GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Οργή στην Αίγυπτο για τη μαύρη Κλεοπάτρα - ''Βροχή'' οι μηνύσεις στο Netflix

Προσβολή της Ιστορίας Είναι το δεύτερο ιστορικό ατόπημα μετά τον «μαύρο Αχιλλέα» Έντονες αντιδράσεις προκάλεσε το τρέιλερ του νέου ιστορι...


Προσβολή της Ιστορίας

Είναι το δεύτερο ιστορικό ατόπημα μετά τον «μαύρο Αχιλλέα»

Έντονες αντιδράσεις προκάλεσε το τρέιλερ του νέου ιστορικού ντοκιμαντέρ του Netflix, «Βασίλισσα Κλεοπάτρα», λόγω της ηθοποιού που επιλέχθηκε να την υποδυθεί.

Ο ρόλος δόθηκε στην 37χρονη Βρετανίδα ηθοποιό Adele James με τους ιστορικούς να εκφράζουν τις αντιρρήσεις τους για το χρώμα του δέρματος της τελευταίας βασίλισσας της Αιγύπτου.

Εδώ και μερικά χρόνια έχει ανοίξει μία συζήτηση στο Hollywood σχετικά με τη σωστή απεικόνιση ιστορικών προσώπων και την αποφυγή του γνωστού whitewashing, δηλαδή της αποτύπωσης ως λευκού ενός προσώπου που προέρχεται από διαφορετική φυλή.

Για την ιστορία, η βασίλισσα Κλεοπάτρα ήταν μέλος της δυναστείας των Πτολεμαίων, μίας ελληνικής οικογένειας, μακεδονικής καταγωγής που έζησε στην Αίγυπτο.

Το Neflix κατηγορείται για blackwashing ενός ιστορικού προσώπου, καθώς και για κουλτούρα ακύρωσης και σκόπιμη παρερμηνεία της ιστορίας.

Το τρέιλερ αναφέρει ότι η Κλεοπάτρα ανήκε στη δυναστεία των Πτολεμαίων, αλλά στη συνέχεια αμφισβητεί την κληρονομιά της.

Σε ένα άλλο σημείο του ντοκιμαντέρ ακούγεται από έναν ειδικό να λέει: «Είναι πιθανό να ήταν Αιγύπτια», ενώ μια άλλη προσθέτει: «Θυμάμαι τη γιαγιά μου να μου λέει ''Δεν με νοιάζει τι σου λένε στο σχολείο, η Κλεοπάτρα ήταν μαύρη''».

Το επίσημο τρέιλερ διάρκειας δύο λεπτών που ανέβηκε στις 12 Απριλίου έχει ήδη συγκεντρώσει πάνω από 1,9 εκατομμύρια προβολές στο YouTube.

Εν τω μεταξύ, το Netflix αναγκάστηκε να απενεργοποιήσει τα σχόλια στο επίσημο τρέιλερ, όταν ξέσπασαν οι αντιδράσεις.

πηγη