GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Eurovision: Αυτά είναι τα 5 μέλη της ελληνικής επιτροπής που έδωσαν «4» στην Κύπρο - «Υπάρχει αντικυπριακό κλίμα στην ΕΡΤ»

Εξαιτίας της ψηφοφορίας της ελληνικής επιτροπής έγινε... χαμός στα social media ενώ ο Κωνσταντίνος Χριστοφόρου έκανε λόγο για «αντικυπρια...


Εξαιτίας της ψηφοφορίας της ελληνικής επιτροπής έγινε... χαμός στα social media ενώ ο Κωνσταντίνος Χριστοφόρου έκανε λόγο για «αντικυπριακό κλίμα» στην ΕΡΤ υποστηρίζοντας πως πίσω από τη χαμηλή βαθμολογία υπάρχει «σκοπιμότητα». Σχολίασε πως πως αυτό που συνέβη ήταν «κομπλεξικό» και τα μέλη της επιτροπής ήταν για... αναπληρωματικοί

Θύελλα αντιδράσεων προκάλεσε το «4» που έδωσε η ελληνική επιτροπή στη συμμετοχή της Κύπρου στην Eurovision 2023. Το ελληνικό κοινό έδωσε «12» στον Andrew Lambrou και το «Break a broken heart», τη στιγμή που η επιτροπή έδωσε άριστα στο Βέλγιο και το «Because of You».

Eurovision 2023 - «Αντικυπριακό κλίμα στην ΕΡΤ»

«Ήταν λάθος, έχει γίνει και από την κυπριακή μεριά στο παρελθόν, όχι τόσο "χοντρά" με "τεσσάρι", αλλά ήταν μια κακή συμμετοχή. Το "χοντρό" της υπόθεσης ήταν πως ενώ πήρε 4 η Κύπρος περίμενες να δεις 8, 10 και 12 σε μία από τις προφανείς χώρες όπως το Ισραήλ, η Σουηδία, η Φινλανδία. Όταν δίνεις το 8άρι και το 12άρι στο Βέλγιο και την Πορτογαλία εγώ θεωρώ πως υπάρχει σκοπιμότητα» είπε ο Κωνσταντίνος Χριστοφόρου στο STAR.

«Είναι μερικά πράγματα που ξέρουμε και δεν έχουμε αποδείξεις. Θεωρώ πως τα τελευταία τρία χρόνια υπάρχει ένα αντικυπριακό κλίμα στην ΕΡΤ από συγκεκριμένους κύκλους. Το έχω βιώσει και εγώ. Όχι από τον πρόεδρο που νομίζω πως χειραγωγείτε. Θεώρησαν πως γιατί να πηγαίνει η Κύπρος καλά. Είναι λίγο κομπλεξικό. Δηλαδή ο μικρός ο δικός μας δεν πήγε καλά, γιατί να πάει ο άλλος. Λειτουργεί αυτό το πράγμα στην ΕΡΤ τα τελευταία χρόνια», ανέφερε. 

«Ψήφισαν με δηθενιά»

«Η επιτροπή ήταν άκυρη, εκτός από τον Νίκο Νικολακόπουλο τον οποίο εκτιμώ ιδιαιτέρως. Οι υπόλοιποι θα έπρεπε να είναι σε μία επιτροπή των 30-35 ατόμων, αναπληρωματικοί και ίσως. Υπάρχουν πολλοί άλλοι. Θεωρώ ότι ψήφισαν με "δηθενιά" και όταν έχεις εξουσία στα χέρια σου φαίνεται ή το κόμπλεξ ή η ασχετοσύνη. Δεν ήταν τυχαίο, υπήρχε σκοπιμότητα», υποστήριξε. 

«Η Κύπρος βοήθησε τον Βίκτωρα αλλά είχε ένα ελάττωμα. Η ηλικία του, δεν ήταν έτοιμος γι αυτό το πράγμα. Ήταν ένα γλυκύτατο πλάσμα που έκανε ότι μπορούσε», ανέφερε ο Κωνσταντίνος Χριστοφόρου. 


Eurovision 2023 - Ψηφοφορία της ελληνικής επιτροπής

Την κριτική επιτροπή για την Ελλάδα στην Eurovision 2023 αποτέλεσαν οι ακόλουθοι:


Χρήστος Γιακουμόπουλος (γενικός διευθυντής Galaxy)

Τάκης Γιαννούτσος (ραδιοφωνικός παραγωγός Pepper)

Νικόλαος Νικολακόπουλος (πρόεδρος επιτροπής, διευθυντής My Radio)

Κλαούντια Ματόλα (ραδιοφωνική παραγωγός Κόσμος)

Ευανθία Θεοτοκάτου (ραδιοφωνική παραγωγός Εν Λευκώ) 


Τελική δεκάδα επιτροπής:


12 βαθμοί – Βέλγιο

10 βαθμοί – Πορτογαλία

8 βαθμοί – Ισραήλ

7 βαθμοί – Αυστρία

6 βαθμοί – Σουηδία

5 βαθμοί – Αυστραλία

4 βαθμοί – Κύπρος

3 βαθμοί – Αλβανία

2 βαθμοί – Ελβετία

1 βαθμός – Σερβία


πηγη