβεστικού αεροσκάφους, εξετάζοντας ταυτόχρονα ένα ένα τα κομμάτια από τα συντρίμμια που έχουν συλλεχθεί, προκειμένου να εκδώσουν το σχετικό πόρισμα.

Πρόκειται για μία διαδικασία που αναμένεται να ολοκληρωθεί σε περίπου δύο μήνες, οπότε και θα απαντηθούν και επίσημα πλέον τα κρίσιμα ερωτήματα για τις πραγματικές αιτίες και συνθήκες που οδήγησαν στην πτώση του Canadair.

Οι πρώτες εκτιμήσεις των ειδικών συγκλίνουν ότι το χτύπημα του CL-215 πάνω σε δέντρο επηρέασε την ευστάθειά του και ήταν καθοριστικό για την πτώση του, καθώς η απώλειά του πλωτήρα του φέρεται να είχε ως αποτέλεσμα να συμπαρασύρει το πηδάλιο κλίσης προκαλώντας ταυτόχρονα ζημιά και στα συρματόσχοινα ελέγχου.


πηγη