GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Επανεμφάνιση "βόμβα" του Πριγκόζιν στο "πλευρό" του Πούτιν

Ο Πριγκόζνιν, ιδρυτής της ρωσικής ιδιωτικής εταιρείας ασφαλείας Wagner, φέρεται να συναντήθηκε με τις "ευλογίες" του Πούτιν, με Αφ...

Ο Πριγκόζνιν, ιδρυτής της ρωσικής ιδιωτικής εταιρείας ασφαλείας Wagner, φέρεται να συναντήθηκε με τις "ευλογίες" του Πούτιν, με Αφρικανούς αξιωματούχους στην Αγία Πετρούπολη, όπου πραγματοποιήθηκε η Σύνοδος Κορυφής Ρωσίας-Αφρικής

Ο αρχηγός της μισθοφορικής ομάδας Wagner Prigozhin που οργάνωσε μια μονοήμερη εξέγερση στη Ρωσία τον περασμένο μήνα, εμφανίστηκε στη Σύνοδο Κορυφής Ρωσίας-Αφρικής στην Αγία Πετρούπολη.

Ο Ρώσος Πρόεδρος Πούτιν εκφώνησε επίσης ομιλία στη σύνοδο κορυφής.

Η εμφάνιση του Prigojin στο φόρουμ στο οποίο συμμετείχε ο Πούτιν μετά την απόπειρα πραξικοπήματος τράβηξε την προσοχή, αναφέρει σε σχετικό άρθρο του Διεθνές τουρκικό  ΜΜΕ, επισημαίνοντας:

Η επανεμφάνιση  Prigozhin και ο νέος ρόλος του στην Αφρική

"Ο Yevgeny Prigozhin, ιδρυτής της ρωσικής ιδιωτικής εταιρείας ασφαλείας Wagner, φέρεται να συναντήθηκε με Αφρικανούς αξιωματούχους στην Αγία Πετρούπολη, όπου πραγματοποιήθηκε η Σύνοδος Κορυφής Ρωσίας-Αφρικής.

Στη σύνοδο κορυφής στην Αγία Πετρούπολη παρευρέθηκε και ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν.

Σε φωτογραφία που δημοσίευσε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο Ντμίτρι Σίτι, διευθυντής του «Ρωσικού Οίκου» στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία, ο Πριγκόζιν φαίνεται να δίνει τα χέρια με έναν αξιωματούχο της Κεντροαφρικανικής Δημοκρατίας στην Αγία Πετρούπολη.

Ολοκληρώνεται αύριο η Σύνοδος Κορυφής Ρωσίας-Αφρικής που ξεκίνησε σήμερα στην Αγία Πετρούπολη με τη συμμετοχή πολλών αξιωματούχων από την Αφρική.

Ο Πριγκόζιν ταξίδεψε στη Λευκορωσία μετά την εξέγερσή του ενάντια στη ρωσική κυριαρχία στις 24 Ιουνίου και εθεάθη για τελευταία φορά στις 17 Ιουλίου να δίνει ομιλία σε μαχητές του Βάγκνερ στη Λευκορωσία.

Στην ομιλία του εδώ, ο Prigozhin είπε ότι μετά την εκπαίδευσή τους και την αυξημένη εμπειρία τους, οι μισθοφόροι μαχητές Wagner θα έπαιρναν τον δρόμο προς την Αφρική.

Η εξέγερση της Wagner

Στις 23 Ιουνίου,  ο Yevgeny Prigojin κατηγόρησε τον ρωσικό στρατό ότι επιτέθηκε στην  μισθοφορική οργάνωση Wagner της οποίας ηγείτο και απείλησε να αντεπιτεθεί, αφήνοντας την Ουκρανία με τους μαχητές του και εισερχόμενος στη συνοριακή περιοχή του Ροστόφ.

Σε απάντηση, η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας (FSB) τον  κατηγόρησε  για «ένοπλη εξέγερση».

Ο Πούτιν χαρακτήρισε την εξέγερση της  Wagner ως «προδοσία». Ο Πριγκόζιν ανακοίνωσε ότι τα στρατεύματα του θα πήγαιναν στη Μόσχα και η διοίκηση του Κρεμλίνου αύξησε τα μέτρα ασφαλείας σε πολλές περιοχές της χώρας.

Στις 24 Ιουνίου, αναφέρθηκε ότι ο Yevgeny Prigojin αποδέχτηκε την πρόταση του Λευκορώσου προέδρου Αλεξάντερ Λουκασένκο για μείωση της έντασης στη Ρωσία.

Δήλωσε μάλιστα ότι καταλάβαιναν την ευθύνη τους και για να μην χυθεί ρωσικό αίμα θα επέστρεφαν οι άνδρες του πίσω στα στρατόπεδά τους σύμφωνα με το σχέδιο.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ  στη συνέχεια δήλωσε ότι η ποινική υπόθεση εναντίον του Πριγκόζιν θα κλείσει και ότι ο «αρχηγός των ανταρτών» θα πάει στη Λευκορωσία."

Οι εναπομείναντες μαχητές της Wagner  αποστέλλονται στη  Αφρική 

Επειδή γνωρίζουμε πως τίποτε δεν γίνεται στη Ρωσία χωρίς την έγκριση και τον έλεγχο του Πούτιν, συμπεραίνουμε ότι η δημόσια εμφάνιση του Prigojin στη Σύνοδο Κορυφής Ρωσίας-Αφρικής πραγματοποιήθηκε κατόπιν συμφωνίας μαζί του.

Τα λόγια του ηγέτη της Wagner για αποστολή ανδρών της μισθοφορικής οργάνωσης  στην Αφρική και η φωτογράφησή του με Αξιωματούχο χώρας της Μαύρης Ηπείρου, δείχνει τις προθέσεις του Πούτιν για μη περαιτέρω χρήση του ίδιου και των ανδρών του  στον πόλεμο στην Ουκρανία εφεξής.

Υπενθυμίζουμε ότι η τωρινή Wagner δεν έχει καμία σχέση με την προηγούμενη, πριν δηλαδή την ένοπλη στάση κατά του Πούτιν, τόσο σε θέματα οπλισμού, όσο και από πλευράς έμψυχου δυναμικού.

Συγκεκριμένα όσοι από τους άνδρες της Wagner  δεν σκοτώθηκαν στον πόλεμο στην Ουκρανία, και ήταν πολλοί αυτοί που σκοτώθηκαν, κλήθηκαν και παρέδωσαν τον βαρύ οπλισμό τους στον Ρωσικό στρατό, ενώ αποφασίστηκε για αυτούς κατόπιν επιθυμίας τους, είτε να προσχωρήσουν στις τάξεις του Ρωσικού στρατού, είτε να αποστρατευθούν επιστρέφοντας στα σπίτια τους στη Ρωσία, είτε να ακολουθήσουν τον ηγέτη τους Πριγκόζνιν στην Λευκορωσία, όπου θα ασχολούντο με την εκπαίδευση του σταρτού της εν λόγω χώρας.

Φαίνεται λοιπόν ότι αυτοί που ακολούθησαν τον Πριγκόζνιν στην Λευκορωσία, θα αποσταλλούν τώρα στην Αφρική, ενώ κατά την εκτίμησή μας θα ενισχυθούν στη συνέχεια και με άλλους φίλους και συμπολεμιστές τους που διάλεξαν την αποστρατεία.

Κλείνοντας επισημαίνουμε ότι τα παραπάνω δείχνουν ότι ο Πριγκόζνιν  και οι άνδρες του της Wagner θα  εξακολουθούν να αποτελούν το μακρύ χέρι του Πούτιν εφεξής στην Αφρικανική ήπειρο.


πηγη