GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Στο δικαστήριο του Μανχάταν ο Τραμπ - Τελεί υπό σύλληψη για την υπόθεση της Στόρμι Ντάνιελς (εικόνες και βίντεο)

Ο Ντόναλντ Τραμπ, οδηγήθηκε στο δικαστήριο όπου του απαγγέλθηκαν οι κατηγορίες για την υπόθεση Στόρμι Ντάνιελς, με τον τέως πρόεδρο των Η...


Ο Ντόναλντ Τραμπ, οδηγήθηκε στο δικαστήριο όπου του απαγγέλθηκαν οι κατηγορίες για την υπόθεση Στόρμι Ντάνιελς, με τον τέως πρόεδρο των ΗΠΑ να δηλώνει αθώος.

Λίγο πριν τις 21.30 ώρα Ελλάδας, ο Τραμπ μπήκε στο δικαστήριο αμίλητος, χωρίς να κάνει κάποια δήλωση προς τους δημοσιογράφους που περίμεναν έξω από τη δικαστική αίθουσα.
Η δίκη ξεκίνησε με τον μεγιστάνα των επιχειρήσεων να δηλώνει σε πρώτο βαθμό αθώος για τις 34 κατηγορίες που τον βαραίνουν, οι περισσότερες εκ των οποίων αφορούν παραποίηση επιχειρηματικών εγγράφων σε σχέση με τις εκλογές του 2016, όπως αναφέρουν διεθνή ΜΜΕ

Νωρίτερα, ο τέως πρόεδρος χαρακτήρισε «σουρεαλιστικό» το γεγονός ότι πρέπει να εμφανιστεί ενώπιον του δικαστή Χουάν Μέρτσαν.
Είναι ο πρώτος πρώην ή εν ενεργεία πρόεδρος των ΗΠΑ που βρίσκεται αντιμέτωπος με άσκηση ποινικής δίωξης για την υπόθεση της εξαγοράς της σιωπής της πορνοστάρ το 2016.

Αναμένεται ότι θα δηλώσει αθώος σε όλες τις κατηγορίες και θα κάνει δηλώσεις αργότερα, αφού επιστρέψει στη Φλόριντα.

Την ώρα, μάλιστα, που βρισκόταν καθ’οδόν προς το γραφείο του εισαγγελέα, ο Ντόναλντ Τραμπ προέβη σε μια ανάρτηση στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης Truth Social, λέγοντας: «Κατευθύνομαι προς το Κάτω Μανχάταν, στο Δικαστικό Μέγαρο.
Φαίνεται τόσο σουρεαλιστικό – ουάου, πρόκειται να με συλλάβουν.
Δεν μπορώ να πιστέψω ότι αυτό συμβαίνει στην Αμερική. MAGA!» χρησιμοποιώντας το αρκτικόλεξο MAGA (Make America Great Again) που έχει επικαλεστεί πολλάκις στο παρελθόν.

Νωρίτερα, ο Τραμπ είχε αναχωρήσει από τον ουρανοξύστη του στη Νέα Υόρκη, τον «Trump Tower», για να μεταβεί στο δικαστήριο του Μανχάταν.

Ο πρώην ένοικος του Λευκού Οίκου (2017-21), που φιλοδοξεί να επιστρέψει στην Ουάσινγκτον το 2024, αναχώρησε γύρω στις 20.00 (ώρα Ελλάδας) από την κατοικία του στην 5η Λεωφόρο του Μανχάταν, για να μεταβεί στο δικαστικό μέγαρο, στο νότιο άκρο του νησιού.

Στο πλαίσιο της σύλληψης, ο Τραμπ αναμένεται να δώσει δακτυλικά αποτυπώματα και στη συνέχεια θα οδηγηθεί στη δικαστική αίθουσα, σε μια ιστορική στιγμή για τις ΗΠΑ.

Η αστυνομία δεν αναμένεται να βάλει χειροπέδες στον τέως πρόεδρο, καθώς θα παραμείνει υπό συνεχή προστασία από τις αρχές επιβολής του νόμου.

Σημειώνεται ότι στην αίθουσα θα επιτραπεί η είσοδος σε πέντε φωτογράφους, αλλά οι τηλεοπτικές κάμερες θα πρέπει να μείνουν εκτός, ενώ οι δημοσιογράφοι που θα παρακολουθήσουν τη διαδικασία δεν θα μπορούν να έχουν μαζί τους ούτε καν φορητό υπολογιστή.

Ο πρώην πρόεδρος, ο οποίος έχει ορκιστεί να συνεχίσει τον αγώνα του για το χρίσμα των Ρεπουμπλικανών στις εκλογές του 2024, πρόκειται να επιστρέψει στη Φλόριντα μετά την προσαγωγή του και να μιλήσει απόψε στο Mar-a-Lago.

Οπαδοί του Τραμπ συγκεντρώθηκαν έξω από το δικαστήριο του Μανχάταν
Εκατοντάδες υποστηρικτές και επικριτές του Ντόναλντ Τραμπ κατέκλυσαν τους δρόμους γύρω από το δικαστήριο του Μανχάταν. Περίπου 55.000 αστυνομικοί είναι σε επιφυλακή, ενώ έχουν αποκλειστεί οι δρόμοι γύρω από δικαστήριο του Μανχάταν. Παρ’ όλα αυτά, οι υποστηρικτές του -αλλά και αρκετοί επικριτές- έχουν συγκεντρωθεί έξω από κτίριο, κρατώντας σημαίες και πανό υπέρ του Αμερικανού τέως προέδρου.

Ώρες προτού να φτάσει ο Τραμπ στο δικαστήριο, το συγκεντρωμένο πλήθος φώναζε συνθήματα και ύψωσε πλακάτ εκφράζοντας την υποστήριξή του. Οι αντιδιαδηλωτές, που τους χώριζαν κιγκλιδώματα από τους οπαδούς τους Τραμπ, γιόρταζαν από την πλευρά τους το γεγονός, υψώνοντας πλακάτ με το σύνθημα «Κλείστε τον μέσα!» – ήταν μια αναφορά στο σύνθημα που χρησιμοποιούσε συχνά ο Ρεπουμπλικάνος μεγιστάνας για τη Χίλαρι Κλίντον, στην προεκλογική εκστρατεία του 2016.

Μια μεγάλη ομάδα δημοσιογράφων παρακολουθούσε τα τεκταινόμενα, υπό τους ήχους τυμπάνων, σφυριχτρών, κουδουνιών και κόρνων.

Και ο Τζορτζ Σάντος στο πλευρό του Ντόναλντ Τραμπ
Η Ρεπουμπλικανή γερουσιαστής από την Τζόρτζια Μάρτζορι Τέιλορ Γκριν, η οποία επιμένει στον ψευδή ισχυρισμό ότι ο Τραμπ κέρδισε τις εκλογές του 2020, έκανε μια σύντομη εμφάνιση έξω από το δικαστήριο. Είχε υποσχεθεί ότι θα τεθεί επικεφαλής μιας διαδήλωσης της Λέσχης Νέων Ρεπουμπλικάνων της Νέας Υόρκης. «Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους πατριώτες υποστηρικτές του Τραμπ που βρίσκονται σήμερα εδώ» είπε στο πλήθος.
Σε μια χαοτική σκηνή, μίλησε για λίγα λεπτά και στη συνέχεια μπήκε γρήγορα σε ένα αυτοκίνητο και απομακρύνθηκε, καθώς οι αντιδιαδηλωτές την αποδοκίμαζαν και οι υποστηρικτές του Τραμπ σφύριζαν επιδοκιμαστικά.

Για λίγα λεπτά εμφανίστηκε και ο Τζορτζ Σάντος, ένας βουλευτής από τη Νέα Υόρκη την παραίτηση του οποίου έχουν ζητήσει ακόμη και Ρεπουμπλικάνοι συνάδελφοί του επειδή αποκαλύφθηκε ότι έλεγε ψέματα για το παρελθόν του.

Κάποιοι διαδηλωτές φορούσαν στολές: ένας θεάθηκε με μάσκα Τζο Μπάιντεν, κάποιος άλλος μεταμφιέστηκε σε Ντόναλντ Τραμπ, αλλά με ριγέ στολή φυλακισμένου.

Τη στιγμή της αναχώρησης του Τραμπ από τον ουρανοξύστη του στο Μανχάταν, εμφανίστηκαν καμιά δεκαριά διαδηλωτές με πλακάτ που έγραφαν «Τικ-τακ, ο χρόνος σας τελείωσε!».
Εκεί κοντά βρέθηκαν και λιγοστοί υποστηρικτές του πρώην προέδρου, για να τον επευφημήσουν καθώς περνούσε από μπροστά τους η αυτοκινητοπομπή του.

ΠΗΓΗ