GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Χιλιάδες Ρώσοι στρατιώτες της Wagner στα βόρεια σύνορα της Ουκρανίας – Κατασκευάζεται στρατόπεδο στη Λευκορωσία

Το στρατόπεδο θα είναι χωρητικότητας περίπου 8.000 ατόμων Το ρωσικό μέσο ενημέρωσης Verstka αναφέρει ότι θα κατασκευαστεί στρατόπεδο στην...


Το στρατόπεδο θα είναι χωρητικότητας περίπου 8.000 ατόμων

Το ρωσικό μέσο ενημέρωσης Verstka αναφέρει ότι θα κατασκευαστεί στρατόπεδο στην περιοχή Μογκίλεφ της Λευκορωσίας για να φιλοξενήσει τους μαχητές της Wagner. 

Το ρωσικό ΜΜΕ αναφέρει ότι το στρατόπεδο θα έχει τη δυνατότητα να φιλοξενήσει 8.000 μαχητές της Wagner. Κάτι που σημαίνει ότι η Ουκρανία θα έχει έναν ετοιμοπόλεμο και έμπειρο στρατό στα βόρεια σύνορά της, κάτι που θα την αναγκάσει λογικά να στείλει περισσότερους άνδρες στα συγκεκριμένα εδάφη, ώστε να αποτραπεί κάποια απόπειρα εισβολής.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πριν λίγες ημέρες έφτασαν στη Λευκορωσία και τα  πρώτα ρωσικά πυρηνικά, όπως είχε ανακοινώσει και ο πρόεδρος Β.Πούτιν

Να θυμίσουμε ότι προσφάτως και μετά τη λήξη της ανταρσία του Γεβγκένι Πριγκόζιν, οι Βρετανοί υποστήριξαν ότι η μετακόμιση της Wagner στην Λευκορωσία μπορεί να είναι πηγή ανησυχίας για το Κίεβο. 

Και αυτό διότι η Ουκρανία θα μπορούσε να βρεθεί αντιμέτωπη με μια νέα επίθεση από εδάφη της Λευκορωσίας αν οι στρατιώτες της Wagner ακολουθήσουν τον ηγέτη τους, Γιεβγκένι Πριγκόζιν, στη χώρα, όπως ανέφερε ο Βρετανός στρατηγός λόρδος Ρίτσαρντ Τάνατ.

«Φαίνεται ότι ο Πριγκόζιν εγκατέλειψε τη μάχη για να πάει στη Λευκορωσία, αλλά θα είναι αυτό το τέλος του και της Wagner; Το γεγονός ότι πήγε στη Λευκορωσία θεωρώ ότι είναι πηγή ανησυχίας», δήλωσε ο πρώην γενικός επιτελάρχης της Βρετανίας, λόρδος Ρίτσαρντ Τάνατ μιλώντας στο Sky News.

«Αυτό που δεν γνωρίζουμε και θα ανακαλύψουμε τις επόμενες ώρες και μέρες είναι πόσοι από τους μαχητές της Wagner πήγαν μαζί του.
Αν έχει πάει ο Πριγκόζιν στη Λευκορωσία και έχει διατηρήσει γύρω του μια αποτελεσματική μάχιμη δύναμη, τότε συνιστά απειλή για τα εδάφη της Ουκρανίας που βρίσκονται πλησιέστερα στο Κίεβο»
, όπου άρχισε και ο πόλεμος στις 24 Φεβρουαρίου του περασμένου χρόνου, είπε.

«Αν και φαίνεται ότι το θέμα αυτό με την ανταρσία έχει κλείσει, νομίζω ότι απέχει μακράν απ’ το να έχει διευθετηθεί και οι μετασεισμικές δονήσεις θα συνεχιστούν για αρκετό διάστημα.
Οι Ουκρανοί πρέπει να προσέχουν πολύ προσεκτικά εκείνη την πλευρά και να διασφαλίσουν ότι διαθέτουν ικανές δυνάμεις για να αποτρέψουν μια νέα επίθεση από την κατεύθυνση της Λευκορωσίας»
καθώς είναι «δυνατό» να χρησιμοποιήσει η Ρωσία τη Wagner σε μια νέα προσπάθεια κατάληψης του Κιέβου.


Παράλληλα το αρχηγείο της οργάνωσης Wagner στη Ρωσία, που έχει την έδρα της στην Αγία Πετρούπολη, ανακοίνωσε σήμερα ότι θα συνεχίσει να λειτουργεί «κανονικά» δύο ημέρες μετά την αποτυχημένη ανταρσία του αρχηγού της Γιεβγκένι Πριγκόζιν.

«Παρά τα γεγονότα που έλαβαν χώρα, το Κέντρο συνεχίζει να λειτουργεί ‘κανονικά’, σύμφωνα με τη νομοθεσία της Ρωσικής Ομοσπονδίας», ανέφερε η οργάνωση Wagner σε ανακοίνωσή της, ενώ η τύχη της ίδιας της οργάνωσης, αν θα διαλυθεί , θα ενσωματωθεί στον στρατό ή θα εξακολουθήσει να υφίσταται ως έχει, παραμένει αβέβαιη.

Νωρίτερα σήμερα, πηγές εντός της Wagner ανέφεραν ότι η ομάδα συνεχίζει να στρατολογεί μισθοφόρους σε διάφορες περιοχές.

«Η στρατολόγηση συνεχίζεται», δήλωσε στο επίσημο πρακτορείο ειδήσεων TASS ένας υπάλληλος στην πόλη Νοβοσιμπίρσκ της Σιβηρίας.

Μπροστά από το κτίριο της οργάνωσης στο Νοβοσιμπίρσκ, αφίσες που διαφήμιζαν την Wagner κρέμονταν και πάλι τη Δευτέρα, σύμφωνα με το TASS, αφού είχαν αφαιρεθεί το Σάββατο.

«Εργαζόμαστε με ραντεβού όλη τη μέρα», δήλωσε στο TASS ένας υπάλληλος από την πόλη Τιουμέν που βρίσκεται 2.000 χιλιόμετρα ανατολικά της Μόσχας.

Το περίγραμμα της συμφωνίας που επιτεύχθηκε το βράδυ του Σαββάτου μεταξύ του Γιεβγκένι Πριγκόζιν και της Μόσχας για την επίλυση της πρωτοφανούς κρίσης που προκάλεσε η ένοπλη εξέγερση της Wagner παραμένει ασαφές σε αυτή την φάση.

Το Κρεμλίνο διαβεβαιώνει ότι κανένας από τους μαχητές της Wagner που ακολούθησαν τον Πριγκόζιν στην ανταρσία του δεν θα αντιμετωπίσει ποινικές κατηγορίες, αλλά κανείς δεν γνωρίζει τι πραγματικά θα συμβεί στην οργάνωση.
Το Κρεμλίνο έχει δώσει διαβεβαιώσεις ότι ο Πριγκόζιν θα πάει στη Λευκορωσία. 

Νωρίτερα σήμερα, ο πρόεδρος της επιτροπής Νομοθεσίας και Κρατικής οικοδόμησης της κρατικής Δούμας (κάτω βουλής), Πάβελ Κρασενίννικοφ, ανακοίνωσε ότι οι καταδικασθέντες από τα ρωσικά δικαστήρια δεν θα μπορούν πλέον να στρατολογούνται από «ιδιωτικές στρατιωτικές οργανώσεις» όπως η Wagner.

Πριν, οι οργανώσεις αυτές «μπορούσαν να στρατολογούν καταδικασμένους εγκληματίες και να υπογράφουν συμβόλαια μαζί τους. Τώρα έχει υιοθετηθεί μια διαφορετική διαδικασία βάσει της οποίας οι συμβάσεις συνάπτονται μόνο με το υπουργείο Άμυνας», δήλωσε ο Κρασενίνικοφ στους δημοσιογράφους, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Interfax.


πηγη