GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Το Δημόσιο Χρέος των ΗΠΑ

Σπύρος Αξαρλής Το δημόσιο χρέος των ΗΠΑ αυξάνεται σταθερά όλα αυτά τα χρόνια. Από το 2000 έως το 2023, αυξήθηκε από 5,7 τρισεκατομμύρια σ...


Σπύρος Αξαρλής


Το δημόσιο χρέος των ΗΠΑ αυξάνεται σταθερά όλα αυτά τα χρόνια. Από το 2000 έως το 2023, αυξήθηκε από 5,7 τρισεκατομμύρια σε 31,4 τρισεκατομμύρια δολάρια, που είναι περισσότερο από το 100% του ΑΕΠ των ΗΠΑ .

Η πιο μεγάλη αύξηση του εθνικού χρέους των ΗΠΑ σημειώθηκε κατά τη διάρκεια της πανδημίας COVID-19, 4,7 τρισεκατομμύρια δολάρια.
Αυτό το ποσό περιλαμβάνει τις δαπάνες που προκύπτουν από τον νόμο περί ανακούφισης και οικονομικής ασφάλειας για τον κορωνοϊό (CARES), του νόμου για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού των οικογενειών (FFCRA), του νόμου περί ενοποιημένων πιστώσεων και του νόμου για το αμερικανικό σχέδιο διάσωσης του 2021.

Αυτά τα πακέτα περιλάμβαναν μια σειρά από μέτρα οικονομικής στήριξης, συμπεριλαμβανομένων άμεσων πληρωμών σε ιδιώτες, αυξημένα επιδόματα ανεργίας, δάνεια και επιχορηγήσεις για επιχειρήσεις, καθώς και χρηματοδότηση για ιατρικές εγκαταστάσεις και διανομή εμβολίων. Πρόκειται για την ίδια λογική με αυτή των ...

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στην ιστοσελίδα: geoeurope.org


.