GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Ο Φίλης υπαινίσσεται νοθεία στις εκλογές μέσω... Predator και εμβολίων

Ο ΣΥΡΙΖΑ στήνει δικό του μηχανισμό επαλήθευσης Κλίμα αμφισβήτησης των εκλογικών αποτελέσματων καλλιέργησε ο υποψήφιος βουλευτής Α' Αθ...


Ο ΣΥΡΙΖΑ στήνει δικό του μηχανισμό επαλήθευσης

Κλίμα αμφισβήτησης των εκλογικών αποτελέσματων καλλιέργησε ο υποψήφιος βουλευτής Α' Αθηνών με τον ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Φίλης λίγα εικοσιτετραώρα πριν από την κρίσιμη εκλογική αναμέτρηση της 21ης Μαΐου.

Μετά τις επανειλημμένες δηλώσεις αμφισβήτησης των δημοσκοπήσεων - που στο σύνολό τους προβλέπουν νίκη της Νέας Δημοκρατίας - ο πρώην υπουργός επιβεβαιώσε σε τηλεοπτική εκπομπή ότι η Κουμουνδούρου έχει στήσει μηχανισμό παρακολούθησης και επαλήθευσης των εκλογικών αποτελεσμάτων σημειώνοντας πως στον ΣΥΡΙΖΑ δεν εμπιστεύονται την κυβέρνηση.

Συγκεκριμένα, μιλώντας στο MEGA, όταν ρωτήθηκε αν μέσω αυτού του συστήματος ο ΣΥΡΙΖΑ θα αμφισβητήσει τα αποτελέσματα, αναφέρθηκε στις παρακολουθήσεις και ότι η κυβέρνηση της ΝΔ «είναι αδίστακτη και μπορεί να κάνει πολλά πράγματα».

«Άρα μου λέτε ότι μπορεί να το αμφισβητήσετε το αποτέλεσμα» τον ρώτησε η δημοσιογράφος Νίκη Λυμπεράκη και ακολούθησε ο εξής διάλογος:

Φίλης: Όχι, δεν θέλουμε να αμφισβητήσουμε τίποτα. Θέλουμε να πάρουμε τα μέτρα μας να μην συμβεί τίποτα. Και θα τα πάρουμε. Παντού θα υπάρχουν εκλογικοί αντιπρόσωποι και παντού θα υπάρχει μια δικιά μας δυνατότητα ελέγχου των αποτεκλεσμάτων...

Δημοσιογράφος: Άρα δεν εμπιστεύεστε τη λειτουργία του υπουργείου Εσωτερικών και της εταιρείας που τρέχει τις εκλογές...

Φίλης: Δεν εμπιστευόμαστε την κυβέρνηση Μητσοτάκη η οποία έχει αποδείξει ότι με το predator έχει κάνει μια συνωμοσία σε βάρος των δικαιωμάτων των πολιτών και έχει χρησιμοποιήσει ακόμα και την ειδοποίηση του εμβολίου...

Οι απόψεις Φίλη προκάλεσαν την παρέμβαση του Κωστή Χατζηδάκη ο οποίος βρισκόταν στο πάνελ και ρώτησε δηκτικά τον κ. Φίλη αν η ΝΔ θα χρησιμοποιήσει τα εμβόλια για να αλλαξει τα ψηφοδέλτια στις κάλπες. «Αυτά δεν είναι σοβαρά πράγματα» ανέφερε ο κ. Χατζηδάκης.

Ο κ. Φίλης επανήλθε στο θέμα της αμφισβήτησης των αποτελεσμάτων και είπε ότι στόχος της Κουμουνδούρου είναι να διασταυρώνει τα στοιχεία που θα βγάζει το υπουργείο και ό,τι δεν είναι ακριβές θα το καταγγείλουν. «Θα κάνουμε ένσταση αν χρειαστεί και το υπουργείο είναι υποχρεωμένο να την εξετάσει» ανέφερε.

Η πολιτική αντιπαράθεση Φίλη - Χατζηδάκη συνεχίστηκε με βαρείς προσωπικούς χαρακτηρισμούς καθώς το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήρισε «ανδρείκελο» τον υπουργό Ενέργειας και τον Κ. Χατζηδάκη να του απαντά ότι δεν περίμενε από τον κ. Φίλη να πέσει τόσο χαμηλά.

πηγη