GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Ξέφυγε η κατάσταση στη Γαλλία - Φωτιές, καταστροφές και πλιάτσικο - Νεκρός 19χρονος διαδηλωτής

Εκτός ελέγχου έχει τεθεί η κατάσταση στη Γαλλία, με την πρωθυπουργό Ελιζαμπέτ Μπορν να ανακοινώνει πριν λίγο την ανάπτυξη τεθωρακισμένων ...




Εκτός ελέγχου έχει τεθεί η κατάσταση στη Γαλλία, με την πρωθυπουργό Ελιζαμπέτ Μπορν να ανακοινώνει πριν λίγο την ανάπτυξη τεθωρακισμένων οχημάτων της αστυνομίας για την αντιμετώπιση των βίαιων επεισοδίων.

Θα αναπτυχθούν επίσης «πρόσθετες κινητές δυνάμεις», ανέφερε το γραφείο της πρωθυπουργού στο Γαλλικό Πρακτορείο, προσθέτοντας ότι «εκδηλώσεις μεγάλης κλίμακας (..) που ενδέχεται να ελλοχεύουν κινδύνους για τη δημόσια τάξη ανάλογα με τις καταστάσεις ανά περιοχή» θα ακυρωθούν.

Οι αποφάσεις αυτές αποτελούν μέρος των μέτρων που εγκρίθηκαν κατά τη διάρκεια της διυπουργικής επιτροπής αντιμετώπισης κρίσεων που συνεδρίασε το μεσημέρι στο υπουργείο Εσωτερικών υπό την ηγεσία του προέδρου Μακρόν.


Νεκρός διαδηλωτής 

Ένας 19χρονος έχασε τη ζωή του το βράδυ της Πέμπτης στη Γαλλία όταν πήδηξε από κτίριο κατά την διάρκεια των βίαιων επεισοδίων που έχουν ξεσπάσει μετά τον θανάτου ενός 17χροου από πυρά αστυνομικού.

Αυτό ανακοίνωσε σήμερα η τηλεόραση BFM, επικαλούμενη το την εισαγγελία της Ρουέν, στη βόρεια Γαλλία.

Σταματούν τα ΜΜΜ σε όλη τη Γαλλία

Ο υπουργός Εσωτερικών Gérald Darmanin ζήτησε την Παρασκευή από τους νομάρχες να σταματήσουν τα λεωφορεία και τα τραμ σε όλη τη Γαλλία από τις 21:00, σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών.
Ο υπουργός τους ζήτησε επίσης «να λαμβάνουν συστηματικά εντολές απαγόρευσης πώλησης και μεταφοράς» πυροτεχνημάτων, κουτιών βενζίνης, οξέων και εύφλεκτων/χημικών προϊόντων.

Ο αρχηγός της αστυνομίας του Μπους-ντου-Ρον απαγόρευσε οποιαδήποτε διαδήλωση στο κέντρο της Μασσαλίας την Παρασκευή. Το Reuters αναφέρει ότι όλα τα μέσα μαζικής μεταφοράς στη Μασσαλία θα σταματήσουν επίσης από τις 19:00 τοπική ώρα.

«Ακολουθώντας τις συστάσεις της Νομαρχίας μετά τα γεγονότα των τελευταίων νυχτών, το συγκοινωνιακό δίκτυο θα σταματήσει να λειτουργεί σήμερα το βράδυ στη Μπορτνό από τις 9 μ.μ.
Οι τελευταίες αναχωρήσεις τραμ και λεωφορείων θα σας κοινοποιηθούν κατά τη διάρκεια της ημέρας. Σας ευχαριστούμε για την κατανόησή σας», αναφέρει η ανακοίνωση των επαγγελματιών στα ΜΜΜ.


πηγη