GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Στη Κ.Σακελλαροπούλου ο Κ.Μητσοτάκης – Παίρνει τη διερευνητική εντολή

Ο πρωθυπουργός σύμφωνα με πληροφορίες θα παραδώσει μέσα στην ημέρα τη διερευνητική εντολή χωρίς να την αξιοποιήσει Συνάντηση με την Πρόεδ...


Ο πρωθυπουργός σύμφωνα με πληροφορίες θα παραδώσει μέσα στην ημέρα τη διερευνητική εντολή χωρίς να την αξιοποιήσει

Συνάντηση με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, έχει αυτή την ώρα ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης προκειμένου να παραλάβει την διερευνητική εντολή για σχηματισμό κυβέρνησης μετά τον εκλογικό θρίαμβο της Νέας Δημοκρατίας στις κάλπες της Κυριακής.

Αμέσως μετά και εντός της ημέρας, ο πρωθυπουργός αναμένεται να τηλεφωνήσει στους πολιτικούς αρχηγούς για να τους ενημερώσει για την πρόθεση του να προχωρήσει τις διαδικασίες. Οι πρώτοι που θα λάβουν τηλεφωνήματα είναι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης, ενώ μένει να φανεί, αν ο πρωθυπουργός θα τηλεφωνήσει και στον ΓΓ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα και τον πρόεδρο της Ελληνικής Λύσης Κυριάκο Βελόπουλο.

Ο σχεδιασμός του Μεγάρου Μαξίμου είναι σαφής πάντως: ως το τέλος της εβδομάδας, το πολύ ως την αρχή της επόμενης, ο κ. Μητσοτάκης δύναται να παραδώσει τα ηνία σε υπηρεσιακή κυβέρνηση υπό τον πρόεδρο του Ελεγκτικού Συνεδρίου Γιάννη Σαρμά, θα ακολουθήσουν οι δύο συνεδριάσεις της Βουλής για την εκλογή Προέδρου και την ορκωμοσία των βουλευτών, η οποία θα διαλυθεί αμέσως λόγω της αδυναμίας παροχής ψήφου εμπιστοσύνης σε κάποια κυβέρνηση. Υπό αυτό το πρίσμα, τηρούνται και τα συνταγματικά minima, ώστε η χώρα να οδηγηθεί σε δεύτερες εκλογές στις 25 Ιουνίου, αντί για τις 2 Ιουλίου που αρχικά σχεδιαζόταν.

«Όσο το συντομότερο, τόσο το καλύτερο», σχολίαζε χθες στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού. Μάλιστα, ο κ. Μητσοτάκης φέρεται να αποκάλυψε τον σχεδιασμό του στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Νίκο Ανδρουλάκη, κατά τη χθεσινή τηλεφωνική τους επικοινωνία.

Η συνάντηση Σακελλαροπούλου-Τασούλα

Προηγήθηκε η συνάντηση που είχε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου με τον πρόεδρο της Βουλής Κωνσταντίνο Τασούλα, ο οποίος την ενημέρωσε για τη δύναμη των κομμάτων στη Βουλή που προέκυψε τις εκλογές της 21ης Μαΐου.

Η Κατερίνα Σακελλαρόπουλου από την πλευρά της τόνισε πως είναι πολύ ευχάριστο ότι κύλησε ομαλά η διαδικασία των εκλογών σε ένα πλαίσιο Δημοκρατίας, ότι δεν ξεπεράστηκαν τα όρια της έντασης και ότι κύλησαν όλα ομαλά. «Το Σύνταγμα έχει με μεγάλη σαφήνεια τα πράγματα, θα ακολουθηθούν οι διαδικασίες κατά γράμμα», κατέληξε η κυρία Σακελλαροπούλου.


πηγη