GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Ένας άλλος ρόλος για τον Ρονάλντο

Ανδρέας Καραντζής Είναι πλέον σαφές ότι το ποδόσφαιρο, η πολιτική και η γεωπολιτική είναι μια αλληλοδιαπλεκόμενη τριάδα: η πολιτική χρειά...


Ανδρέας Καραντζής


Είναι πλέον σαφές ότι το ποδόσφαιρο, η πολιτική και η γεωπολιτική είναι μια αλληλοδιαπλεκόμενη τριάδα: η πολιτική χρειάζεται ποδόσφαιρο και το αντίστροφο, ενώ και οι δύο μαζί διαμορφώνουν πραγματικές γεωπολιτικές στρατηγικές.

Πρόκειται για μια παγκόσμια τάση, αλλά που έχει αποκτήσει μια νέα δυναμική στη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική, μετά το πρόσφατο Παγκόσμιο Κύπελλο στο Κατάρ και τη μεταγραφή του Κριστιάνο Ρονάλντο στη Σαουδική Αραβία, στην Αλ Νασρ του Ριάντ.
Στην Ευρώπη συνήθως θεωρούν ότι οι μεγάλοι παίκτες «συνταξιοδοτούνται» στα τελευταία χρόνια της καριέρας τους, παίζοντας σε ομάδες και πρωταθλήματα δεύτερης διαλογής, στις χώρες του Κόλπου, στην Ασία και στη Βόρεια Αμερική.
Αλλά η περίπτωση του Ρονάλντο, ξεφεύγει από αυτό το πλαίσιο.

Ο Πορτογάλος σταρ έχει υπογράψει τεράστιο συμβόλαιο μέχρι το 2025 με αποδοχές 200 εκατ. ευρώ τη σεζόν για δυόμισι χρόνια.
Στόχος δεν είναι μόνο το ποδόσφαιρο, αλλά να γίνει «πρεσβευτής» της Σαουδικής Αραβίας και των νέων και πιο σύγχρονων φιλοδοξιών του πρίγκιπα Μοχάμεντ Μπιν Σαλμάν, ο οποίος με το έργο Vision 2030 θέλει να μεταμορφώσει το πρόσωπο της χώρας.
Ο Ρονάλντο, με αυτό το συμβόλαιο, θα παίξει βασικό ρόλο στην....

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στην ιστοσελίδα: geoeurope.org


.