GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Επικίνδυνη κλιμάκωση: Στο τραπέζι η αποστολή αμερικανικών στρατευμάτων στην Ταϊβάν εάν εισβάλει η Κίνα

«Εάν η Κίνα εισβάλει στην Ταϊβάν, αυτή η επιλογή θα είναι στην ημερήσια διάταξη, θα συζητηθεί από το Κογκρέσο και τον αμερικανικό λαό, εί...


«Εάν η Κίνα εισβάλει στην Ταϊβάν, αυτή η επιλογή θα είναι στην ημερήσια διάταξη, θα συζητηθεί από το Κογκρέσο και τον αμερικανικό λαό, είναι έτοιμοι για αυτό, αξίζει η Ταϊβάν», δήλωσε ο Michael McCaul

Oι ΗΠΑ είναι έτοιμες να εξετάσουν το ενδεχόμενο αποστολής του στρατού τους στην Ταϊβάν εάν η Κίνα εισβάλει, δήλωσε ο Michael  McCaul,πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής των Αντιπροσώπων.
«Εάν η Κίνα εισβάλει στην Ταϊβάν, αυτή η επιλογή θα είναι στην ημερήσια διάταξη, θα συζητηθεί από το Κογκρέσο και τον αμερικανικό λαό, είναι έτοιμοι για αυτό, αξίζει η Ταϊβάν», δήλωσε ο Michael McCaul σε συνέντευξή του στο Fox News το Σάββατο 8 Απριλίου 2023
Εάν ο αμερικανικός λαός υποστηρίξει τη χρήση των αμερικανικών δυνάμεων για την υπεράσπιση του νησιού, είπε, το Κογκρέσο θα ακολουθήσει το παράδειγμά του.
Ο γερουσιαστής βρίσκεται στην Ταϊβάν με αντιπροσωπεία αμερικανών αξιωματούχων από την Τετάρτη 5 Απριλίου 2023.
Η επίσκεψη ακολούθησε συνάντηση στην Καλιφόρνια μεταξύ του Προέδρου της Βουλής Kevin McCarthy και του προέδρου της Ταϊβάν Τσάι Ινγκ-γουέν .
Σε συνέντευξη Τύπου μετά από αυτές τις συνομιλίες, ο McCarthy ρωτήθηκε εάν οι ΗΠΑ ήταν διατεθειμένες να στείλουν στρατεύματα στην Ταϊβάν σε περίπτωση κινεζικής εισβολής, λέγοντας ότι δεν ήθελε ποτέ να απαντήσει στην ερώτηση.
Η Κίνα παραδοσιακά αντιδρά αρνητικά στις ξένες επαφές εκπροσώπων της διοίκησης της Ταϊβάν, θεωρώντας το νησί ως επαρχία της.
Η Ουάσιγκτον προτρέπει το Πεκίνο να απόσχει από υπερβολικά αντίποινα.

www.bankingnews.gr