GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Αμερικανικό foxnews: Η Αθήνα υποσχέθηκε νέα παρτίδα όπλων στον Ουκρανό υπουργό Άμυνας - Μας πιέζουν αφόρητα οι σύμμαχοι

Γίνεται αντιληπτό ότι οι ΗΠΑ, προσπαθούν να μετακυλήσουν το κόστος ενός πολέμου (στον οποίο η Ελλάδα δεν συμμετέχει ενεργά), στις χώρες τ...


Γίνεται αντιληπτό ότι οι ΗΠΑ, προσπαθούν να μετακυλήσουν το κόστος ενός πολέμου (στον οποίο η Ελλάδα δεν συμμετέχει ενεργά), στις χώρες του ΝΑΤΟ και ειδικά της ΕΕ

Το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο FOX NEWS, ανέφερε πριν λίγο ότι “ ο υπουργός Άμυνας της Ουκρανίας Ολεξίι Ρέζνικοφ επισκέφθηκε την Αθήνα την Πέμπτη στο πλαίσιο τακτικών συναντήσεων με αξιωματούχους από χώρες του ΝΑΤΟ.

Του υποσχέθηκαν ( οι ελληνικές αρχές) περισσότερες αποστολές πυρομαχικών πυροβολικού και φορητών όπλων, πρόσβαση σε ελληνικά στρατιωτικά νοσοκομεία σε Ουκρανούς τραυματίες  και επιπλέον οχήματα μάχης πεζικού BMP της σοβιετικής εποχής”.

Καταρχήν αν αληθεύουν αυτές οι πληροφορίες, τότε θα στείλουμε νέα παρτίδα όπλων στην Ουκρανία, κάτω από αφόρητες πιέσεις των ΗΠΑ και των Ουκρανών, απογυμνώνοντας πιθανόν την δική μας άμυνα.

Πυρομαχικά πυροβολικού, αφού βλήματα των 155 χλ. Ενώ δεν γνωρίζουμε για ποια φορητά όπλα ομιλούμε και από πού θα δοθούν αυτά.

Όσο για τα BMP-1, το ερώτημα το αν θα στείλουμε έξτρα από αυτά που είχε συμφωνηθεί αρχικά να στείλουμε, απογυμνώνοντας τα νησιά μας, που τόσο επιθυμούν οι Τούρκοι.

Όσο για την μεταφορά τραυματιών σε ελληνικά στρατιωτικά νοσοκομεία και την φροντίδα τους, ελπίζουμε και εκεί να γνωρίζουμε κλίνες και δυνατότητες των νοσοκομείων μας.

Γενικά γίνεται αντιληπτό ότι οι ΗΠΑ, προσπαθούν να μετακυλήσουν το κόστος ενός πολέμου (στον οποίο η Ελλάδα δεν συμμετέχει ενεργά), στις χώρες του ΝΑΤΟ και ειδικά της ΕΕ, μιας και υπάρχει θέμα μετά την τραπεζική κρίση.

Οφείλουμε να τονίσουμε σε φίλους και Ουκρανούς, ότι η χώρα  μας συνορεύει με την Τουρκία και όχι με το Λιχνεστάιν, και για αυτό διαθέτουμε έναν ετοιμοπόλεμο στρατό, για κάθε ενδεχόμενο.           

Επίσκεψη Ουκρανού υπουργού Άμυνας και δηλώσεις Παναγιωτόπουλου

Ο Ουκρανός υπουργός Αμυνας Αλεξέι Ρεσνίκοφ δήλωσε την ευγνωμοσύνη της χώρας του προς την κυβέρνηση και τον ελληνικό λαό για την, σε πολλαπλά επίπεδα, υποστήριξη τους στην αντιμετώπιση της ρωσικής εισβολής. Οι πρόσφυγες μας βρίσκουν ένα σπίτι στην Ελλάδα, ανέφερε χαρακτηριστικά

Παράλληλα τόνισε ότι πρέπει να τιμωρηθούν οι εισβολείς, πρέπει να επιβληθούν κυρώσεις.

Ο Ουκρανός υπουργός τόνισε την ανάγκη ενίσχυσης της αμυντικής συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Ουκρανίας, μετά τη νικηφόρα έκβαση του πολέμου, ιδίως στο ζήτημα της αποναρκοθέτησης της αζοφικής θάλασσας, καθώς, όπως είπε, η Ελλάδα έχει μεγάλη εμπειρία και στη θάλασσα και στην ξηρά, ώστε να συνεχισθεί απρόσκοπτα η τροφοδοσία της Αφρικής που έχει αναλάβει η Ουκρανία και προς το παρόν διεξάγεται μέσω ενός πράσινου διαδρόμου υπό τον ΟΗΕ.

Οι ΗΠΑ παραδίδουν επίσης νέους πυραύλους και βόμβες JDAM-ER στην Ουκρανία Οι Ηνωμένες Πολιτείες θα παράσχουν στην Ουκρανία νέα όπλα που δεν έχουν χρησιμοποιηθεί ακόμη στη σύγκρουση.

Παρά τις φαινομενικά τυπικές παραδόσεις, οι Ηνωμένες Πολιτείες φαίνεται να μεταφέρουν νέα πυραυλικά όπλα και συστήματα στην Ουκρανία που δεν έχουν χρησιμοποιηθεί στην Ουκρανία μέχρι στιγμής.

πηγη