GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Αυτές είναι όλες οι χώρες στον κόσμο που διαθέτουν μαχητικά αεροσκάφη F16 – Ποια θα ενισχύσει την Ουκρανία

Μένει να δούμε ποιος θα προμηθεύσει την Ουκρανία με F-16 Ο Αμερικανός πρόεδρος Joe Biden κατά τη σύνοδο των G7 στην Ιαπωνία έδωσε την έγκ...


Μένει να δούμε ποιος θα προμηθεύσει την Ουκρανία με F-16

Ο Αμερικανός πρόεδρος Joe Biden κατά τη σύνοδο των G7 στην Ιαπωνία έδωσε την έγκρισή του σε άλλες χώρες να παραδώσουν στην Ουκρανία μαχητικά αεροσκάφη F-16 που κατασκευάζονται από την αμερικανική εταιρεία Lockheed Martin.
Όπως σημειώνει η Statista, η παράδοση αυτών των αεροσκαφών που αναπτύχθηκαν τη δεκαετία του 1970 και χρησιμοποιούνται σήμερα από 25 χώρες, είχε μέχρι στιγμής μπλοκαριστεί από την Ουάσιγκτον.
Εάν αυτές οι παραδόσεις γίνουν πραγματικότητα, θα επιτρέψει στο Κίεβο να αναπληρώσει τις αεροπορικές του δυνατότητες μάχης, μετά την απώλεια των περίπου 60 από τα περίπου 100 μαχητικά αεροσκάφη που διέθετε στην αρχή της ρωσικής στρατιωτικής επιχείρησης.

Μένει να δούμε ποιος θα προμηθεύσει την Ουκρανία με F-16

Ως η χώρα παραγωγής με το μεγαλύτερο απόθεμα (936 ενεργά αεροσκάφη), οι ΗΠΑ έχουν ωστόσο ήδη δεσμευτεί να συμμετάσχουν μόνο στην εκπαίδευση Ουκρανών πιλότων για τη χρήση του F-16.
Όπως δείχνουν τα στοιχεία του διαγράμματός μετά τους Αμερικανούς, έρχεται η Τουρκία που έχει τα περισσότερα F-16 (243 αεροσκάφη).
Ακολουθούν το Ισραήλ (224), η Αίγυπτος (218), η Νότια Κορέα (167), η Ελλάδα (153) και η Ταϊβάν (136 και 66 παραγγελία).
Μαζί με τις Ηνωμένες Πολιτείες, αυτές οι χώρες κατέχουν τα τρία τέταρτα του παγκόσμιου στόλου F-16.
Άλλες ευρωπαϊκές χώρες έχουν επίσης αρκετές δεκάδες F-16 σε απόθεμα, όπως το Βέλγιο (52), η Πολωνία (48), η Δανία (43) και η Ολλανδία (29).


www.bankingnews.gr