GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Όλο και πιο δεκτικοί οι Γερμανοί στις αντιμεταναστευτικές θέσεις του AfD - Νέα πτώση για τους Πράσινους

Το AfD παρουσιάζει περιθώρια για περαιτέρω άνοδο Την ανοδική του πορεία συνεχίζει το AfD στη Γερμανία, καθώς - σύμφωνα με τελευταία δημοσκόπ...

Το AfD παρουσιάζει περιθώρια για περαιτέρω άνοδο

Την ανοδική του πορεία συνεχίζει το AfD στη Γερμανία, καθώς - σύμφωνα με τελευταία δημοσκόπηση - σχεδόν έναν στους πέντε Γερμανούς ψηφοφόρους δηλώνει ότι θα το ψήφιζε.

Η δημοσκόπηση (της INSA που διενεργήθηκε για λογαριασμό της εφημερίδας Bild) δείχνει ότι 10,9 εκατομμύρια άνθρωποι, δηλαδή το 18% του πληθυσμού, θα ψήφιζαν το AfD.
Δείχνει επίσης ότι 15,7 εκατομμύρια άνθρωποι, ή το 26% του πληθυσμού, δήλωσαν ότι είναι ανοιχτοί στο να ψηφίσουν το κόμμα.

Η δημοσκόπηση τοποθετεί το AfD στην τρίτη θέση, ακριβώς πίσω από τους Σοσιαλδημοκράτες (SPD), οι οποίοι βρίσκονται στο 20%.
Οι Χριστιανοδημοκράτες (CDU/CSU) βρίσκονται στην πρώτη θέση με 28%.
Οι Πράσινοι, εν τω μεταξύ, κατρακύλησαν στο χαμηλότερο δημοσκοπικό τους αποτέλεσμα από το 2018 και βρίσκονται πλέον στο 13%.

Οι Γερμανοί γίνονται όλο και πιο δεκτικοί στις θέσεις του AfD για τη μαζική μετανάστευση, καθώς η αριστερή κυβέρνηση προχωρά σε απελευθέρωση των μεταναστευτικών νόμων και πολιτογράφηση εκατομμυρίων αλλοδαπών ως Γερμανών πολιτών, μια κίνηση που θα ωφελήσει σημαντικά αυτά τα αριστερά κόμματα στις δημοσκοπήσεις. Η Γερμανία έχει σημειώσει ρεκόρ αύξησης του πληθυσμού, με σχεδόν 1,5 εκατομμύριο μετανάστες να καταφθάνουν το 2022. Μέχρι στιγμής, ο αριθμός αυτός δεν δείχνει σημάδια επιβράδυνσης το 2023, καθώς πάνω από 160.000 μετανάστες έφτασαν στη χώρα τους πρώτους τρεις μήνες του τρέχοντος έτους.

Το κόστος της μαζικής μετανάστευσης γίνεται επίσης σιγά-σιγά δύσκολο να αγνοηθεί, καθώς τα σχολεία γίνονται χαοτικά και υποστελεχωμένα, οι τιμές των κατοικιών εκτοξεύονται στα ύψη λόγω του μεγαλύτερου ανταγωνισμού, και η σοβαρή εγκληματικότητα στην οποία εμπλέκονται αλλοδαποί συνεχίζει να μαστίζει τη χώρα.
Η γερμανική κυβέρνηση υποστηρίζει ότι η μαζική μετανάστευση είναι απαραίτητη για τη διάσωση του προϋπολογισμού της χώρας και την πληρωμή των συντάξεων, αλλά τα στοιχεία δείχνουν ότι η κυβέρνηση σχεδιάζει να δαπανήσει 36 δισ. ευρώ μόνο το 2023 για τους μετανάστες για στέγαση, ένταξη και κοινωνικές παροχές, υπονομεύοντας σημαντικά αυτό το επιχείρημα.

Το AfD αντλεί επίσης υποστήριξη λόγω της αντίθεσής του στις κυρώσεις κατά της Ρωσίας, οι οποίες, όπως υποστηρίζει, αποδυναμώνουν τη γερμανική οικονομία και οδηγούν σε αποβιομηχανοποίηση.
Ταυτόχρονα, το AfD έχει αντιταχθεί σθεναρά σε πρόταση της κυβέρνησης συνασπισμού για την απαγόρευση στους ιδιοκτήτες σπιτιών να αγοράζουν νέα συστήματα θέρμανσης με φυσικό αέριο και πετρέλαιο, κάτι που, όπως υποστηρίζουν οι ειδικοί, θα κοστίσει εκατοντάδες εκατομμύρια.

Το ίδιο το κόμμα AfD απειλείται εδώ και καιρό με πλήρη απαγόρευση, και καθώς το κόμμα αυξάνει τη δημοτικότητά του, τα κόμματα του κατεστημένου ενδέχεται να διπλασιάσουν τις προσπάθειές τους για την απομάκρυνσή του από τη δημοκρατική αρένα.

Ο πρώην πολιτικός του AfD, George Pazoderski, έγραψε στο Twitter: «Τώρα που το AfD βρίσκεται στο 18%, σύντομα θα ξεκινήσει η γνωστή συζήτηση για αντισυνταγματικότητα και απαγόρευση του κόμματος, που θα διεξάγεται από τους συνήθεις υπόπτους, με την υποστήριξη του ÖRR (γερμανικός ραδιοτηλεοπτικός φορέας) και των σχετικών φιλοκυβερνητικών μέσων ενημέρωσης».


www.bankingnews.gr