GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Τραβήξτε το μακρύ σας χέρι από τις τσέπες μας!

Δελτίο Τύπου    Πέμπτη, 18 Μαΐου 2023   Τραβήξτε το μακρύ σας χέρι από τις τσέπες μας!   Ο Κατρούγκαλος εκφράζει τον κόκκινο κρατισμό.  H...


Δελτίο Τύπου 
 
Πέμπτη, 18 Μαΐου 2023

 

Τραβήξτε το μακρύ σας χέρι από τις τσέπες μας!
 
Ο Κατρούγκαλος εκφράζει τον κόκκινο κρατισμό. H φορομπηχτική πολιτική του, όταν ο ΣΥΡΙΖΑ διέλυε την οικονομία, με τον κεφαλικό φόρο για τους ελεύθερους επαγγελματίες και τις υπέρογκες ασφαλιστικές εισφορές 20% επί των εσόδων, οδήγησε σε λουκέτο χιλιάδες ατομικές επιχειρήσεις ελεύθερων επαγγελματιών ενώ το μόνο που τροφοδότησε ήταν οι «μαύρες» συναλλαγές.

Όμως, αντίπαλον δέος στη συριζαϊκή φοροεπιδρομή δεν είναι η ΝΔ. Η ΝΔ εκφράζει τον μπλε κρατισμό και την νεοδημοκρατική φοροεπιδρομή, όχι μόνο στους ελεύθερους επαγγελματίες, αλλά σε κάθε πολίτη.  Η Ελλάδα είναι ένα από τα ελάχιστα κράτη στον δυτικό κόσμο, στο οποίο οι πολίτες δεν μπορούν να επιλέξουν ελεύθερα τον ασφαλιστικό τους φορέα, αλλά είναι υποχρεωμένοι να πληρώνουν ασφαλιστικές εισφορές σε ένα μόνο κρατικό ταμείο, χωρίς να γνωρίζουν ούτε πότε θα συνταξιοδοτηθούν ούτε πόση σύνταξη θα πάρουν, ενώ το επίπεδο των υπηρεσιών υγείας που τους προσφέρεται είναι άθλιο.

Η ΕΘΝΙΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ προτείνει τη μετατροπή του κλεπτοκρατικού, δήθεν αναδιανεμητικού συστήματος που ισχύει στην χώρα, σε ανταποδοτικό κεφαλαιοποιητικό, στο οποίο κάθε πολίτης θα μπορεί να επιλέγει ελεύθερα ασφαλιστικό φορέα, κρατικό ή ιδιωτικό, ανάλογα με τις ανάγκες του, με ξεχωριστά συμβόλαια ζωής και υγείας, έτσι ώστε οι συντάξεις να καταβάλλονται, στην ηλικία που προτιμάει ο καθένας, από το ποσό που έχει σχηματιστεί στον προσωπικό του ασφαλιστικό «κουμπαρά».

Για την αντιμετώπιση της μαύρης οικονομίας, η ΕΘΝΙΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ προτείνει την υιοθέτηση ενός απλού και αποτελεσματικού φορολογικού συστήματος FLAT TAX 15%. Νομικά και φυσικά πρόσωπα θα φορολογούνται με 15% στα καθαρά έσοδα, τα οποία προκύπτουν αφού αφαιρεθούν όλα τα έξοδα. Ο Φ.Π.Α. Θα είναι 15% εκτός από τα είδη πρώτης ανάγκης που θα έχουν Φ.Π.Α. 9%. Έτσι ο πολίτης θα έχει κίνητρο να ζητάει αποδείξεις από τους πάντες, διότι θα τις περάσει στα έξοδά του και θα εκπέσουν από το φορολογητέο εισόδημα, οπότε η φοροδιαφυγή θα καταστεί ασύμφορη.

ΣΥΡΙΖΑ και Νέα Δημοκρατία μπορεί να διαφέρουν σε λεπτομέρειες, όμως στην ουσία εκφράζουν την ίδια οθωμανοσοβιετική κρατικιστική αντίληψη: το κράτος έχει συνέχεια το μακρύ του χέρι στην τσέπη των παραγωγικών Ελλήνων, υπερφορολογώντας τους, για να έχει «μπαγιόκο» να μοιράζει επιδόματα σε δήθεν «ευπαθείς και ευάλωτους» με αντάλλαγμα την ψήφο τους. Καιρός είναι να το τραβήξει.

 

 

Η ΕΘΝΙΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ είναι ο συνασπισμός της ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΞΑΝΑ του Θάνου Τζήμερου και της ΝΕΑΣ ΔΕΞΙΑΣ του Φαήλου Κρανιδιώτη, οι οποίοι ένωσαν τις δυνάμεις τους ώστε, στις επόμενες εκλογές, ο φιλελεύθερος πατριωτισμός να αποκτήσει θεσμική παρουσία στη Βουλή και να προωθήσει ουσιαστικές, δομικές μεταρρυθμίσεις.

.