GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Η χώρα δεν πάει καλά – Πρωτοφανές πραξικόπημα, γελοιοποιώντας, Σύνταγμα, Δικαιοσύνη

Επί 10ετίες στην Ελλάδα το Α1 τμήμα του Αρείου Πάγου έχει λάβει άπειρες αποφάσεις, αυτές λοιπόν δεν είναι έγκυρες και γιατί τώρα αποφασίζ...


Επί 10ετίες στην Ελλάδα το Α1 τμήμα του Αρείου Πάγου έχει λάβει άπειρες αποφάσεις, αυτές λοιπόν δεν είναι έγκυρες και γιατί τώρα αποφασίζεται ότι για την αξιολόγηση των κομμάτων πρέπει να διευρυνθεί ο αριθμός των δικαστών;

Η Ελλάδα δεν πάει καλά.
Ενώ όλοι συμφωνούμε ότι στηρίζουμε την αστική δημοκρατία και σεβόμαστε τους συλλογικούς κανόνες που έχουν θεσπιστεί στο Σύνταγμα, έρχεται η κυβέρνηση Μητσοτάκη και με δόλο επιχειρεί να καταλύσει το Σύνταγμα, την δικαιοσύνη και να δημιουργήσει πολίτες δεύτερης κατηγορίας.
Πρωτίστως να αναφέρουμε ότι τασσόμαστε υπέρ της άποψης ότι μόνο το εκλογικό σώμα έχει το δικαίωμα να ορίζει ποια κόμματα θα τους εκπροσωπήσουν…
Επιπροσθέτως το Σύνταγμα ορίζει ότι μόνο όσοι έχουν καταδικαστεί τελεσίδικα δηλαδή στον τριτοβάθμιο βαθμό (πρωτοβάθμιο είναι το δικαστήριο που αποφασίζει, Εφετείο είναι ο δεύτερος βαθμός απονομής δικαιοσύνης και ο Άρειος Πάγος ο τρίτος βαθμός απονομής δικαιοσύνης) δεν μπορούν να κατέρχονται στην εκλογική διαδικασία και να ζητούν την ψήφο των πολιτών.
Στην περίπτωση του Εθνικού κόμματος Έλληνες πρόεδρος του οποίου είναι ο πρώην αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Α. Κανελλόπουλος και υποψήφιος Βουλευτής ο Ηλίας Κασιδιάρης ο οποίος λογικά αποφυλακίζεται τον Φεβρουάριο του 2024 συντελείται ένα πραξικόπημα….

Η κυβέρνηση έχει φέρει τρία νομοθετήματα τα οποία είναι ξεκάθαρα φωτογραφικά με στόχο να αποκλείσει το Εθνικό κόμμα Έλληνες από την κάθοδο στις εκλογές.
Τα κίνητρα προφανώς δόλια.
Η ΝΔ δεν μπορεί να πιάσει την αυτοδυναμία με 7κομματική βουλή πολλώ δε μάλλον όταν το Εθνικό Κόμμα Έλληνες θα μπορούσε να λάβει 5% ή και υψηλότερα.
Έχοντας λοιπόν καθαρά δόλια κίνητρα ο Μητσοτάκης ο οποίος βλέπει από τις δημοσκοπήσεις ότι οι πολιτικοί του στόχοι δεν επιτυγχάνονται αποφάσισε να νομοθετήσει ώστε να επηρεάσει το Α1 τμήμα του Αρείου Πάγου στο οποίο προΐσταται ο ανώτατος δικαστικός λειτουργός Χρήστος Τζανερίκος, ο οποίος είναι και αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου.
Έφεραν προ λίγου καιρού ένα αντισυνταγματικό νομοθέτημα το οποίο καταδίκασαν σχεδόν όλοι οι συνταγματολόγοι, ένα φωτογραφικό νόμο με στόχο να απαγορεύσει ο Άρειος Πάγος στο Εθνικό κόμμα Έλληνες να κατέλθει στις εκλογές.
Βλέποντας όμως ότι το Α1 τμήμα του Αρείου Πάγου μπορεί να εγκρίνει το Εθνικό κόμμα Έλληνες αποφάσισαν για πρώτη φορά στα χρονικά εδώ και 40 χρόνια να αλλάξουν την σύνθεση και να ψηφίσει ένα πιο διευρυμένο τμήμα.
Μάλιστα η νέα ρύθμιση επιχειρεί να υποδείξει στους δικαστές του Α1 τμήματος ποια θα πρέπει να είναι η κρίση τους.
Η ωμή, ξεδιάντροπη και αντισυνταγματική παρέμβαση στο έργο της δικαιοσύνης αποτελεί πραξικόπημα.
Πραξικόπημα επίσης αποτελεί ότι καταλύθηκε η έννοια της διάκρισης εξουσιών αφού ο υπουργός Εσωτερικών Βορίδης τόνισε προκλητικά ότι η Βουλή νομοθετεί και δεν είναι αρμοδιότητα του κάθε δικαστή.
Επί 10ετίες στην Ελλάδα το Α1 τμήμα του Αρείου Πάγου έχει λάβει άπειρες αποφάσεις, αυτές λοιπόν δεν είναι έγκυρες και γιατί τώρα αποφασίζεται ότι για την αξιολόγηση των κομμάτων πρέπει να διευρυνθεί ο αριθμός των δικαστών;

Το διακύβευμα

1)Η Κυβέρνηση νομοθετεί ένα νέο νόμο – τον τρίτο κατά σειρά – με στόχο να απαγορεύσει στο Εθνικό κόμμα Έλληνες να κατέλθει στις εκλογές.
Είδαν ότι χάνεται η αυτοδυναμία με 7κομματική βουλή οπότε νομοθετούν πραξικοπηματικά, κάνουν ότι θέλουν, όποτε θέλουν… αυτό δεν ονομάζεται δημοκρατικό πολίτευμα…όμως.

2)Παρεμβαίνουν στην δικαιοσύνη και υποδεικνύουν τι να κάνει.
Πρόκειται για μια κατάφορη παρέμβαση στην λειτουργία της δικαιοσύνης.
Όποτε το παίζουν δημοκράτες δηλώνουν ότι η δικαιοσύνη είναι ανεξάρτητη και όποτε βλέπουν τα σκούρα δηλαδή τα δύσκολα νομοθετούν παραβιάζοντας την ανεξαρτησία της δικαιοσύνης.

3)Με όλα αυτά τα νομοθετήματα, που είναι στην πράξη για τα σκουπίδια, καταργούν το τεκμήριο της αθωότητας.
Το τεκμήριο της αθωότητας παύει να ισχύει όταν υπάρχει τελεσίδικη καταδικαστική απόφαση.

4)Η ΝΔ του Μητσοτάκη έχει δόλο στην απόφαση να παρέμβει και να νομοθετήσει κατά τα εκλογικά της συμφέροντα.
Αντί να αφήσει ελεύθερη την δικαιοσύνη να αποφασίσει και ακολούθως οι έλληνες πολίτες με την ψήφο τους να εκλέξουν αυτούς που θεωρούν κατάλληλους να τους εκπροσωπήσουν, κατέφυγαν σε νομοθετήματα – τερατουργήματα για να πετύχουν τους κομματικούς τους σκοπούς.
Σε λίγο μπορεί να αποφασίσουν να καταργηθούν όλα τα κόμματα και να το κάνουμε Βόρειο Κορέα όπου το Κομουνιστικό Κόμμα έχει δικαίωμα εκλογής… εάν επιθυμούν τέτοια δημοκρατία να την χαίρονται…

Θεωρούμε ότι όλη αυτή η μεθόδευση γελοιοποιεί την δικαιοσύνη.
Μετά το έγκλημα των Τεμπών καταφεύγουν προφανώς από πανικό σε απανωτά λάθη… εξοργίζοντας την κοινωνία.
Το ζητούμενο εδώ δεν είναι εάν συμφωνεί κανείς με τις θέσεις του Εθνικού Κόμματος Έλληνες αυτό θα το αποφασίσει ο πολίτης στην κάλπη αλλά εάν το Σύνταγμα λειτουργεί ή πραξικοπηματικά καταλύεται.
Η άποψη μας είναι ξεκάθαρη, ο Μητσοτάκης και η ΝΔ διαπίστωσαν ότι κινδυνεύουν από το Εθνικό κόμμα Έλληνες και νομοθετούν τερατουργήματα…
Η νέα διάταξη – η 3η κατά σειρά – θα περάσει από την ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ και όλα τα υπόλοιπα κόμματα θα την καταψηφίσουν.
Η Ελλάδα γίνεται περίγελος, κατηγορούν το Εθνικό κόμμα Έλληνες αλλά οι επιλογές της κυβέρνησης είναι οι αντισυνταγματικές, ξευτελίζοντας την δικαιοσύνη και ξευτελίζοντας Χιλιάδες έλληνες που δυνητικά θα ψηφίσουν Εθνικό κόμμα Έλληνες.

Εάν χαθεί η εμπιστοσύνη του πολίτη στην δικαιοσύνη και στο Σύνταγμα, εάν ο πολίτης πιστέψει ότι το Σύνταγμα είναι κουρελού, τότε κινδυνεύει η χώρα να πέσει εκ των έσω, είναι σημάδια βαθιάς παρακμής, που ευτυχώς ο νομικός κόσμος καταδίκασε απερίφραστα…

Η κυβέρνηση είναι 100% λάθος στον τρόπο με τον οποίο αλλοιώνει το Σύνταγμα, παρεμβαίνει στην Δικαιοσύνη, προσβάλλει δικαστές και γελοιοποιεί μέρος της κοινωνίας τους δυνητικούς ψηφοφόρους του Εθνικού κόμματος Έλληνες.
Η κυβέρνηση Μητσοτάκη μας επέδειξε τον τρόπο… κάνουμε ότι γουστάρουμε, όποτε γουστάρουμε και διαμορφώνουμε το εκλογικό αποτέλεσμα όπως μας συμφέρει.
Αυτό δεν λέγεται δημοκρατία… αλλά κάτι άλλο πολύ χειρότερο…

Υποσημείωση – Απόδειξη υποκρισίας

Ο Μητσοτάκης, στοχοποιεί τον Κασιδιάρη γιατί προφανώς φοβάται ότι με την είσοδο του κόμματος Έλληνες χάνεται η αυτοδυναμία, δημιουργεί ένα τερατούργημα.. για να τον αποκλείσει… 
Να σημειωθεί ότι στην καταδικαστική απόφαση για τον Κασιδιάρη το δικαστήριο δεν τον ενέπλεξε στην υπόθεση της δολοφονίας Φύσσα αλλά στην συμμετοχή σε Εγκληματική Οργάνωση.
Για τον Καραμανλή τον υπουργό που φέρει ηθική ευθύνη για τους 47 νεκρούς στα Τέμπη… κατά τον Μητσοτάκη θα αποφασίσει το εκλογικό σώμα…
Ντροπή… πραγματικά ντροπή.

Πηγή: bankingnews.gr