GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Α.Σκέρτσος για γερμανικές αποζημιώσεις: «Το θέμα αφορά το παρελθόν – Ας τις ξεχάσουμε, προέχει η... κλιματική κρίση»!

«Εμείς είμαστε μια κυβέρνηση που κοιτάμε προς τα μπρος»! «Νομίζω ότι πρέπει να κοιτάξουμε μπροστά και όχι προς τα πίσω. Μιλάτε για μια υπ...


«Εμείς είμαστε μια κυβέρνηση που κοιτάμε προς τα μπρος»!

«Νομίζω ότι πρέπει να κοιτάξουμε μπροστά και όχι προς τα πίσω. Μιλάτε για μια υπόθεση που αφορά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο», είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος

Δυναμιτίζεται το πολιτικό κλίμα στο δρόμο προς τις βουλευτικές εκλογές της 21ης Μαΐου 2023 με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Άκη Σκέρτσο να βρίσκεται στο επίκεντρο με τις δηλώσεις του για τις γερμανικές αποζημιώσεις.
Ο υπουργός Επικρατείας με τα λεγόμενά του έστειλε μήνυμα παραίτησης από το μείζον ιστορικό θέμα  και ενώ η κυβέρνηση δείχνει ξεκάθαρα αυτοχειρίας, μετά την ομολογία ενοχής του πρωθυπουργού για τις υποκλοπές
Κληθείς να απαντήσει σε ερώτηση για τις γερμανικές αποζημιώσεις ο κ. Σκέρτσος εξέθεσε συνολικά την κυβέρνηση αλλά και παρέκαμψε μία πάγια ελληνική θέση, περί διεκδίκησής τους, παρά τα διαχρονικά προβλήματα και τα εμπόδια που κατά καιρούς υπήρξαν.
Ερωτηθείς, σε παρέμβασή στον τηλεοπτικό σταθμό TRT για το ιδιαιτέρως ευαίσθητο για όλους τους Έλληνες ο Άκης Σκέρτσος πέταξε τη βόμβα: «Πρέπει να κοιτάμε μπροστά και όχι πίσω».
Συγκεκριμένα, στην τελευταία ερώτηση της συνέντευξης, ο δημοσιογράφος Σωτήρης Πολύζος αναφέρεται στο βιβλίο «Γιαβόλ» του Γ. Χαρβαλιά για τις γερμανικές αποζημιώσεις και το κατοχικό δάνειο, που υπολογίζεται σε 50 δισ. ευρώ.
Ρώτησε ο δημοσιογράφος: «Γιατί καμία κυβέρνηση δεν ήρθε σε συνεννόηση με τα κόμματα της αντιπολίτευσης – να έχουμε μια ομόφωνη απόφαση στη Βουλή – και να πούμε ότι πάμε να το διεκδικήσουμε».

Σκέρτσος: Να κοιτάξουμε μπροστά όχι πίσω

Ο Άκης Σκέρτσος υποστήριξε πως «Νομίζω ότι πρέπει να κοιτάξουμε μπροστά και όχι προς τα πίσω. Μιλάτε για μια υπόθεση που αφορά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.
Δεν την απαξιώνω» και συνέχισε λέγοντας πως πρέπει «να αφιερώσουμε όλες μας τις δυνάμεις» σε θέματα όπως «η κλιματική κρίση, η ψηφιακή επέλαση, είναι προβλήματα που έχουν να κάνουν με την προσέλκυση καλών επενδύσεων στην Ευρώπη – να μην χάσουμε την παραγωγική μας βάση.
Νομίζω ότι αν αναλωνόμαστε σε ζητήματα τα οποία αφορούν το παρελθόν, χάνουμε τη μάχη για το μέλλον».

Ολόκληρη η απάντηση Σκέρτσου:

«Νομίζω ότι πρέπει να κοιτάξουμε μπροστά και όχι προς τα πίσω. Μιλάτε για μια υπόθεση που αφορά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.
Δεν την απαξιώνω, ούτε την υποβαθμίζω αλλά αυτή τη στιγμή η Ελλάδα και η Ευρώπη πολύ σημαντικές, μείζονες προκλήσεις, που έρχονται από το μέλλον.
Είναι η κλιματική κρίση, είναι η ψηφιακή επέλαση, είναι προβλήματα που έχουν να κάνουν με την προσέλκυση καλών επενδύσεων στην Ευρώπη – να μην χάσουμε την παραγωγική μας βάση.
Νομίζω ότι αν αναλωνόμαστε σε ζητήματα τα οποία αφορούν το παρελθόν, χάνουμε τη μάχη για το μέλλον.
Και πρέπει να αφιερώσουμε όλες μας τις δυνάμεις σε αυτή την προσπάθεια.
Εμείς είμαστε μια κυβέρνηση που κοιτάμε προς τα μπρος και, προφανώς, χτίζουμε με πατριωτική ευθύνη – με υπεύθυνο πατριωτισμό – μια πιο ισχυρή Ελλάδα».

Εθνικό Συμβούλιο Διεκδίκησης Γερμανικών Οφειλών: Να τον αποδοκιμάσει ο Μητσοτάκης

Θυελλώδεις είναι οι αντιδράσεις για τις δηλώσεις του Άκη Σκέρτσου, σχετικά με τις γερμανικές αποζημιώσεις. Μετά την αντιπολίτευση, ήταν η σειρά του Εθνικού Συμβουλίου Διεκδίκησης Γερμανικών Οφειλών – Επανορθώσεων να στηλιτεύσει τα λεγόμενα του κυβερνητικού εκπροσώπου, μέσω του Αριστομένη Συγγελάκη.
Ο συγγραμματέας του Συμβουλίου κάλεσε τον πρωθυπουργό να αποδοκιμάσει δημόσια τον εκπρόσωπό του, τονίζοντας ότι η Γερμανία μπορεί κάλλιστα να εκμεταλλευτεί με βλαβερό για τα εθνικά συμφέροντα, τρόπο, την αρχική τοποθέτηση Σκέρτσου. «Είμαστε εξοργισμένοι όλοι από αυτές τις ανιστόρητες, αναθεωρητικές και προσβλητικές προς τη μνήμη των θυμάτων της Κατοχής και επιζήμιες προς τη χώρα, δηλώσεις».
«Για πρώτη φορά ένας κυβερνητικός εκπρόσωπος κάνει μια τόσο αισχρή τοποθέτηση, την οποία σήμερα με μια κυβίστηση επιχειρεί να διορθώσει.
Η βλάβη και η εκμετάλλευση που θα τύχει από τη Γερμανία η αρχική του τοποθέτηση είναι όνειδος και ο πρωθυπουργός, που κατάγεται από την αιματοβαμμένη Κρήτη, οφείλει δημόσια και με οξύτητα να τον αποδοκιμάσει», ανέφερε χαρακτηριστικά στον Αθήνα 98,4 ο Αριστομένης Συγγελάκης.

πηγη