GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Πύρινη λαίλαπα σαρώνει τη Ρόδο! Στις φλόγες ξενοδοχεία - 1000 άτομα απεγκλώβισε το Λιμενικό - Τέσσερα χωριά εκκενώθηκαν (Εικόνες- Βίντεο)

H φωτιά πλησιάζει επικίνδυνα τις δεξαμενές του «Lindos Imperial» Ανεξέλεγκτη μαίνεται η μεγάλη φωτιά στη Ρόδο, καθώς εκκενώθηκαν οικισμοί...


H φωτιά πλησιάζει επικίνδυνα τις δεξαμενές του «Lindos Imperial»

Ανεξέλεγκτη μαίνεται η μεγάλη φωτιά στη Ρόδο, καθώς εκκενώθηκαν οικισμοί, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, καίγονται τρία ξενοδοχεία στο Κιοτάρι. 

Συγκεκριμένα, πρόκειται για το Lindian Village, το Rhodos Village και το μπουτίκ ξενοδοχείο του Ομίλου Χατζηλαζάρου, τα οποία εκκενώθηκαν νωρίτερα.



Εκκένωση διά θαλάσσης

Σύμφωνα με πληροφορίες γίνεται σταδιακή εκκένωση όσων βρίσκονται σε παραλίες και διά θαλάσσης. Η διαδικασία βρίσκεται σε εξέλιξη και η μεταφορά γίνεται κυρίως με ταχύπλοα που χρησιμοποιούνται για αναψυχή.

Σύμφωνα με το Λιμενικό τρία πλωτά σκάφη, ένα ναυαγοσωστικό και πάνω από 20 ιδιωτικά σκάφη συμμετέχουν στην επιχείρηση απεγκλωβισμού, ενώ πληροφορίες κάνουν λόγο για απομάκρυνση περίπου 1.000 ανθρώπων. Παράλληλα, στην περιοχή σπεύσει και πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού.


Ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις στο νησί


Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, στο μέτωπο της φωτιάς επιχειρούν αυτή την ώρα 204 πυροσβέστες με 39 οχήματα και 13 πεζοπόρα τμήματα. Από αέρος, ρίψεις νερού πραγματοποιούν πέντε ελικόπτερα και τρία αεροσκάφη.

Παράλληλα, στο έργο της κατάσβεσης ρίχτηκαν 31 πυροσβέστες από τη Σλοβακία, με τέσσερα οχήματα.


Τέσσερα χωριά εκκενώθηκαν


Την εκκένωση των περιοχών Ασκληπιείο και Κιοτάρι στη Ρόδο, με κατεύθυνση προς Γεννάδι διέταξαν οι αρχές, με μήνυμα που στάλθηκε μέσω του 112, ενώ νωρίτερα ζητήθηκε η εκκένωση των χωριών Λάρδο και Πυλώνα. 

Οι τουρίστες, που έκαναν τις διακοπές τους στο χωριό Κιοτάρι μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στο Γεννάδι, μετά και την εκκένωση των ξενοδοχείων.

Τρέχουν τα άλογα να γλυτώσουν από την πύρινη Λαίλαπα.


Έκτακτη ενημέρωση από την Πυροσβεστική


Όπως ανέφερε σε έκτακτη ενημέρωση ο εκπρόσωπος Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, αντιπύραρχος Γιάννης Αρτοποιός η πυρκαγιά στη Ρόδο αποτελεί τη δυσκολότερη που αντιμετωπίζουν οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής.

Στο σημείο επιχειρούν 173 πυροσβέστες, 10 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 35 οχήματα, 5 ελικόπτερα, 3 αεροσκάφη και 31 Σλοβάκοι με 5 οχήματα

Σε ετοιμότητα βρίσκεται και το Λιμενικό Σώμα ώστε να συνδράμει στην περιοχή και αυτήν την στιγμή βρίσκεται σε εξέλιξη επιχείρηση απεγκλωβισμού ατόμων από παραλία των περιοχών Κιοτάρι και Λάρδος.


πηγη