GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Ξεκίνησε στη Χάγη η δίκη του πρώην προέδρου του Κοσόβου: Ο Χασίμ Θάτσι κατηγορείται για εγκλήματα πολέμου και κατά της ανθρωπότητας

Ο πόλεμος στο Κοσσυφοπέδιο, έφερε αντιμέτωπες τις σερβικές δυνάμεις με τους Αλβανούς αντάρτες και είχε ως αποτέλεσμα 13.000 θανάτους, οι ...


Ο πόλεμος στο Κοσσυφοπέδιο, έφερε αντιμέτωπες τις σερβικές δυνάμεις με τους Αλβανούς αντάρτες και είχε ως αποτέλεσμα 13.000 θανάτους, οι περισσότεροι από τους οποίους ήταν Αλβανοί του Κοσσυφοπεδίου

Ο Χασίμ Τάτσι, ο πρώην πρόεδρος του Κοσσυφοπεδίου, δήλωσε αθώος για τις δέκα κατηγορίες για εγκλήματα πολέμου και εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας, την πρώτη ημέρα της δίκης του που ξεκίνησε τη Δευτέρα στη Χάγη, ενώπιον του Ειδικού Δικαστηρίου για το Κοσσυφοπέδιο (KSC), αναφέρει το Reuters.
Οι κατηγορίες που του έχουν απαγγελθεί είναι για διώξεις, δολοφονίες, βασανιστήρια και εξαναγκαστικές εξαφανίσεις που χρονολογούνται από τη σύγκρουση του 1998-1999 που οδήγησε το Κοσσυφοπέδιο να κηρύξει την ανεξαρτησία του από τη Σερβία και έκανε τον Χασίμ Τάτσι ήρωα για τους συμπατριώτες του.

Ο Τάτσι και οι τρεις συγκατηγορούμενοι του, είναι όλοι πρώην στενοί συνεργάτες των ανταρτών του Απελευθερωτικού Στρατού του Κοσσυφοπεδίου (UCK) και μετά το τέλος του πολέμου, βρέθηκαν στην πολιτική.

Οι κατηγορούμενοι δήλωσαν αθώοι λίγο μετά την έναρξη της ακρόασης. «Κατανοώ τις κατηγορίες αλλά δεν είμαι ένοχος για τίποτα», είπε ο Τάτσι στο δικαστήριο.

Ο πόλεμος στο Κοσσυφοπέδιο, έφερε αντιμέτωπες τις σερβικές δυνάμεις με τους Αλβανούς αντάρτες και είχε ως αποτέλεσμα 13.000 θανάτους, οι περισσότεροι από τους οποίους ήταν Αλβανοί του Κοσσυφοπεδίου.

Η δίκη στη Χάγη, με επικεφαλής διεθνείς δικαστές και εισαγγελείς, ξεκίνησε με τις εναρκτήριες δηλώσεις της εισαγγελίας και των δικηγόρων των θυμάτων.
Οι συνήγοροι υπεράσπισης θα μιλήσουν από την Τρίτη.
Ο Θάτσι, 54 ετών, παραιτήθηκε λίγο μετά την απαγγελία του από το KSC και αργότερα μεταφέρθηκε υπό κράτηση στις φυλακές Χάγης.

πηγη