GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Έρχεται χάος και πανικός. Δεν είναι ΑΚΡΙΒΕΙΑ αυτό που βιώνουμε αλλά , μόνιμη ΧΡΕΩΚΟΠΙΑ μέχρι να σβήσουμε από το χάρτη.

Σα ναρκωμένοι βλέπουμε ¨να αρπάζουν¨ ό,τι μας απέμεινε Εάν είχαμε , όπως το 2015 ,  capital controls και ημερήσιο όριο ανάληψης από τα ATM ,...

Σα ναρκωμένοι βλέπουμε ¨να αρπάζουν¨ ό,τι μας απέμεινε

Εάν είχαμε , όπως το 2015 ,  capital controls και ημερήσιο όριο ανάληψης από τα ATM , 60€ , τα εκλογικά αποτελέσματα της 25ης Ιουνίου θα ήταν τελείως διαφορετικά και η κατάσταση έξω στους δρόμους , όπως αυτή σήμερα στην Γαλλία.

Αντί αυτού , ενεργοποιήθηκε άλλο σχέδιο που έχει όμως το ίδιο ¨μακάβριο¨ αποτέλεσμα όπως τα μνημόνια και επιπλέον .. προφυλάσσει από εξεγέρσεις και μας ¨ξεπεινάζει ¨ με επενδυτικές βαθμίδες.

Γενικά , τα συνεχή κύματα ακρίβειας προκύπτουν ως αποτέλεσμα της προσπάθειας του κεφαλαίου να επιστρέψει όσο το δυνατόν γρηγορότερα σε τροχιά μέγιστης κερδοφορίας (55.300 ΑΦΜ στην Ελλάδα , έχουν ¨ αθεράπευτα αυτήν την ανάγκη¨ ).Ο Βασικός πυλώνας όμως της στρατηγικής αυτής του Κεφαλαίου είναι οι ιδιωτικοποιήσεις , που γίνονται με τον τρόπο που όλοι γνωρίζουμε. ( βλέπε Τέμπη )

Αυτό άλλωστε είναι το φόρτε της υφιστάμενης Πολιτικής … που πρόσφατα ψήφισαν 1.480.000 από εμάς - αφαιρουμένων των 635.000 ¨κομματικών στρατιωτών¨ -  ήτοι το 14,1% των εγγεγραμμένων στους εκλογικούς καταλόγους . 

Όταν όμως, αυτό που μένει για να ιδιωτικοποιηθεί δεν είναι αρκετό ( η Ελλάδα έχει δώσει κάθε ασημικό που είχε και χρωστά 402 δις , τα περισσότερα από ποτέ ) , τότε , το μόνο ΑΜΕΣΑ διαθέσιμο , είναι αυτό που έχουν ως περιουσιακό στοιχείο όλοι οι πολίτες μαζί… όλοι εμείς που μετράμε τα ευρώ που μας απέμειναν .

Πλέον το κόλπο είναι , όχι πως δεν θα σου δώσουν αυτά που τους εμπιστεύτηκες (capital controls) αλλά , πως θα σου πάρουν αυτά που βγάζεις , αυτά που κρύβεις κι αυτά που ¨βρίσκεις ¨

Ολόκληρη η οικονομία ευνοεί την παραοικονομία και μας μετατρέπει μετά σε ¨πλυντήριο¨ ενώ το κράτος , θα δείτε πλέον να πασχίζει απελπισμένα  για το αντίθετο, για κρατικοποιήσεις ..τάχα .

Πως θα σου τα πάρουν όμως ;

Αυξάνοντας στα ύψη την ακρίβεια και ¨κρατώντας την στα όριά σου¨ ( περιοδικά δηλ. μια το ένα και μια το άλλο , με σύστημα δηλ όταν πας να φωνάξεις σου δίνουν pass , και ασταμάτητα)  στα πιο αναγκαία ( φαγητό , ένδυση υπόδηση , στέγαση , διαβίωση κτλ ) αλλά , και κατευθύνοντας μας σε νέες ¨αγορές¨ όπως , υγείας  για την υγεία μας και παιδείας  για τα παιδιά μας ,που λειτουργούν πλέον ως δομές ιδιωτικοποιήσεις … με το αζημίωτο.

Παράλληλα , αποκρύπτουν ότι η Ελληνική οικονομία ¨πέθανε¨.

Το ύψος του δημόσιου χρέους σε απόλυτους αριθμούς είναι το υψηλότερο από την είσοδο της χώρας στη ζώνη του ευρώ , το ύψος του κρατικού χρέους ξεπέρασε αυτό που ήταν κατά την κορύφωση της πρόσφατης κρίσης χρέους το 2011 και έφτασε τα 402 δις καίτοι έχουμε ¨ξεπουλήσει ό, τι είχαμε και δεν είχαμε ¨ , οι κυβερνητικές εγγυήσεις ( χρέος και αυτές ) ξεπέρασαν τα 30 δις και είναι  μακράν οι μεγαλύτερες από ποτέ , κάθε χρόνο η εκτέλεση του Προϋπολογισμού είναι και θα είναι ελλειμματική ( μεγαλύτερες Δαπάνες απ ότι έσοδα ) , το δημόσιο χρέος είναι και θα είναι πολύ μικρότερο από το κρατικό χρέος ( π,χ θα υπάρχουν πάντα εκκρεμείς επιστροφές φόρων  , ετεροχρονισμένες πληρωμές δαπανών , απλήρωτες ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις , εκκρεμείς καταπτώσεις εγγυήσεων κ.α) ,

Μοναδικό έσοδο , να φορτώνουμε το δημόσιο χρέος  σε βάρος των αγέννητων και μόνη ελπίδα , την ψευδαίσθηση ότι εάν ¨φέρουμε¨ τεράστια ανάπτυξη στον τόπο ( δηλ να πουλήσουμε ότι μας έμεινε για να πάμε μετά ως εργάτες και υπηρέτες στους αγοραστές ώστε να μειωθεί η ανεργία ) θα αναπτυχθεί η οικονομία. .Τα μόνα που μένουν ¨απούλητα¨  είναι ο όποιος πρωτογενής τομέας απέμεινε , το Ελληνικό Αιγαίο , τα Νησιά μας , τμήματα της Ελληνικής κυριαρχίας ( όπως το Άγιο όρος, η Θράκη ) , τα σπίτια που μας απέμειναν και … ο αέρας που αναπνέουμε.

Κι αυτά όμως είναι ήδη στο παζάρεμα .
Ένα παζάρεμα που θα ολοκληρωθεί όταν πλέον ¨θα σκοτωνόμαστε ¨ για ένα μπουκάλι νερό , για τη σειρά στο συσσίτιο ... σύντομα . 

Όταν , δεν θα είμαστε μόνο ναρκωμένοι αλλά … σε κατάσταση πεινασμένου ζώου .

Υγ. Κρατήστε αυτό εδώ το άρθρο , μπορεί αργότερα να ¨πέσει πάνω του¨ το μάτι σας και να … ξυπνήσει κάτι μέσα σας .


Αθήνα , Ιούλιος 2023.

Με εκτίμηση , Δήμητρα , μέλος της …

ΟΜΑΔΑΣ ΥΨΗΛΗΣ ¨ΑΣΤΥΝΟΜΕΥΣΗΣ¨


.