GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Έκτακτη είδηση: Δεν κράτησε την διερευνητική εντολή ο Τσίπρας

Στο Προεδρικό Μέγαρο έφτασε στις 11:00 το πρωί της Τρίτης ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας για να παραλάβει τη δεύτερη διερευνητι...


Στο Προεδρικό Μέγαρο έφτασε στις 11:00 το πρωί της Τρίτης ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας για να παραλάβει τη δεύτερη διερευνητική εντολή από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου. 

Ο κ. Τσίπρας δεν παρέλαβε τη διερευνητική εντολή ώστε να επισπευστούν οι διαδικασίες για την προσφυγή στις κάλπες στις 25 Ιουνίου. 

«Δεν προκύπτουν οι συσχετισμοί για να υπάρξει κυβέρνηση», ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας στη σύντομη συνομιλία του με την Κατερίνα Σακελλαροπούλου, αναφέροντας ότι για αυτό «δεν θα παραλάβω τη διερευνητική εντολή». 

«Ελπίζω ότι οι επόμενες εκλογές θα μας δώσουν κυβέρνηση αλλά μέχρι τότε πρέπει να ακολουθήσουμε τις διαδικασίες», απάντησε η Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

«Οδυνηρό σοκ το αποτέλεσμα»

«Δεν κράτησα την εντολή, την κατέθεσα στην ΠτΔ καθώς δεν προκύπτουν συσχετισμοί για κυβέρνηση», ανέφερε σε δήλωση του έξω από το Προεδρικό Μέγαρο ο Αλέξης Τσίπρας. «Μια σημαντική ευκαιρία για την αλλαγή του τρόπου που κυβερναάτι η χώρα, με την απλή αναλογική χάθηκε», προσέθεσε, εκτιμώντας ότι αυτή η ευκαιρία «χάθηκε πριν τις εκλογές». 

«Δεν έχω λόγο να κρύψω το οδυνηρό σοκ για το απρόσμενο εκλογικό αποτέλεσμα», συμπλήρωσε τονίζοντας ότι «φοβάμαι για την κοινωνία – ακόμη και για όσους ψήφισαν ΝΔ – ότι διαμορφώνονται συσχετισμοί που αν επαναληφθούν στις επόμενες εκλογές της ενισχυμένης αναλογικής θα δημιουργήσουν συνθήκες ασφυκτικές για τη δημοκρατία». 

Ο κ. Τσίπρας έκανε λόγο για μια κυβέρνηση «που στην πρώτη τετραετία έδειξε οτι δεν σέβεται το κράτος δικαίου, τη δημοκρατία και τον πλουραλισμό». «Φανταστείτε έναν παντοδύναμο ανεξέλεγκτο ηγεμόνα πρωθυπουργό, αν αποτυπωθούν αυτοί οι συχετισμοί», είπε χαρακτηριστικά.  

Θέτοντας το διακύβευμα της νέας προεκλογικής περιόδου τόνισε: «Να δούμε πως θα αποτρέψουμε την επανάληψη αυτών των συσχετισμών».

«”Αναλαμβάνω την ευθύνη” σημαίνει “στέκομαι και δίνω τη μάχη”»

«Θα ασχοληθούμε με τις πληγές της κοινωνίας. Δεν έχουμε άλλη επιλογή» προσέθεσε, αναλαμβάνοντας την ευθύνη της ήττας και ξεκαθαρίζοντας ότι θα «σταθεί και θα δώσει τη μάχη». Ο κ. Τσίπρας, μάλιστα, ζήτησε συγγνώμη «από τους ανθρώπους που πληγώσαμε, από φίλους, μαχητές, αγωνιστές και ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ». «Θα δώσουμε μαζί όρθιοι τη νέα μάχη» επεσήμανε.

«Οι νίκες έχουν πολλούς πατεράδες, αλλά οι ήττες έναν. Στο δικό μου ηθικό λεξιλόγιο, “αναλαμβάνω την ευθύνη” σημαίνει “στέκομαι και δίνω τη μάχη”», ανέφερε χαρακτηριστικά, θέτοντας τον στόχο «ο ΣΥΡΙΖΑ και η αριστερά να παραμείνει ο βασικός κορμός των λαϊκών αγώνων και διεκδικήσεων».

πηγη