GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Τουρκία ώρα μηδέν! Στις κάλπες οι πολίτες

Στις κάλπες προσέρχονται σήμερα 64 εκατομμύρια Τούρκοι ψηφοφόροι σε 81 νομούς Είκοσι χρόνια στην κεντρική πολιτική σκηνή (από το 2003, ότ...


Στις κάλπες προσέρχονται σήμερα 64 εκατομμύρια Τούρκοι ψηφοφόροι σε 81 νομούς

Είκοσι χρόνια στην κεντρική πολιτική σκηνή (από το 2003, όταν έγινε πρωθυπουργός της Τουρκίας) μετρά ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο 69χρονος πρόεδρος της γείτονος (από το 2014) που παίζει ένα από τα μεγαλύτερα στοιχήματα της πολιτικής του καριέρας την Κυριακή, καθώς αναμετράται με τον 74χρονο γνωστό ως «Τούρκο Γκάντι» Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου του Ρεπουμπλικανικού CHP και επικεφαλής της εξακομματικής αντιπολιτευόμενης συμμαχίας (γνωστής και ως «Τραπέζι των Έξι»).

Στις κάλπες προσέρχονται σήμερα 64 εκατομμύρια Τούρκοι ψηφοφόροι σε 81 νομούς για να εκλέξουν πρόεδρο και τους 600 βουλευτές της «Μεγάλης Τουρκικής Εθνοσυνέλευσης». Η ψηφοφορία θα διαρκέσει έως τις 5 το απόγευμα. Η επίσημη ροή των αποτελεσμάτων θα αρχίσει στις 9 το βράδυ.

Ο τρίτος σε δύναμη προεδρικός υποψήφιος, Μουχαρέμ Ιντζέ αποσύρθηκε στη σκιά ροζ σκανδάλου, το όνομά του όμως παραμένει στο ψηφοδέλτιο, ενώ τέταρτος είναι ο εθνικιστής και λαϊκιστής Σινάν Ογάν.

Εάν κανένας δεν συγκεντρώσει τις μισές ψήφους, θα διεξαχθεί β’ γύρος στις 28 Μαΐου μεταξύ των δύο ισχυρότερων υποψηφίων.

Σύμφωνα με την δημοσκόπηση της Τουρκίγε Ραπορού, ο πρόεδρος της αντιπολίτευσης προηγείται κατά 5,5 μονάδες σε σχέση με τον αντίπαλό του Ερντογάν. Ειδικότερα:


Κιλιτσντάρογλου 50,5%

Ερντογάν 45,6%


Επιπλέον, η δημοσκόπηση της Europoll δείχνει ότι επίσης μια διαφορά 5 μονάδων με τον Κιλιτσντάρογλου να περνά μπροστά. Ειδικότερα:


Kιλιτσντάρογλου 51,5%

Ερντογάν 46,2%


Η τρίτη δημοσκόπηση του Ακσόι, δείχνει πως ο Κιλιτσντάρογλου βρίσκεται μπροστά κατά δυο μονάδες και «βλέπει» ότι οι τουρκικές εκλογές θα έχουν και δεύτερο γύρο.


πηγη