GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Παραμένει στη φυλακή ο Φρέντυ Μπελέρης

Συνεχίζει να προκαλεί η Αλβανία στην υπόθεση του εκλεγμένου δημάρχου Χειμάρρας,  Φρέντη Μπελέρη, όπως και του συνεργάτης του Παντελής Κοκ...


Συνεχίζει να προκαλεί η Αλβανία στην υπόθεση του εκλεγμένου δημάρχου Χειμάρρας,  Φρέντη Μπελέρη, όπως και του συνεργάτης του Παντελής Κοκαβέση,

«Η παράταση της κράτησης του Φρέντι Μπελέρη, εκλεγμένου πλέον δημάρχου Χείμαρρας, προσκρούει στο κοινό περί δικαίου αίσθημα και στην ευρωπαϊκή αντίληψη για το κράτος δικαίου»  αναφέρει το Υπουργείο Εξωτερικών σε ανακοίνωσή του.

Νωρίτερα σήμερα, προτού ανακοινωθεί ότι ο Μπελέρης θα παραμείνει στη φυλακή ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας συναντήθηκε με την ομόλογό του της Αλβανίας, Όλτα Ξάτσκα, στο περιθώριο του ΣΕΥ στις Βρυξέλλες, όπου «τέθηκε το ζήτημα σχετικά με τον εκλεγμένο δήμαρχο Χειμάρρας, Φρέντι Μπελέρη», σύμφωνα με ανάρτηση του ΥΠΕΞ στο twitter.   

Να σημειωθεί ότι θέση για το ζήτημα  έχουν λάβει ήδη ο Πρόεδρος της  Επιτροπής Εξωτερικών υποθέσεων της Γερουσίας των ΗΠΑ, Μπομπ Μενέντεζ,  ο οποίος ανέφερε ότι αυτή η απόφαση θα έχει αρνητική εξέλιξη για την ευρωπαϊκή προοπτική της Αλβανίας.

«Ενώ περιμένουμε τα στοιχεία να αναδυθούν, η Ελληνική κυβέρνηση είχε κάνει ξεκάθαρο ότι αυτό θα είχε αρνητική εξέλιξη για την ευρωπαϊκή προοπτική της Αλβανίας» τόνισε ο Γερουσιαστής των ΗΠΑ. 

πηγη