GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Θρίλερ στο Σουδάν με τους Έλληνες: Χτυπήθηκε το όχημα του Μητροπολίτη Σάββα

Ήθελε και ο ίδιος να απεγκλωβιστεί με την επιχείρηση που είχαν στήσει οι Γάλλοι «Είμαστε σε πολύ δύσκολη στιγμή, χτυπήθηκε το αυτοκίνητο ...


Ήθελε και ο ίδιος να απεγκλωβιστεί με την επιχείρηση που είχαν στήσει οι Γάλλοι

«Είμαστε σε πολύ δύσκολη στιγμή, χτυπήθηκε το αυτοκίνητο που μας μετέφερε στην πρεσβεία» περιέγραψε ο μητροπολίτης  μιλώντας για τον εφιάλτη που έζησε.

Μαζί με άλλους τέσσερις πολίτες ήθελε να απεγκλωβιστεί από το Χαρτούμ μέσω της επιχείρησης που έχουν στήσει οι Γάλλοι 

Πυρά δέχθηκε το όχημα στο οποίο επέβαινε ο Μητροπολίτης Σάββας που παραμένει εγκλωβισμένος στο Χαρτούμ του Σουδάν.
Επιχείρησε με άλλους τέσσερις να βγουν από τη Μητρόπολη και να πάνε με αυτοκίνητο στη γαλλική πρεσβεία, όμως λόγω της έκρυθμης κατάστασγς δεν τα κατάφεραν κι επέστρεψαν πίσω.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Open, ο Μητροπολίτης Νουβίας και άλλα τέσσερα άτομα (Έλληνες και ξένοι πολίτες) επιχείρησαν να βγουν από τον ιερό ναό με αυτοκίνητο και να πάνε στο κτήριο της γαλλικής πρεσβείας.

«Είμαστε σε πολύ δύσκολη στιγμή, χτυπήθηκε το αυτοκίνητο που μας μετέφερε στην πρεσβεία» περιέγραψε ο μητροπολίτης στο OPEN, μιλώντας για τον εφιάλτη που έζησε. 

Συγκλονιστική ήταν και η μαρτυρία Έλληνα που επέβαινε στο όχημα: «Δεν νιώθω καλά, χτυπούσαν το αυτοκίνητο. Βγήκαμε έξω για να πάμε στην πρεσβεία και φοβόμουν μην πυροβολήσουν και το κεφάλι μου. Μας είπε ο πρέσβης να βγούμε και βγήκαμε με το αυτοκίνητο του Μητροπολίτη, που οδηγούσε εκείνος. Χτυπούσαν και μας ζήτησαν να γυρίσουμε πίσω».

Ήθελαν να απεγκλωβιστούν από το Χαρτούμ μέσω της επιχείρησης που έχουν στήσει οι Γάλλοι για να διασώσουν τους Ευρωπαίους πολίτες που έχουν αποκλειστεί εκεί.

Το αυτοκίνητο άρχισε να κινείται προς τη γαλλική πρεσβεία, αλλά έπεσε σε ανταλλαγή πυρών, ενώ εκείνη την ώρα γίνονταν και βομβαρδισμοί στην περιοχή. Ευτυχώς κανείς δεν τραυματίστηκε.

Ο Μητροπολίτης Σάββας που ήταν στο τιμόνι του οδηγού, αναγκάστηκε να γυρίσει γρήγορα το όχημα πίσω στην ελληνική Μητρόπολη και τελικά όλοι έφτασαν με ασφάλεια στον ιερό ναό.


πηγη